TAKLA MAKAN, HET BLAUWE LICHT

*************************************RECENSIE*************************************

 

Ik doe mee aan de blogtour van het Young Adult boek ‘Takla Makan’ via Dutch Venture Publishing. Het is weer erg leuk om mee te doen aan deze  blogtour.’Takla Makan’ is geschreven door de schrijfster Petra Noums. Helaas is de schrijfster in 2015 op 60 jarige leeftijd overleden. Alle aantekeningen die zij had gemaakt zijn nu in bezit van haar dochter en wie weet komt er nog een vervolg op dit bijzondere verhaal.

 

TAKLA MAKAM

 

Takla Makan

Beschrijving van het boek.

Ella is een vijftienjarig meisje uit Berlijn. Haar vader vindt het belangrijk dat ze ook met andere culturen in aanraking komt, dus zit ze op een school in Kreuzberg met leerlingen uit allerlei lagen van de bevolking. Ella heeft geleerd goed voor zichzelf op te komen in de klas, waar het er soms ruw aan toe gaat. Gelukkig heeft ze de meeste lessen met haar beste vriendin Sofia. 
Het grootste probleem? Dat Orkan dit jaar ook bij haar in de klas zit: een Turkse jongen met een grote mond en een veel te hoge dunk van zichzelf. Die moet ze het hele jaar zien te ontlopen, want ze kan hem niet luchten of zien. Bovendien is er een steekje bij hem los, want hij beweert dat zijn tante kan toveren. Wie gelooft er nu zoiets?
Maar dan gebeurt er iets wonderbaarlijks. Ella komt in aanraking met een mysterieus, blauw licht – een schijnsel dat haar steeds weer visioenen geeft over een toekomst waarin ze samen is met Orkan en smoorverliefd op hem is. Verliest ze haar verstand of is er echt iemand die haar een glimp wil tonen van een ander leven dat ooit van haar zal zijn?
Diep in de Takla Makanwoestijn bestrijden twee machtige tovenaars elkaar met witte en zwarte magie, waarbij de inzet het leven van Orkan is… en dat van zijn toekomstige geliefde.

 

PRIJS VAN HET BOEK  € 16,95

 

*****************************************************************************

 

MENING

 

Ik heb dit romantische verhaal met plezier gelezen. In het begin was ik een beetje sceptisch, de eerste 45 bladzijden werd alles een beetje teveel uitgelegd. Het kwam bij mij over als bladvulling. Gelukkig heeft de schrijfster dit niet door gezet en las het boek verder fijn weg. Dit kwam niet alleen door de vlotte schrijfwijze, maar ook de romantische , mysterieuze en spannende opbouw van het verhaal. Het verhaal speelt zich af in Duitsland met veel Arabische tinten. Ik vond het erg fijn om eens in een andere setting te lezen. De hoofdkarakters Okran en Ella, zijn goed beschreven en groeien mooi mee met het verhaal Ik kan hierdoor mijn eigen goed in hun plaatsen. Helaas had ik graag meer gelezen over de andere karakters die voorkomen in het verhaal. Ze hadden persoonlijk beter mogen worden uitgewerkt. Buitenom dit het was een heerlijk verhaal wat ik zeker zou aanraden aan onze Young Adult lezers.

Het boek zelf heeft het een mooi aantal van 260 bladzijden dit past goed bij het verhaal en de prijs. De cover is erg mooi van het boek en ziet er erg uitnodigend uit. Één die ik zeker zou oppakken in de winkel.

Het verhaal kan goed als een losstaand boek worden gelezen, maar ik hoop dat er toch nog een vervolg komt op dit verhaal om het beter af te sluiten.

 

STERREN

 

Ik geef dit verhaal 3.5 sterren.

 

BOOKLOVERSAPHIRA  

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s