DE KETTINGEN VAN AMARATH

************************************RECENSIE**************************************

Ik heb het boek ‘De Kettingen van Amarath’ gelezen. Dit is het eerste deel van het Territoria tweeluik. Dit tweeluik is geschreven door J Sharpe. Ik zal hem even aan jullie voorstellen.

 

J SHARPE

foto van Saphira Keurhorst.

J. Sharpe – pseudoniem van Joris van Leeuwen (1986) – heeft verschillende mysterieuze thrillers, fantasyboeken en korte spannende (horror, fantasy en magisch realistische) verhalen geschreven.
Zijn werk wordt regelmatig vergeleken met de werken van auteurs zoals o.a Stephen King, Dean Koontz en Peter Straub.
Hij begon met schrijven toen hij acht jaar was. Hij woonde twee jaar op het Portugese eiland Madeira en was een fanatieke lezer. Al snel was hij echter door zijn Nederlandse leesvoer heen en besloot hij zelf te gaan schrijven
Naast schrijven is Joris jarenlang banketbakker geweest en heeft hij in binnen- en buitenland voor verschillende bakkerijen gewerkt. Momenteel is hij, naast schrijver, tevens rijinstructeur, gitaarleraar en muzikant.
Hij staat erom bekend verschillende genres met elkaar te mixen. Zijn thrillers bevatten bijvoorbeeld vaak horror, sci-fi of fantasy elementen en andersom.
In 2011 was hij jurylid voor The Pure Thrillers Award.

Sinds 2014 is J.Sharpe onderdeel van het GNM (Genootschap van Nederlandstalige misdaadauteurs).

Zijn boek Gebroken geheugen was genomineerd voor de Harland Awards Romanprijs 2016, voor het beste boek van het afgelopen jaar.

 

************************************************************************************

 

DE KETTINGEN VAN AMARATH

 

Territoria 1 - De kettingen van Amarath BESCHRIJVING VAN HET BOEK.

Een duister tweeluik in de stijl van ‘De Scherpschutter’ en ‘De Talisman’

Net als de jonge agente Cindy de dood van haar familie verwerkt heeft, belt iemand haar om te zeggen dat hij haar zusje in zijn macht heeft. Dit is het begin van een bizarre reeks gebeurtenissen waarbij mysterieuze figuren Cindy naar het leven staan. Uiteindelijk komt ze terecht in Territoria, een wereld die achter de onze verscholen gaat en waar de strijd tussen goed en kwaad al gestreden is… en het kwaad heeft overwonnen.

Noodgedwongen sluit Cindy zich aan bij een kleine en kleurrijke groep lieden, die hopen dat Cindy de voorspelde verlosser is. Cindy op haar beurt wil maar één ding: haar zusje vinden en aan deze nachtmerrie ontsnappen. Terwijl de leden van de groep stuk voor stuk het onderspit delven, doen haar vijanden Cindy een voorstel: het leven van haar zusje in ruil voor de kettingen die hen almachtig zullen maken.

Cindy ontdekt dat niets is wat het lijkt in het door duisternis verstikte Territoria. Kan ze zichzelf nog wel vertrouwen? Haar keuzes zullen bepalen hoe zij herinnerd zal worden. Als verlosser… of verrader.

 
 
PRIJS VAN HET BOEK € 16,95
 
 
**********************************************************************************
 
 
MENING
 
Mijn eerste indruk: het boek heeft een cover in fantasie-style, met op de voorgrond een dame en een kind met een knuffelbeer. De cover komt avontuurlijk, spannend en mysterieus over. De beschrijving van het boek maakt het verhaal erg aantrekkelijk. Want alleen de eerste zin ‘Een duister tweeluik in de stijl van ‘De Scherpschutter’ en ‘De Talisman’ gaf mij de doorslag om het boek te kopen. Ik ben benieuwd als het verhaal ook zo goed is. Het boek bevat een hoeveelheid van 320 bladzijden, dit past mooi bij het verhaal en bij de prijs.
 
Ik ben begonnen in ‘De Kettingen van Amarath’ en heb hier nog geen seconde spijt van gehad. Dit boek bevat vanaf de eerste tot de laatste bladzijde een goede dosis spanning. Er gebeurt erg veel in het verhaal: wantrouwen, vertrouwen, verdriet, avontuur en natuurlijk ook magie. De schrijver heeft een fijne en vlotte schrijfstijl, waardoor alles overzichtelijk blijft en fijn weg leest. De hoofdkarakters worden vanaf het begin van het verhaal inleefbaar beschreven en groeien erg goed mee met het verhaal zelf. Persoonlijk had ik sommige karakters meer uitgewerkt willen zien. Hopelijk zal de schrijver dit in het vervolgboek ook doen.
 
Dit is echt een boek voor de liefhebbers van demonen, van het vernietigen van de wereld op magische wijze en spanning. De fantasy lezers zullen van dit boek geen spijt van krijgen.
 

Ik kijk erg uit naar het volgende deel ‘De Ring van Andor’ en meer werk van deze fijne schrijver.

 
 
 
STERREN
 
 
Ik geef dit boek 4 sterren.
 
 
 
BOOKLOVERSAPHIRA

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s