JONAS DUBELAAR, GREZHEL, EEN HEERLIJK JEUGD BOEK.

***************************************RECENSIE***************************

 

JONAS DUBELAAR,  GREZHEL , het horloge en de man op de draak.

 

Pasgeleden ben ik benaderd door de schrijfster Annemiek Steur als ik zou willen proef lezen voor het derde deel van de Jonas Dubelaar  boekenreeks. natuurlijk heb ik hier ja op gezegd alleen had ik de eerste 2 delen nog niet gelezen. Nou heb ik het eerste boek gelezen en wat een leuk boek.  ik zal jullie eerst even voorstellen aan de schrijfster.

 

ANNEMIEK STEUR

Ik schrijf al jaren, vanaf mijn tiende. Tijdens een vakantie begon ik met het schrijven van korte verhalen die ik tijdens lange autoritten aan mijn broertje en zusje ging voorlezen. Wat mij zo intrigeert in schrijven is het vormen van een verhaal. Dat begon met kleine verhaaltjes, daarna heb ik het gevoel gekregen dat ik mezelf wilde bewijzen en ben ik begonnen met het schrijven van een langer verhaal.

Ik publiceer mijn eigen boeken, d.w.z. dat ik zelf zorg voor redacteuren, proeflezers, marketing, de drukkerij, de kosten etc. Vitya Malonti heb ik als eerste uitgebracht: toen was ik 15. Op mijn 17e heb ik Jonas Dubelaar deel 1 uitgeven en een herziene versie met een prachtcover van Dominik Broniek op mijn 19e. Nu ben ik 20 en staat deel 2 op de planning.

Wat mij enorm frustreerde was dat er van mijn rolmodellen (J.K. Rowling, Christopher Paolini en verscheidene overleden auteurs) geen was die de taak op zich nam hun kennis door te geven op jonge schrijvers die hun boek willen schrijven en daarbij hulp willen hebben. Nu heb ik dat zelf uitgevogeld en wil ik dat wél graag overbrengen aan jonge ambitieuze auteurs die behoefte hebben aan een begeleider in boeken schrijven, uitgeven en verkopen.

 

*****************************************************************************

 

GREZHEL, het horloge en de man op de draak.

 

Jonas Dubelaar 1 - Grezhel, het horloge en de man op de draak

BESCHRIJVING VAN HET BOEK

Jonas vindt een oud zakhorloge op de rommelzolder. Als hij het opent ziet hij sprookjesachtige dingen die hij niet voor mogelijk gehouden had. Jonas gelooft niet in sprookjes, maar zijn nieuwsgierigheid brengt hem dichter bij het zakhorloge.

Op een nacht opent hij het opnieuw en wordt hij naar een magische wereld gesleurd. Met behulp van zijn draak moet hij lastige opdrachten uitvoeren om de inwoners van Sjen’na te helpen.

Reis je mee naar Sjen’na? Beleef samen met Jonas het avontuur dat deze uitverkorene te wachten staat!

PRIJS VAN HET BOEK   € 19,95

 

********************************************************************************

 

MENING

Wat een verrassend leuk jeugdboek is Grezhel. Ik heb het boek van begin tot het eind met veel plezier gelezen. Annemiek heeft een leuk verhaal neergezet met een vlotte en duidelijke schrijfstijl. Hierdoor leest het boek erg fijn weg en word je meegenomen op een bijzondere reis. Haar doelgroep is van 10 t/m 14 jaar, het boek is daar echt goed voor geschreven. Dit neemt niet weg dat het verhaal ook erg leuk is voor volwassenen. Het hoofdkarakter genaamd Jonas, een jongen van 10 jaar oud, word neergezet als een jong onzeker mannetje wat zich steeds meer ontwikkeld naar een echte held. In dit verhaal beland Jonas in een andere wereld vol met magische krachten, dieren en bijzondere wezens. Hij bouwt hier vriendschappen op en maakt spannende dingen mee. Het verhaal is leuk bedacht en goed beschreven, maar helaas niet altijd even goed uitgewerkt of afgemaakt. Sommige stukken in het verhaal lijken erg veel op de Harry Potter boeken. Persoonlijk vind ik dat een beetje jammer aangezien de rest van het verhaal erg leuk bedacht is.

Het boek zelf heeft een erg mooie en leuke cover wat goed bij het verhaal past. Het ziet er uitnodigend uit om gepakt te worden in de winkel, vooral voor de leeftijd waar het boek voor bestemd is. Het verhaal bevat 285 bladzijden wat een mooi aantal is voor zijn doelgroep.

Ik ben zeer benieuwd naar het vervolg van deze boekenreeks.

 

STERREN

 

Ik geef dit boek 3,5 sterren.

 

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s