VERDRAAID GOED, GOED OF SLECHT?

************************************RECENSIE**************************************

Ik heb het boek ‘Verdraaid Goed’ gewonnen als recensie-exemplaar. Ik ben totaal niet bekend met de schrijfster Susanne van den Beukel-Hendriks, dus ben ik erg nieuwsgierig naar haar boek.

******************************************************************************

VERDRAAID GOED

20180301_143313.jpg

BESCHRIJVING VAN HET BOEK

Tijdens haar studie in Rotterdam zit Crystal niet lekker in haar vel. Als ze aangesproken wordt door haar studiegenootje Mandy weet ze niet goed wat ze daarmee aan moet. Ze observeert hoe Mandy met anderen omgaat, was zij zelf maar zo zelfverzekerd. Crystal ontwijkt zoveel mogelijk mensen, ook haar huisgenoot Mark.
Met muziek op, meestal van Michael Jackson, fietst ze door haar woonplaats Den Haag als fietskoerier. Dan dagdroomt ze van werken als dj. Als ze klaar met werken is gaat ze regelmatig naar haar broer Ruben die haar als zijn kleine zusje ziet, ook al is ze 19 jaar. Ze vertelt hem over haar droom en hij spoort haar aan om een set te kopen.
Zou het haar lukken om haar droom om dj te worden te bereiken? Zou ze dat durven, nadat ze zolang gepest is en vervagen daarmee haar littekens?

PRIJS VAN HET BOEK € 15,-

***************************************************************************

MENING

‘Verdraaid Goed’ is het eerste deel van de ‘Verborgen Littekens’trilogie. Ik heb dit boek mogen ontvangen van de schrijfster en ben zeer benieuwd naar het verhaal. De beschrijving van het boek komt een beetje apart, misschien rommelig, over en dat trok mij wel aan.

Het verhaal gaat over een jonge dame genaamd Crystal die in haar verleden is gepest. Hierdoor is ze onzeker over zichzelf en probeert ze zoveel mogelijk mensen te ontwijken. Crystal heeft wel één droom en dat is dj worden. Zal haar dit lukken of wint haar onzekerheid?

De schrijfster heeft een verhaal geschreven met een redelijk vlotte schrijfstijl. Het verhaal zelf had op vele vlakken beter uitgewerkt mogen worden. Sommige gebeurtenissen in het verhaal, worden niet afgemaakt wat niet doorloopt in het verhaal. Crystal zelf is als hoofdkarakter niet echt een interessant persoon. Ze doet veel, studeert, is koerier en houdt van sporten. Hier word verder niet op ingegaan. De schrijfster had haar veel beter mogen uitwerken.

Het verhaal gaat over het werk als dj zijn, maar miste in het boek het dj gevoel, de feeststemming, de stress en het opbouw naar dj zijn. Crystal wilt dj worden en kan dat dan ook gelijk na één keer oefenen. Dit klinkt ongeloofwaardig.

Buiten om dit heeft het verhaal wel potentie. Het heeft een interessante verhaallijn die meer tot zijn recht kan komen als het verhaal wat beter is uitgewerkt is.

Het boek zelf is erg dun en heeft maar 108 bladzijden. Voor een bedrag van €15 euro vind ik dat aan de hoge kant. De cover van het boek had van mij ook iets duidelijker gemogen.

Ik ben wel benieuwd naar het volgende deel van deze trilogie.

STERREN

Ik geef dit boek 2,5 sterren

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s