SPIEGELGEEST, WAT EEN HEERLIJK BOEK

***************************************RECENSIE***********************************

 

SPIEGELGEEST

 

De maand februari staat voor Cocky van Dijk maand bij mij in de boekengroep

https://www.facebook.com/groups/1634870483416583/

Deze maand proberen we met zo veel mogelijk mensen al haar boeken te lezen en er gezellig over te babbelen. Het eerste boek van de ‘Drakenzieler’ trilogie is ‘Schemergeest’ Ik heb de beschrijving van het boek niet gelezen, waarom, ik hou er van om mijn eigen te verrassen. Ik zal jullie eerst even voorstellen aan de schrijfster.

                                                            COCKY VAN DIJK

 

foto van Saphira Keurhorst.

Cocky van dijk is niet alleen een hele gezellige , spontane en lieve vrouw maar, zit ook al heel haar leven met haar neus in de boeken. Dit leidde ertoe dat ze beheerder werd van MagicTales.nl, ze de manuscriptenwedstrijd met Luitingh Fantasy mede organiseerde en jureerde, bij Fantastels heeft gejureerd en zelf is gaan schrijven.

Diverse toneelwerken zijn bij toneeluitgeverij Vink uitgegeven en worden door heel het land opgevoerd. Op dit moment is Cocky samen met haar man Barry uitgever van Zilverspoor.

 

********************************************************************************

 

DRAKENZIERER      DEEL 1                             SCHEMERGEEST

 

Drakenzieler 1 - Spiegelgeest
 BESCHRIJVING VAN HET BOEK
Naast de ‘Lege vallei’, de sterftegrond van de Draken, staat de Drakenburcht. Hier wordt elk jaar een Proeve gehouden. Fenna doet dit jaar een poging en slaagt. Tijdens haar opleiding blijkt ze uitzonderlijk sterk te zijn en ze wordt geselecteerd om Drakenzieler te worden.
Wat Fenna niet weet is, dat de Drakenburcht en het Koningshuis achter de schermen jacht maken op een mysterieuze groepering die zichzelf ´De Kring´ noemt. In deze samenleving, waar Draken en mensen al honderden jaren in harmonie samenleven, slacht de Kring op gruwelijke wijze de ene na de andere Draak af en steelt hun zielen.
Het verraad bereikt ook de Drakenburcht. Tijdens een gevaarlijk ritueel wordt Fenna in de val gelokt. Ze weet zich echter met haar geest vast te klampen aan de ziel van haar monsterlijke belager.
Fenna kan niet meer gered worden, dat beseft ze. Maar ze kan in de haar nog resterende tijd wel van doorslaggevend belang zijn in de komende strijd. Helaas blijkt de tegenstander vele malen sluwer dan gedacht…
PRIJS VAN HET BOEK  € 19,95
*********************************************************************************
MENING
Wat een verrassend en fantasierijk verhaal is ‘Schemergeest’. Ik heb de beschrijving niet gelezen, want ik wou mijn eigen graag verrassen. En dat is zeker gelukt.  Dit boek bevat een prachtig en origineel verhaal. Het verhaal gaat  over een meisje genaamd Fenna, die erg graag Drakenzieler wilt worden. Ze gaat hiervoor op een speciale school De Drakenburcht, al snel merkt ze dat ze het enige meisje is, want Drakenzieler is alleen voor mannen. Dit geeft Fenna extra kracht om sterker te worden. Alleen loopt niet alles zo als het hoort. Haar geest klamt zich vast aan een boze draak en er speelt nog meer geheimzinnigheid in de Drakenburcht. Een verhaal vol met spanning, romantiek, vertrouwen , wantrouwen en verdriet.
Het verhaal is geschreven in een heerlijk vlot lezende stijl. Ik had wel het gevoel dat sommige stukken zijn overgeslagen. Er was een tussen sprong van een jaar en dit gaf mij echt een gevoel van hoe en wat met het eerste gedeelte. Persoonlijk had dat gedeelte iets meer uitgewerkt mogen worden. Het verhaal bouwt zich langzaam op maar als het spannend begint te worden houd de schrijfster de spanning tot de laatste bladzijde vol en sluit af met een geweldige twist. Hierdoor wil ik echt zo snel mogelijk het  tweede deel lezen. Het hoofdkarakter Fenna, is een interessant en krachtig personage, ze is goed uitgewerkt, maar zou net iets meer over haar willen weten om mijn eigen beter in haar te kunnen plaatsen. Het karakter Gille is een echt rot ventje, dit karakter is ook erg goed neergezet en ik mag hem echt niet.
Het boek zelf heeft een prachtige cover, wat erg goed het verhaal weergeeft. Door deze sprekende cover zou ik hem ook gelijk oppakken in de winkel. Het boek heeft een mooie hoeveelheid van 365 bladzijden.
Ik kan niet wachten tot ik aan het tweede deel te kunnen beginnen.
Dit is een echte aanrader voor onze YA, en Fantasy lezers.
STERREN
Ik geef dit boek 3.5 sterren
BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s