‘PROOI’, ZO VEEL BETER DAN JAGER.

**************************************RECENSIE**********************************

 

PROOI

 

Prooi is het tweede deel van de ‘Jager en Prooi’ tweeluik van Kim ten Tusscher.  Het eerste deel was voor mijn niet slecht, maar ook niet super goed. ‘Prooi’ daarin tegen is echt geweldig en echt zo veel beter dan ‘Jager’. Ik zal de schrijfster eerst even voorstellen.

 

KIM TEN TUSSCHER

 

Kim ten Tusscher, 1979. Ze is geboren in Twente en hier woont ze nog steeds samen met haar man/ vriend Bjorn in een huis uit 1902. Kim heeft een passie voor geschiedenis, reizen, avontuur en schrijven. Ze vind het fijn om te trekken, wandelen en fietsen met haar man (of alleen), langs de westkust van Engeland naar de oostkust, langs Hadrian’s Wall, met een tentje achterop de fiets of alleen op reis naar de Lakota Indianen, wandelen in Madeira of een weekend overleven op de Veluwe.

IMG_9441

Verhalen schrijven is haar passie en fantasy een geweldig
middel om de wereld om me heen te onderzoeken. Kim schuwt
geen heftige onderwerpen, omdat die haar uitdagen om onbe-
vooroordeeld na te denken over wat er allemaal om haar heen
speelt. Het is niet voor niets dat haar verhalen bekend staan
om de overtuigende personages en een wereld die niet zwart-
wit is. Kim houd juist van verhalen die spelen in het grijze
schemergebied tussen goed en kwaad.

Kim is meer dan schrijfster. Zoals je op haar website kunt ontdekken, houd ze ook erg van films. Voor diverse projecten heeft ze de kostuums en/of styling gedaan en ze is bijzonder trots op Hunter’s Prey. De band Seven Waters schreef dit nummer naar aanleiding van Jager&Prooi en na een succesvolle
crowdfunding maakten we de epische videoclip.

 

***************************************************************************

 

PROOI

Jager en Prooi Boek 2 Prooi

BESCHRIJVING VAN HET BOEK

Met het tweeluik Jager & Prooi keert Kim ten Tusscher terug naar de wereld van Lilith, maar dan decennia voor de machtige drakenwisselaar wordt geboren. 
GOED OVERWINT ALTIJD KWAAD.
MAAR WAT ALS ALLES WAT GOED LIJKT EEN ILLUSIE IS?
Nu Meaghuns geheim is uitgekomen, kan hij niet meer terugkeren naar het leven dat hij had. Op de vlucht voor zijn broer Cighal en pontifex Kaban, de raadsheer van zijn moeder, wordt hij gedwongen om na te denken over zijn plek in de strijd tussen de Goden. Maar heeft hij wel een keuze of is hij uiteindelijk niet meer dan een pion in het spel?
Ondertussen is Margal op zoek naar Liis en de antwoorden die de voortvluchtige vrouw haar kan geven. Wanneer de nachtmerrie alsmaar erger wordt, moeten beide vrouwen hun kijk op de wereld herzien. Komen de nieuwe inzichten nog op tijd of zal Meaghun iedereen die hij liefheeft meesleuren in zijn val?
Met Jager en Prooi weet Kim opnieuw een verhaal te spinnen, waarin mensen verschillend reageren op dezelfde gebeurtenissen. Morele keuzes, afkomst en overtuiging zetten vrienden, familie en volkeren tegenover elkaar. Terwijl het wel en wee van de personages aan je oog voorbij trekt, kun je als lezer niet anders dan je afvragen ”wat zou ik doen, in een dergelijke situatie?”

 

PRIJS VAN HET BOEK  € 24,95

 

************************************************************************************

 

MENING

‘Prooi’ wat een fantastische boek was dit. Kim heeft weer een buitengewoon heerlijk verhaal neergezet. Dit tweede deel van ‘De Jager en Prooi’ tweeluik is echt veel beter dan het eerste.  Het verhaal zelf sluit mooi aan op ‘Jager’ en heeft een vlotte en fijn lezende schrijfstijl. Kim heeft in dit boek het verhaal beter uitgewerkt en hierdoor kan ik mijn eigen veel beter plaatsen in het verhaal. Het verhaal is fantasierijk, emotioneel, krachtig en heeft voldoende spanning. De hoofdkarakters, mijn favorieten, Meaghun en Liis groeien erg goed mee met het verhaal en ik kan mijn eigen goed in het verhaal plaatsen. Ik had soms zelfs medelijden met deze karakters hoe alles verloopt voor hun. De karakters pontifex Kaban,  broer Cighal en moeder Margal zijn hele sterke personen en komen veel meer naar de voorgrond. Ook hun verhaallijn is geweldig om te lezen. 

Dit bijzondere verhaal was erg moeilijk weg te leggen en om uit je hoofd te krijgen. Ik zou graag nog meer willen lezen over deze tijd in de wereld van Lilith. Ik kan ook niet wachten om in  het boek ‘Bloed’te binnen. Dit boek is het nieuwste boek van Kim en speelt zich af na de ‘Lilith’ trilogie.

Het boek zelf heeft een mooie cover wat goed aansluit op het eerste deel. Hij bevat ook het geweldige hoeveelheid van 503 bladzijden.  Dit is echt een pluspunt. Ik hou er van als een boek doe dik is. De prijs van het boek €24,95 lijkt aan de hoge kant, maar het boek is het echt waard.

 

STERREN 

 

Ik geef dit boek 4,5 sterren

 

BOOKLOVERSAPHIRA

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s