SCHEMERGEEST, WAT EEN AFSLUITER

***************************************RECENSIE**********************************

 

SCHEMEREGEEST

 

Whoow dit derde deel,’Schemergeest’ van de ‘Drakenzieler’ boeken trilogie is uit en heb het verslonden. Wat een heerlijk deel is dit. Ik zal Fenna en haar avonturen missen. Ik zal eerst jullie voorstellen aan de schrijfster.

COCKY VAN DIJK

foto van Saphira Keurhorst.

Cocky van dijk is niet alleen een hele gezellige , spontane en lieve vrouw maar, zit ook al heel haar leven met haar neus in de boeken. Dit leidde ertoe dat ze beheerder werd van MagicTales.nl, ze de manuscriptenwedstrijd met Luitingh Fantasy mede organiseerde en jureerde, bij Fantastels heeft gejureerd en zelf is gaan schrijven.

Diverse toneelwerken zijn bij toneeluitgeverij Vink uitgegeven en worden door heel het land opgevoerd. Op dit moment is Cocky samen met haar man Barry uitgever van Zilverspoor.

********************************************************************************

 

SCHEMERGEEST

 

20180220_113747.jpg

BESCHRIJVING VAN HET BOEK

Nu Gille en de Kring verslagen lijken, likt de Drakenburcht zijn wonden. De doden worden begraven en iedereen, Fenna incluis, probeert een nieuw ritme te vinden. Toch blijft de angst bestaan. De Moeder is van slag, Fenna voelt zich niet lekker en Eames ziet zich genoodzaakt maatregelen te nemen die haar helemaal niet aanstaan. Net als het lijkt dat alles onder controle is, gebeuren er vreemde dingen. Want hoe kan het lichaam van een jonge vrouw uit de catacomben verdwijnen? Wie was zij en bestaat er een verband tussen haar en Gille? Maar die is toch dood? Terwijl Fenna’s persoonlijke zorgen toenemen en zelfs de babydraakjes het moeten ontgelden, moet zij het opnemen tegen haar aartsvijand, in een ultiem treffen om de Drakenburcht te redden. Schemergeest is het afsluitende deel van de trilogie.

 

PRIJS VAN HET BOEK  € 17,95

 

*************************************************************************

 

MENING

Ook dit deel, sluit met het verhaal, mooi aan op het vorige boek. Voor mij is dit deel zelfs het beste van alle drie. De vlotte schrijfwijze van de schrijfster, maakt het lezen erg fijn en hierdoor kan ik mij eigen goed in het verhaal plaatsen. Fenna blijft goed groeien in het verhaal en word niet alleen sterker in het verhaal, maar ook steeds bijzonderder.  Ook de andere karakters worden sterker en leuker om te lezen. Je denkt nou dit boek is een mooie afsluiter en zal een rustig verhaallijn hebben, dit is dus niet zo. In dit deel blijft de spanning goed aanwezig, er zijn genoeg twists en het verhaal heeft mij zelfs nog doen verbazen, waardoor het boek erg moeilijk weg te leggen is. Sommige stukken hadden nog iets beter uitgewerkt mogen worden, hierdoor zou het een nog mooier verhaal worden. Ik vond het erg jammer dat dit het laatste deel is.

Het boek zelf heeft een mooie cover wat net als de vorige delen goed bij het verhaal past. De boeken sluiten mooi op elkaar aan, waardoor ze super in de kast staan. Helaas heeft dit deel niet zo veel bladzijden 259 stuks. Persoonlijk vind ik dit aan de lage kant.

Dit boek zal ik zeker aanraden voor jong en oud en onze Fantasy lezers.

Ik weet dat de schrijfster met een nieuwe boeken reeks is begonnen. Het eerste deel van  de Drakenijs boeken, is al uit en heet Kristallenhart. Dat boek gaat verder over Fenna’s leven. Ik kijk hier erg naar uit.

 

STERREN 

 

Ik geef dit deel 4 sterren

 

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s