‘LILITH’, EEN FANTASTISCHE TRILOGIE.

**************************************RECENSIE ********************************

                                                               DE LILITH TRILOGIE

 

image

Deze bijzondere en fantasierijke trilogie is geschreven  door Kim ten Tusscher. Dit zijn de eerste boeken die ik heb gelezen van deze schrijfster en heb hier totaal geen spijt van. Ik zal de schrijfster eest aan jullie voorstellen.

 

                                                       KIM TEN TUSSCHER

FB_IMG_1517148274600-1.jpg

 

Kim ten Tusscher, 1979. Ze is geboren in Twente en hier woont ze nog steeds samen met haar man/ vriend Bjorn in een huis uit 1902. Kim heeft een passie voor geschiedenis, reizen, avontuur en schrijven. Ze vind het fijn om te trekken, wandelen en fietsen met haar man (of alleen), langs de westkust van Engeland naar de oostkust, langs Hadrian’s Wall, met een tentje achterop de fiets of alleen op reis naar de Lakota Indianen, wandelen in Madeira of een weekend overleven op de Veluwe.

Verhalen schrijven is haar passie en fantasy een geweldig
middel om de wereld om me heen te onderzoeken. Kim schuwt
geen heftige onderwerpen, omdat die haar uitdagen om onbe-
vooroordeeld na te denken over wat er allemaal om haar heen
speelt. Het is niet voor niets dat haar verhalen bekend staan
om de overtuigende personages en een wereld die niet zwart-
wit is. Kim houd juist van verhalen die spelen in het grijze
schemergebied tussen goed en kwaad.

Kim is meer dan schrijfster. Zoals je op haar website kunt ontdekken, houd ze ook erg van films. Voor diverse projecten heeft ze de kostuums en/of styling gedaan en ze is bijzonder trots op Hunter’s Prey. De band Seven Waters schreef dit nummer naar aanleiding van Jager&Prooi en na een succesvolle
crowdfunding maakten we de epische videoclip.

 

*********************************************************************************

                                          BESCHRIJVING VAN DE DRIE BOEKEN.

 

                                                    1.  GEBONDEN IN DUISTER.

image

In de ban van de profeet. In de ban van dood en vernietiging
Lilith is al sinds haar vroege herinneringen een instrument in de handen van een profeet die de mensheid vrede en geluk wil brengen door haar weer tot een eenheid te smeden. Om de droom van zijn Godheid te verwerkelijken schuwt deze magiër geen enkel middel, ook niet oorlog en genocide.
OP DE VLUCHT VOOR HAAR MEESTER, HAAR VERLEDEN EN ZICHZELF…
Achtervolgd door de gruwelijkheden van de oorlog, na het besef dat het opvolgen van bevelen geen excuus meer kan zijn voor haar deel in de bloederige strijd, vlucht Lilith naar Merzia, enkel om zichzelf terug te vinden in een situatie waar ze weer aan de genade van anderen is overgeleverd. In het paleis maakt ze als gevangene kennis met een andere magiër, de aanvankelijk hardvochtig overkomende Ferhdessar die dreigt haar geheimen te doorgronden.
Ondanks alle tegenslagen weet Lilith zich een weg te banen tot de harten van enkele van de mensen om haar heen, tot haar verleden haar weer inhaalt. Haar vroegere meester stelt Yvar, koning van Merzia, een ultimatum: totale onderwerping of totale vernietiging.
Met de wereld op de rand van een afschuwelijke oorlog ziet Lilith zich gedwongen haar verschrikkelijke krachten nog een laatste keer aan te wenden. Ze besluit de onverzettelijke Ferhdessar te helpen in zijn strijd tegen de profeet.
Maar wie van deze twee machtige magiërs is de minste van de twee kwaden?

