DRAKENIJS, KRISTALLEN HART DEEL 1

*************************************RECENSIE**************************************

 

KRISTALLEN HART

 

Met het boek ‘Kristallen Hart’ heb ik alle boeken van Cocky van Dijk gelezen voor de Cocky van Dijk maand in mijn boekengroep op Facebook https://www.facebook.com/groups/1634870483416583/?ref=bookmarks. Wat een leuke maand was dit weer.  ‘Kristallen Hart’was voor mij de afsluiter van deze maand. Wat was dit boek weer een geweldig . Ik zal jullie eerst even voorstellen aan de schrijfster.

 

COCKY VAN DIJK

foto van Saphira Keurhorst.

Cocky van dijk is niet alleen een hele gezellige , spontane en lieve vrouw maar, zit ook al heel haar leven met haar neus in de boeken. Dit leidde ertoe dat ze beheerder werd van MagicTales.nl, ze de manuscriptenwedstrijd met Luitingh Fantasy mede organiseerde en jureerde, bij Fantastels heeft gejureerd en zelf is gaan schrijven.

Diverse toneelwerken zijn bij toneeluitgeverij Vink uitgegeven en worden door heel het land opgevoerd. Op dit moment is Cocky samen met haar man Barry uitgever van Zilverspoor.
 

********************************************************************************

 

KRISTALLEN HART

 

Drakenijs 1 - Kristallen hart

BESCHRIJVING VAN HET BOEK

Isa, de Hoeder van het Zielenhof, is ten einde raad. Nu een groep IJsDraken zich heeft afgesplitst van de Drakenburcht, is het in stand houden van het ijs, waarin mensen die aan het eind van hun levensdagen zijn worden ingevroren, een probleem geworden. Isa ziet letterlijk het hof in elkaar storten. De groep Draken weigert echter te hulp te schieten.
De Aos Si´ hebben het kind van Borak en Nora gewisseld met een van hunzelf. Borak en Nora besluiten het kind, ondanks hun verdriet, op te nemen in het gezin om de wraak van het Andervolk te voorkomen. Het kind groeit op zonder weet van zijn anderszijn. Tot hij wordt opgeroepen door zijn eigen ras… 
Fenna gaat op studie bij de IJsDrakenburcht. Vanaf het moment dat ze voet zet in dit ijzige land voelt ze instinctmatig dat er iets niet klopt. Een oud kwaad roert zich… 
Dit is een geheel nieuw avontuur in de wereld van de Drakenzielers dat zonder kennis van voorgaande delen te lezen is. 

 

PRIJS VAN HET BOEK  €19,95

 

********************************************************************************

 

MENING

‘Kristallen Hart is het eerste deel van een nieuwe boekenreeks Drakenijs van Cocky van Dijk. Dit boek sluit mooi aan op de vorige trilogie Drakenzieler. Om deze nieuwe reeks als los staand te lezen kan je wel doen, maar dan mis je veel achtergrond informatie. Persoonlijk raad ik het aan om de vorige Trilogie eerst te lezen.

Het verhaal van Fenna gaat verder. Cocky heeft met dit boek weer een fantastisch verhaal neergezet. Ze heeft met haar vlotte en duidelijke schrijfwijze, het verhaal van Fenna doorgezet in een ander gedeelte van Fenna’s wereld. Dit ijskoude boek leest heerlijk weg en ik kan mij eigen erg goed in het verhaal plaatsen. Het verhaal is wel een klein beetje voorspellend, maar dit is echt niet storend. Wel houd de schrijfster genoeg spanning in het verhaal, waardoor het boek moeilijk weg te leggen is. Het Hoofdkarakter Fenna groeit mooi mee met het verhaal en is sterker neergezet dan in de vorige boeken. Ze beleeft weer een spannende reis met veel nieuwe ontdekkingen en vrienden. Sommige personages hebben mijn aandacht getrokken, vooral Zot is mijn favoriet, en hun verhaallijn word steeds duidelijker in het verhaal. Helaas zijn er ook karakters die weer iets meer uitgewerkt hadden mogen worden. Ik kan wel zeggen dat ik dit boek het beste vind van al haar boeken tot nu toe. Ik kijk ook erg uit naar het volgende deel, die als het allemaal goed verloopt eind april te koop is.

Het boek zelf heeft een mooie cover wat erg goed bij het verhaal past en er erg uitnodigend uitziet. het boek heeft een hoeveelheid van 266 bladzijden. Persoonlijk had ik het boek dikker gezien.

Dit boek is een echte aanrader voor jong en oud.

 

STERREN 

 

Ik geef dit boek 4 sterren

 

BOOKLOVERSAPHIRA

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s