EEN VERHAAL MET EEN BOODSCHAP.

************************************RECENSIE**************************************

Via een winactie bij de boekengroep Boekenfans heb ik het boek ‘De Jongen die tegen IS Strijdt’, van de schrijver Masoud Aqil, gewonnen. Ik ben erg blij met dit boek, want ben zeer benieuwd naar het verhaal.

DE JONGEN DIE TEGEN IS STRIJDT

De jongen die tegen IS strijdt

BESCHRIJVING VAN HET BOEK

‘Op vrijdag na het gebed schoten de terroristen altijd een paar gevangenen dood; de schoten waren in mijn cel te horen. Na afloop dwongen ze me de filmpjes te kijken op hun telefoon. ‘Kijk wat we met je vrienden hebben
gedaan, journalistje. Jou zullen we levend verbranden.’
Wanneer journalist Masoud Aqil in december 2014 een reportagetrip maakt voor een Koerdische televisiezender, wordt hij ontvoerd en opgesloten door is-terroristen. In totaal zit hij 280 dagen vast in een pikdonkere keldercel.
Dagelijks ondergaat hij martelingen en schijnexecuties.
Totdat hij na negen maanden plotseling vrijgelaten wordt. Aqil vlucht naar Duitsland. In het asielzoekerscentrum ontdekt hij dat is de enorme vluchtelingenstroom misbruikt om terroristen Europa binnen te sluizen, onder wie zelfs enkele van zijn beulen. Vanaf dat moment besluit hij de inlichtingendiensten te helpen bij het opsporen van is-soldaten en zet daarmee zijn eigen leven op het spel…

PRIJS VAN HET BOEK € 17,99

PRIJS E-BOOK € 12,99

************************************************************************************

MENING

Ik heb dit boek gelezen en had even tijd nodig om een mening te vormen over dit boek. Ik was erg benieuwd naar het verhaal, maar was ook verrast over boek. Ik had een verhaal verwacht, dat alleen over Masoud zou gaan en niet een verhaal met zo een grote boodschap over de IS. Het verhaal begint erg schokkend over zijn ontvoering en wat hij daar allemaal meemaakt. Dit heeft een grote indruk op mij gemaakt en geeft mij meer ongeloof over hoe mensen op deze manier andere mensen kunnen behandelen. Ik kan er gewoon niet bij dat mensen dit kunnen doen. Op een geven moment gaat het verhaal over Masoud verder hoe hij met zijn moeder de zware reis naar Duitsland maakt en wat voor risico’s dit met zich mee brengt. Eenmaal in Duitsland besluit hij al zijn informatie te delen en samen te werken met de politie. Hij heeft veel informatie over hoe de IS strijd, denkt en mensen verzameld om landen te blijven terroriseren. Dit is een boek waar alles goed is beschreven met harde feiten. Een verhaal wat veel mensen zouden moeten lezen. Ik hoop dat meer mensen een voorbeeld aan Masoud zullen nemen en op te staan en hun informatie delen voor de strijd tegen de IS.

De cover van het boek past goed bij dit heftige verhaal. Het bevat een hoeveelheid van 320 bladzijden, die elke cent waard zijn.

Dit boek is een aanrader aan iedereen, een echte eyeopener met een boodschap.

STERREN

Ik geef dit boek 4,5 sterren

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s