 

                                                         2.  VERBROKEN IN SCHEMER.

image

Er is altijd een keuze. De keuze tussen leven en dood
Sinds de gebeurtenissen in ´Gebonden in Duister´ heeft Lilith zich erbij neergelegd dat ze weer in handen is van de oorlogszuchtige profeet Kasimirh en ze is bereid om in naam van de God Jakob haar verwoestende vluchten te hervatten. De enige andere optie – vechten aan de kant van Merzia – is minstens zo erg.
Als het geluk eindelijk op haar pad komt, blijkt dat er nog een derde mogelijkheid is. Helaas zit het verleden haar op de hielen in de vorm van oncontroleerbare woede-uitbarstingen en Seraph, die van haar meester de opdracht heeft gekregen om haar terug te brengen naar huis. Wanhopig probeert ze met beide af te rekenen.
OP ZOEK NAAR EEN UITWEG,    BEVRIJDING EN ZICHZELF
De strijd om Havv’n is geëindigd in het voordeel van Merzia, maar dat betekent niet dat de oorlog is afgewend. Als de magiër Ferhdessar terugkeert in Nadesj, blijkt dat koning Yvar een verbond wil sluiten met Zuzeca, een hogepriester van Margal. Het is het begin van een verslechterde band tussen de koning en zijn raadsheer. Als Yvar ook nog contact zoekt met Jakob, lijkt het einde van Merzia met rasse schreden naderbij te komen.
Intussen laat de profeet Kasimirh het opleiden van zijn leger over aan een van de weinige personen die hij kan vertrouwen en reist door Naftalia om de mensen aan Jakob te binden. Zonder draak zijn zijn pogingen echter weinig succesvol. Als hij in een van de steden een geslepen tegenstander vindt, blijkt dat zijn kracht niet vanzelfsprekend is.
Uiteindelijk leiden de intriges en gebeurtenissen tot een conflict dat alle betrokkenen voor de rest van hun leven zal tekenen en de wereld voor altijd zal veranderen.

 

                                                     3.  GEBOREN IN LICHT.

image

OM DROMEN TE VERWEZENLIJKEN, ZULLEN NACHTMERRIES WERKELIJKHEID WORDEN
In deze conclusie van de Lilith-trilogie vindt Lilith tijdens haar zoektocht naar een van de draken meer dan waar ze op gerekend had. De steeds ambitieuzere Ferhdessar en Kasimirh zetten intussen hun oude vete voort ten koste van de bevolking van Merzia. Terwijl hun strijd tot uitbarsting komt, keert Lilith terug. Niemand kan echter vermoeden welke verstrekkende gevolgen haar keus zal hebben.

 

PRIJS VAN DE BOEKEN IS €16.95 PER DEEL

 

***************************************************************************

 

MENING

 

Wat een heerlijke trilogie is dit. Kim neemt je helemaal mee in de wereld van Lilith.
Het verhaal is vanaf de eerste bladzijde spannend en houd dit de heel trilogie vol. Door de fijne schrijfstijl van Kim kan ik mijn eigen helemaal in het verhaal plaatsen. Het verhaal is origineel en fantasierijk. De verhaallijnen van alle karakters zijn mooi, en goed uitgewerkt. Het hoofdkarakter Lilith is mijn favoriet en vond het erg fijn om over haar te lezen. Ze is onzeker, maar slim en liefde vol en hoe verder we komen in het verhaal hoe meer ze groeit en sterker ze word. Dat Lilith een drakenwisselaar is vindt ik helemaal geweldig. Ook de magier Ferhdessar  en Kasimirh zijn hele sterke karakters om te lezen. Deze trilogie was  voor mij erg moeilijk weg te leggen en had hem ook zo uit, door de geweldige reis van Lilith vol met wantrouwen, vertrouwen, goed en kwaad, maar ook met liefde en kracht.

De boeken zelf hebben fantastische covers en sluiten perfect op elkaar aan en passen goed bij het verhaal. Ze geven Lilith en haar wereld en emotie, strijd goed weer. De boeken hebben alle drie een mooie hoeveelheid aan bladzijden.

Ik ben heel blij dat ik heb kennis gemaakt met deze  schrijfster en kijk erg uit naar meer schrijfwerk van haar.

Deze trilogie is een echte aanrader aan alle fantasy lezers onder ons.

 

STERREN

 

Ik geef deze trilogie  4.5 sterren.

 

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s