‘JAGER’, Het eerste deel van de ‘Jager ‘ en ‘Prooi’ boeken.

***************************************RECENSIE***********************************

JAGER

Ik hou een Kim ten Tusscher maand in mijn boekengroep en daar proberen we al de boeken van Kim te lezen. Deze keer heb ik het boek ‘Jager’ van de ‘Jager en Prooi’ tweeluik gelezen. Ook dit was weer een bijzonder boek. Ik zal de schrijfster even aan jullie voorstellen.

KIM TEN TUSSCHER

IMG_9441

Kim ten Tusscher, 1979. Ze is geboren in Twente en hier woont ze nog steeds samen met haar man/ vriend Bjorn in een huis uit 1902. Kim heeft een passie voor geschiedenis, reizen, avontuur en schrijven. Ze vind het fijn om te trekken, wandelen en fietsen met haar man (of alleen), langs de westkust van Engeland naar de oostkust, langs Hadrian’s Wall, met een tentje achterop de fiets of alleen op reis naar de Lakota Indianen, wandelen in Madeira of een weekend overleven op de Veluwe.

Verhalen schrijven is haar passie en fantasy een geweldig
middel om de wereld om me heen te onderzoeken. Kim schuwt
geen heftige onderwerpen, omdat die haar uitdagen om onbe-
vooroordeeld na te denken over wat er allemaal om haar heen
speelt. Het is niet voor niets dat haar verhalen bekend staan
om de overtuigende personages en een wereld die niet zwart-
wit is. Kim houd juist van verhalen die spelen in het grijze
schemergebied tussen goed en kwaad.

Kim is meer dan schrijfster. Zoals je op haar website kunt ontdekken, houd ze ook erg van films. Voor diverse projecten heeft ze de kostuums en/of styling gedaan en ze is bijzonder trots op Hunter’s Prey. De band Seven Waters schreef dit nummer naar aanleiding van Jager&Prooi en na een succesvolle
crowdfunding maakten we de epische videoclip.

****************************************************************************

JAGER

Jager en prooi 1 Jager

BESCHRIJVING VAN HET BOEK

Met het tweeluik Jager & Prooi keert Kim ten Tusscher terug naar de wereld van Lilith, maar dan decennia voor de machtige drakenwisselaar wordt geboren.

Sinds de terugkeer van de Godin Margal naar de wereld, proberen haar Jagers de vrede te herstellen. Wisselaars worden gedood en halfbloedjes gezuiverd in een oorlog die geen inwoner van Naftalia ongemoeid laat.

Meaghun is Margals oudste zoon en haar meest gevreesde Jager. Maar kan hij het gevaar dat Ilahidir nadert tegenhouden?
Of is hij het zelf die de idealen waar hij voor vecht omver zal werpen?

Met Jager en Prooi weet Kim opnieuw een verhaal te spinnen, waarin mensen verschillend reageren op dezelfde gebeurtenissen. Morele keuzes, afkomst en overtuiging zetten vrienden, familie en volkeren tegenover elkaar. Terwijl het wel en wee van de personages aan je oog voorbij vliegt, kun je als lezer niet anders dan je afvragen “wat zou ik doen, in een dergelijke situatie?”

PRIJS VAN HET BOEK € 22,95

***************************************************************************

MENING

Ik heb het boek ‘Jager’ met plezier gelezen. Dit boek is het eerste deel van de ‘Jager en ‘Prooi” tweeluik. Kim heeft weer een bijzonder verhaal neergezet. Een verhaal met een vlotte schrijfwijze dat fijn weg leest. Ik kon mijn eigen redelijk goed in het verhaal en de karakters plaatsen. Het verhaal zelf is origineel, alleen komt langzaam op gang en echt veel spanning was er ook niet echt aanwezig. Persoonlijk vind ik dit erg jammer. Sommige stukken hadden iets meer uitgewerkt mogen worden. Dit zou het verhaal nog beter maken.

De hoofdkarakters Meaghun en Liis worden mooi en krachtig beschreven en ze groeien goed mee met het verhaal. Deze twee zijn mijn favorieten. Natuurlijk ook de Godin Margal en Kaban spelen een sterke rol in het verhaal.

Het verhaal zelf is een verhaal wat zich afspeelt voor de Lilith trilogie, hierdoor kan je Lilith en haar wereld beter begrijpen. De andere karakters (in het Lilith verhaal) hun beweegredenen worden duidelijker. Nu kan je deze tweeluik makkelijk los van de lilith trilogie lezen.

Het boek is lekker dik en heeft het mooie aantal van 394 bladzijden. De cover past goed bij het verhaal en geeft Meaghun goed weer.

Ik kijk erg uit naar het vervolg van dit bijzondere verhaal.

STERREN

Ik geef dit boek 3.5 sterren.

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s