DE RING VAN ANDOR DEEL 2 VAN HET TERRITORIA TWEELUIK

************************************RECENSIE**************************************

Ik heb het boek ‘De Ring van Andor’ gelezen. Dit is het tweede deel van het Territoria tweeluik. Dit tweeluik is geschreven door J Sharpe. Ik zal hem even aan jullie voorstellen.

 

J SHARPE

foto van Saphira Keurhorst.

J. Sharpe – pseudoniem van Joris van Leeuwen (1986) – heeft verschillende mysterieuze thrillers, fantasyboeken en korte spannende (horror, fantasy en magisch realistische) verhalen geschreven.
Zijn werk wordt regelmatig vergeleken met de werken van auteurs zoals o.a Stephen King, Dean Koontz en Peter Straub.
Hij begon met schrijven toen hij acht jaar was. Hij woonde twee jaar op het Portugese eiland Madeira en was een fanatieke lezer. Al snel was hij echter door zijn Nederlandse leesvoer heen en besloot hij zelf te gaan schrijven
Naast schrijven is Joris jarenlang banketbakker geweest en heeft hij in binnen- en buitenland voor verschillende bakkerijen gewerkt. Momenteel is hij, naast schrijver, tevens rijinstructeur, gitaarleraar en muzikant.
Hij staat erom bekend verschillende genres met elkaar te mixen. Zijn thrillers bevatten bijvoorbeeld vaak horror, sci-fi of fantasy elementen en andersom.
In

2011 was hij jurylid voor The Pure Thrillers Award.

Sinds 2014 is J.Sharpe onderdeel van het GNM (Genootschap van Nederlandstalige misdaadauteurs).

 

*****************************************************************************

 

DE RING VAN ANDOR

 

Territoria De ring van Andor BESCHRIJVING VAN HET BOEK

ALLES ZAL TOT EEN EINDE KOMEN
Een verwarde jongeman struint over een verlaten asfaltweg zonder enig idee wie hij is, of hoe hij daar is gekomen. Een reeks vreemde gebeurtenissen laten hem gissen naar de waarheid omtrent hemzelf en zijn verleden. 
Dan krijgt hij een briefje onder ogen, dat het begin markeert van zijn zoektocht naar de waarheid: ”56 Mainstreet. Calvany. De plek waar je de eerste keer bent gestorven… ”
Ver weg, in Territoria, is het inmiddels vier jaar geleden dat de duistere godheid Tartaros werd bevrijd. Vrijwel niets of niemand is aan de gruwelijke wraak van de duistere krachten ontsnapt. De kleine groepen overlevenden worden opgejaagd en afgemaakt.
Cindy, Julia en Anna hebben zich bij Ă©Ă©n van die groepen aangesloten en doen hun best te overleven. Als ook hun laatste schuilplaats wordt overvallen door demonen en ze de kille wereld in worden gestuurd, komen ze erachter dat Tartaros het gemunt heeft op nog een wereld; de Aarde. En hij zal geen middel onbenut laten om er te komen.

 

PRIJS VAN HET BOEK € 17,95

 

*********************************************************************************

 

MENING 

Mijn eerste indruk: de cover van het boek heeft een andere stijl dan die van het eerste deel. Het boek komt nu meer over als een Young Adult in plaats van een Fantasyboek. Gelukkig ziet de cover er wel spannend uit en het goed en kwaad is duidelijk aanwezig. Het boek heeft een hoeveelheid van 205 bladzijden. Persoonlijk vind ik deze hoeveelheid aan de lage kant. Ik had het boek graag dikker gezien. De prijs van het boek vind ik hierdoor een beetje aan de hoge kant. Is dit een boek wat ik zelf zou kopen in de winkel? Ja zeker, het eerste deel was erg leuk en spannend om te lezen en ik wil echt het vervolg lezen.

Het verhaal zelf: sluit mooi aan op het eerste deel. Ook dit boek is van begin tot eind spannend. Toen ik begon met lezen zat ik gelijk goed in het verhaal en kon ik het boek bijna niet wegleggen. De schrijver heeft zijn vlotte en duidelijke manier van schrijven goed voortgezet in dit boek. Het verhaal zit vol met magie, ontrouw en verraad. Sommige karakters komen uit het eerste deel en er zijn er een paar nieuwe bij. Gelukkig heeft de schrijver in dit boek zijn personages beter uitgewerkt en hierdoor kon ik mij beter inleven in het verhaal en het gaf op deze manier meer duidelijkheid.

Dit boek is een aanrader voor onze Fantasy lezers.

Ik ben zeer benieuwd naar meer schrijfwerk van deze schrijver.

 

STERREN 

 

Ik geef dit boek 4 sterren

 

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s