SLUIMERGEEST, een geweldig tweede deel.

*************************************RECENSIE*********************************

SLUIMERGEEST

Ik doe mee aan een evenement in mijn boekengroep, (https://www.facebook.com/groups/1634870483416583/ ) waar we alle boeken van Cocky van Dijk lezen in één maand. Nu heb ik dit tweede deel van de ‘Drakenzieler, trilogie met plezier gelezen. Dit deel was zelfs beter dan het eerste. Ik zal eerst jullie voorstellen aan de schrijfster.

COCKY VAN DIJK

foto van Saphira Keurhorst.

Cocky van dijk is niet alleen een hele gezellige , spontane en lieve vrouw maar, zit ook al heel haar leven met haar neus in de boeken. Dit leidde ertoe dat ze beheerder werd van MagicTales.nl, ze de manuscriptenwedstrijd met Luitingh Fantasy mede organiseerde en jureerde, bij Fantastels heeft gejureerd en zelf is gaan schrijven.

Diverse toneelwerken zijn bij toneeluitgeverij Vink uitgegeven en worden door heel het land opgevoerd. Op dit moment is Cocky samen met haar man Barry uitgever van Zilverspoor.

********************************************************************************

SLUIMERGEEST

20180219_134417.jpg

BESCHRIJVING VAN HET BOEK

Fenna probeert haar leven weer op te pakken en dat gaat met vallen en opstaan. Ze moet wennen aan de nieuwe staat van haar lichaam. Net nu ze denkt dat ze het geluk weer heeft gevonden, dreigt haar alles door de vingers te glippen. Ze raakt haar zicht kwijt en Arlans liefde, die ze het meeste koestert. Ze heeft zichzelf niet meer onder controle, haar krachten slaan op hol. En dan knalt alles uit elkaar.
Gille is de enige overlevende van de Kring. Vastbesloten zijn Meesters gedachtegoed uit te dragen en nieuw leven in te blazen, stuit hij op zijn Meesters dagboek. Bijgesloten zijn drie amuletten. Na bestudering blijkt dit een duistere erfenis te zijn waarin grote krachten verborgen liggen. Gille zint op wraak. Op Fenna, op de Drakenburcht…

PRIJS VAN HET BOEK € 22,95

**********************************************************************************

MENING

In dit tweede deel gaat Fenna de strijd aan met haarzelf. Nu ze zo veranderd is is ook voor haar alles anders. Gelukkig heeft ze Arlan nog die haar steunt, alleen dit is niet altijd even fijn. Fenna heeft het emotioneel erg zwaar, maar wanneer er dingen gebeuren in de Drakenburgt, moet Fenna zich toch bij elkaar rapen en de strijd aan gaan om alles veilig te stellen. Zal dit haar lukken? En Arlan zal hij bij haar blijven? En wat is de rol van Gille in al dit?

Een spannend, emotioneel verhaal met een goede dosis fantasie en actie. Dit tweede deel van de Drakenzieler trilogie is echt veel beter dat het eerste deel. Het verhaal heeft een vlotte schrijfwijze, waardoor het erg fijn weg leest. Ook heeft de schrijfster het verhaal beter uitgewerkt en meer spanning ingebracht. Dit geeft mij een fijne leeservaring. Het hoofdkarakter Fenna ben ik helemaal weg van. Ze is origineel en groeit goed mee met het verhaal. Ik kan mij eigen erg goed in haar plaatsen, dit is erg positief voor de leeservaring. Het was erg fijn dat de schrijfster meerder karakters uit het eerste boek beter heeft uitgewerkt, waardoor het verhaal meer tot zijn recht komt. Het gehele verhaal houdt de schrijfster de spanning er in en af een toe een twist. Het verhaal is soms een beetje voorspelbaar, maar dit is zeker niet storend.

Over het boek zelf. Het verhaal sluit erg mooi aan op het eerste deel, en wat een mooie cover heeft dit boek. Het past perfect bij het verhaal en geeft Fenna goed weer. Dit boek heeft een mooie aantal van 401 bladzijden een echt pluspunt.

Dit boek is een echte aanrader voor jonge en oud.

Ik kijk erg uit naar het volgende deel van deze gave trilogie

STERREN

Ik geef dit boek 4 sterren.

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s