DE HEER VAN HET WOUD, EEN VERRASSEND BOEK

**************************************RECENSIE************************************

 

DE HEER VAN HET WOUD

 

Ik heb het eerste deel ‘De Heer van het Woud’ van De Kronieken van Magie trilogie uitgelezen. Deze trilogie is geschreven door Ian Laverman. Ik heb de schrijver meerdere malen ontmoet op Elfia, bij de Zilverbronstand, en hij komt over als een geweldig en gezellig persoon. Ik was nog niet bekend zijn boeken, maar kon ze niet laten liggen. Ik zal hem eerst even aan jullie voorstellen.

 

IAN LAVERMAN

foto van Saphira Keurhorst.

 

Ian Laverman is eenentwintig jaar en komt uit Rijnsburg. Hij is afgestudeerd van de opleiding Sport & Bewegen aan het ROC Leiden. Tijdens deze opleiding is Ian begonnen met gymnastiek geven aan kleine kinderen.
Vanaf zijn elfde is hij zich bezig gaan houden met kleine verhaaltjes schrijven en vanaf zijn zestiende is hij begonnen met langere verhalen schrijven. Vanaf het moment dat hij zijn eerste fantasieboek gelezen heeft, had hij de droom gehad om zelf ook een boek uit te brengen.
De wereld die hij gecreëerd heeft in: kronieken van magie is zeer uitgebreid en hij is dan ook van plan nog vele boeken daarover te schrijven.

 

**********************************************************************************

 

DE HEER VAN HET WOUD

 

 

De kronieken van magie 1 - De heer van het woud BESCHRIJVING VAN HET BOEK

Tijdens haar eerste opdracht als magiër krijgt Delia een visioen. Ze ziet de godenwereld, waar een vergeten god de eeuwenoude bron van magie verwoest. De bron vraagt Delia om haar te redden. 
De raad besluit na het verslag van Delia een gezelschap op de been te brengen om de vergeten god tegen te houden. Ze brengen krachtige magiërs bij elkaar die de gevaren onderweg moeten trotseren. 
Als eerste moeten ze de beruchte magiër Dillon vinden, die als enige de weg naar de godenwereld kent. Deze schimmige persoon lijkt echter zijn eigen agenda erop na te houden. Delia twijfelt of ze hem kan vertrouwen. 
Zal Dillon de magiërs verder helpen en naar de godenwereld brengen, of zal hij het einde van de queeste betekenen? 

PRIJS VAN HET BOEK  € 19,95

 

*********************************************************************************

 

MENING

Mijn eerste indruk: wat een fantastische cover vol felle kleuren. Dit trok mij erg aan en wilde het boek gelijk hebben. De beschrijving van het boek, die de schrijver tijdens Elfia vertelde, klinkt erg goed. Het boek zelf heeft een mooie hoeveelheid van 352 bladzijden, dit is voor mij een pluspunt. De prijs van het boek € 19.95 is een mooi bedrag.

Het verhaal begint gelijk goed. Zelf had ik een beetje problemen met Lilith, want die naam komt ook voor in een andere boeken reeks van Kim Ten Tusscher, hierdoor kon ik mij moeilijk plaatsen in haar. Toen verder ik kwam in het boek verdween dit gelukkig wel. De schrijver heeft een heerlijke vlotte schrijfstijl die je opslokt in het verhaal en hierdoor was het boek erg moeilijk weg te leggen. Het verhaal zit vol avontuur, spanning, bijzondere wezens, magie en genoeg actie. Er komen best veel karakters voor in, het boek was in het begin een beetje verwarrend. De hoofdkarakters zijn goed omschreven en kon mij goed in hun verplaatsen. Ook heeft de schrijver de details van de reis en omgeving duidelijk beschreven dit gaf een fijne leeservaring. Zelf zou ik er graag een soort van landkaart bij het boek willen hebben, zodat ik nog mij nog meer in het verhaal  had kunnen verplaatsen.

Dit boek is een echte aanrader voor onze Fantasy lezers. Zelf kan ik niet wachten om het tweede deel ‘De Zieke Magier’ te lezen.

 

STERREN

 

Ik geef dit boek 4 sterren.

 

BOOKLOVERSAPHIRA

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s