PRULLETJE VINDT EEN ZIJDE EI.

************************************RECENSIE**************************************

 

PRULLETJE VINDT EEN ZIJDEN EI

 

Ik ben benaderd door de schrijfster Thea Dubelaar als ik haar kinderboek wou recenseren. Natuurlijk heb ik hier ja op gezegd en is het een eer om dit voor haar te mogen doen. Ik zal de schrijfsters Thea Dubelaar aan jullie voorstellen.

 

THEA DUBELAAR 

Thea Dubelaar

Ik ben geboren op 26 januari 1947 in Den Ilp, Noord Holland. Het was die dag ontzettend koud. De sneeuw lag tot aan de dakgoot. Natuurlijk kwam er niemand naar me kijken door al die bergen sneeuw. Misschien vind ik het daarom nog steeds ontzettend leuk als er iemand bij me op bezoek komt.

Voor mijn tweede jaar was ik al twee keer verhuisd. Eerst naar Amsterdam, daarna naar Heemskerk, een dorpje achter de duinen. We gingen niet vaak naar zee, want mijn moeder had een vreselijke hekel aan zand en dus aan het strand. Maar we zaten in de vakantie bijna elke dag in de duinen. En op zondag gingen we met mijn vader naar de polder om visjes en watertorren te vangen voor ons aquarium. In het duin en bij de sloot kan je lekker wegdromen. En helemaal vanzelf begin je dan van alles te verzinnen.

Op school kan je beter niet wegdromen, want dan gaat het mis. Vooral als je toch al niet echt geniaal bent zoals ik.Met moeite haalde ik de HBS, een soort Havo. Toen ik daarmee klaar was, heb ik gezworen om nooit meer naar school te gaan. Ik ging werken op een kantoor.Dat bleek bijna net zo erg te zijn als school. Je mag er ook niet dromen. En bovendien moet je er binnen blijven tot de werkdag om is. Weg wilde ik, weg!Journalist! Dat wilde ik worden. Want een journalist mag altijd weg. Overal heen om te kijken wat er aan de hand is. 

Toen moest ik toch weer even naar een journalistencursus. Alleen op zaterdagmiddag. En de examens heb ik niet gedaan. Vanaf die dag ben ik altijd op stap geweest. Tot ik trouwde met Maurice. Hij woonde in Frankrijk en ik ging daar ook wonen. Eerst in Parijs. Daar begon ik korte kinderverhalen te schrijven. Zo maar vanzelf werden die verhalen langer tot ze lang genoeg waren voor een boek. Op de dag kreeg ik een pakje van de postbode. Ik maakte het open en daar lag ‚ÄúSjanetje‚ÄĚ een echt boek met mijn naam erop. Ik was schrijfster! Een jaar later (1980) kreeg ik een zilveren griffel voor ‚ÄúSjanetje‚ÄĚ.¬† Nu woon ik niet meer in Parijs, maar vlakbij een groot, donker bos. Bij mijn huisje hoort een mooie, wilde tuin en achter die tuin ligt een holle weg. Aan het ene eind van de holle weg loopt een beek met ijskoud, heel schoon water. Aan het andere eind van het pad is het bos met geheimzinnige grotten en ru√Įnes. Je hoeft niet veel fantasie te hebben om er de personen uit mijn boeken tegen te komen.

De helft van het jaar woon ik op tropisch eiland. Het heet Guadeloupe . Mijn Maurice is daar geboren. Het eiland heeft alles waar je aan denkt bij een tropisch eiland. Stranden, zee, oerwoud, bergen, watervallen en rivieren en er is zelfs een vulkaan. Ik heb intussen 52 boeken geschreven en in de afgelopen 33 jaar hebben meer dan een miljoen kinderen mijn boeken gelezen.

 

*********************************************************************************

 

PRULLETJE VINDT EEN ZIJDEN EI

 

Prulletje vindt een zijden ei BESCHRIJVING VAN HET BOEK

Prulletje vindt een heel vreemd ei. 
Wit en zacht en zonder dop.
Kleine Prul tikt er zachtjes op 
en luistert met de kop vlakbij het draderige ei. Er zit vast een verrassing in. 
Een slangetje of babyspin!
Een schildpadje misschien?
Het baby eendje Prul ontmoet een lieve, maar lelijke zijdevlinder en haar rupsjes die cocons van zijde spinnen. De andere vlinders vinden de zijdevlinder mislukt en niks waard. Zelf zijn ze veel mooier! Maar Prulletje vindt haar juist heel bijzonder. En de zijde van haar cocon? Dat is het mooiste draad dat er bestaat om een lieve knuffel van te maken.

 

PRIJS VAN HET BOEK ‚ā¨ 14,95

ISBN NUMMER  9789491707155

 

************************************************************************************

 

MENING

 

Mijn eerste indruk van het boek: de hardcover ziet er vrolijk uit. Het is geen dik boek, maar dat hoeft ook niet. Het is een aantrekkelijk boek voor de doelgroep van 4 jaar. Het boek bevat 26 pagina’s met leuke illustraties van Lienne ten Kate.

Het verhaal zelf: is een vrolijk en leuk verhaal om samen met je kind te lezen. De illustraties maken het verhaal compleet. Ik heb het boek met plezier gelezen. Het hoofdkarakter Prulletje, is een nieuwsgierig eendje die een zijden ei vindt en daarmee een leuk avontuur beleeft. Ik vind het een leuk en grappig boek wat voor de prijs van ‚ā¨ 14,95 echt de moeite waard is.

Dit boek is een aanrader voor de kleine lezers onder ons.

 

STERREN

 

ik geef dit boek 4 sterren.

 

BOOKLOVERSAPHIRA

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s