ONZUIVER,een heerlijk Young Adult verhaal.

***********************************RECENSIE***************************************

 

Ik heb weer een recensie-boek mogen lezen via Dutch Venture Publishing. Deze keer was het boek ‘Onzuiver’aan de beurt. Dit boek is geschreven door de schrijfster Sarah Dalton.

 

ONZUIVER

Onzuiver BESCHRIJVING VAN HET BOEK 

 

In het Groot-Brittanni√ę van de toekomst is perfectie te koop. Rijke ouders laten door het Ministerie voor Genetische Perfectionering (G.E.P.) perfecte kinderen maken. Mensen zonder ‘schoon’ DNA zijn Onzuiver en worden als slaaf gebruikt. De Operatie, die voorkomt dat Onzuiveren nog kinderen kunnen krijgen, is verplicht.
Mina Hart is een vijftienjarig Onzuiver meisje met een geheim. Als ze met haar vader naar Regio 14 verhuist om een nieuwe start te maken, sluit ze al snel vriendschap met Angela en haar geadopteerde broer Daniel. Mina komt erachter dat Daniel ook geheimen heeft en dat zij een band delen die steeds sterker wordt. 
Als Mina wordt geconfronteerd met de arrestatie van een Onzuivere klasgenoot, bewerkstelligd door hun wrede lerares, wordt het voor Mina steeds duidelijker: dit is niet het leven dat zij wil leiden. Ze wil zich aansluiten bij het verzet – de organisatie die zij verantwoordelijk houdt voor de dood van haar moeder.
Haar leven wordt nog ingewikkelder als Sebastian, een G.E.P.-jongen, verliefd op haar wordt en haar lerares hierachter komt. Voor een Onzuivere is het een misdrijf om zich in te laten met een G.E.P.. 
Mina slaat op de vlucht samen met Daniel, Angela en Sebastian. Ze moet vechten voor zichzelf en de mensen die haar het meest dierbaar zijn. 
Want niemand is waardeloos. Niemand is Onzuiver.

 

PRIJS VAN HET BOEK¬† ‚ā¨ 17,95

PRIJS E-BOOK¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ‚ā¨¬† 3,99

 

***********************************************************************************

 

MENING

Ik ben begonnen in en ‘Onzuiver’ en was gelijk positief verrast. Het boek had mij gelijk in zijn greep. De schrijfster heeft een vlotte schrijfwijze, hierdoor heeft zij een fijn lezend verhaal neergezet. Dit Young Adult boek gaat over Onzuiver en G.E.P. een in twee√ęn gesplitste bevolking van mensen. De Onzuiver worden gebruikt als slaaf voor de G.E.P. , want hun zijn perfect. Het hoofdkarakter Mia Hart is een heerlijk dwars en opstandig personage die het niet eens is met de verdeling van Onzuivere en G.E.P’s. Dit brengt haar regelmatig in een moeilijke situatie, maar soms ook bijzondere situaties. Het verhaal waarin de karakters goed meegroeien, dat een leuke, opbouwende verhaallijn heeft en niet te vergeten een goeie dosis spanning, romantiek, verraad en vriendschap.

De cover van dit boek past erg goed bij het verhaal. Ook heeft het boek een mooi aantal van 300 bladzijden.

Dit boek is een aanrader voor onze Young Adult lezers. 

Dit was een fijne manier om kennis te maken met deze schrijfster en kijk erg uit naar het volgende deel van deze boekenreeks.

 

STERREN

 

Ik geef dit boek 4 sterren.

 

BOOKLOVERSAPHIRA

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s