EEN JAAR LATER, EEN SPANNEND VERVOLG

**************************************RECENSIE************************************

 

EEN JAAR LATER

 

 

Ik ben benaderd door de uitgeverij Karakter of ik interesse had om het tweede deel van de EMP-Serie ‘Een Jaar later’ te lezen en recenseren. Natuurlijk heb ik daar ja op gezegd. Het eerste deel ‘Een seconde later’ heb ik met veel plezier gelezen. Ik zal eerst de schrijver aan jullie voorstellen.

 

WILLIAM R FORSTCHEN

William R. Forstchen

William R. Forstchen heeft een Ph.D.van Purdue University met specialisaties in de militaire geschiedenis en de geschiedenis van technologie. Hij is een Faculteitsgenoot en professor in de geschiedenis van Montreat College. Hij is de auteur van vijftig boeken, waaronder de New York Times bestsellersreeks One Second After, de Lost Regiment-serie en de bekroonde jonge volwassen roman, We Look Like Men of War. Hij heeft ook vele korte verhalen en artikelen over militaire geschiedenis en militaire technologie geschreven. 

Dr. Forstchen’s belangen zijn onder meer de Burgeroorlog, archeologisch onderzoek naar locaties in Mongoli√ę en het potentieel van ruimteverkenning.¬†Als piloot bezit hij en vliegt een originele Tweede Wereldoorlog ‘recon bird’.¬†Dr. Forstchen woont in de buurt van Asheville, North Carolina met zijn vrouw Robin.

 

***********************************************************************************

 

EEN JAAR LATER

 

EMP-serie 2 - Een jaar later BESCHRIJVING VAN HET BOEK

 

Vervolg in de succesvolle EMP-serie.
Zeer realistisch scenario, dat door oud-voorzitter Newt Gingrich in het Huis van Afgevaardigden aan de orde gesteld werd.
Na de rampzalige elektromagnetische puls die Amerika op zijn knie√ęn dwong, zijn de overlevenden in Black Mountain langzaam begonnen met het opbouwen van hun leven. Na een maandenlange lijdensweg van honger, oorlog en talloze doden, proberen zij zaken die ze eerst voor lief namen – elektriciteit, radiocommunicatie en medicijnen – weer op het oude niveau te herstellen.
Wanneer op een dag een ‘federale administrateur’ opduikt in een naburige stad lijkt het er in eerste instantie op dat er weer pogingen gedaan worden om een landelijke regering op de been te krijgen. Die hoop vervliegt echter als sneeuw voor de zon als John Matherson – de aanvoerder van de overlevenden – ontdekt wat de administrateur van plan is.
PRIJS VAN HET BOEK¬† ¬† ‚ā¨ 19,99
PRIJS E-BOOK¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†‚ā¨ 7, 25
***********************************************************************************
MENING
Ook dit deel heb ik met veel plezier gelezen. Dit mooie, spannende, maar ook zeker realistische boek is weer geweldig geschreven. William R. Forstchen heeft een duidelijke, maar ook vlotte schrijfwijze wat je helemaal meevoert in het verhaal.
Het verhaal zelf speelt zich een jaar later na het eerste boek. Dit boek neemt je mee naar hoe het leven zou kunnen zijn na een EMP ramp. In dit deel is er meer aandacht voor onderhandeling en samenvoeging van bendes en een Herstellingsleger. Hier is het hoofdkarakter het niet mee eens en zal alles doen om zich, samen met anderen, er tegen te verzetten.
Persoonlijk vind ik de verhaallijn fijn om te lezen en de ontwikkeling van de samenleving is goed weergeven, maar miste echt de ontwikkeling van de karakters zelf. Ik had gehoopt dat de schrijver, op dit vlak, ook meer informatie zou geven i.p.v alleen de onderhandelingen en strijd. Dit haalt niet weg dat ook dit deel een goede dosis spanning heeft en goed in elkaar zit.
De cover van het boek sluit mooi aan op bij het eerste deel qua uiterlijke en verhaal. Het boek heeft een mooie aantal van 302 bladzijden.
Verder is dit boek wel een aanrader. Ik kan niet wachten tot ik het derde en laatste deel kan lezen.
STERREN
Ik geef dit boek 4 sterren.
BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s