HYDRHAGA, Een geweldig debuut.

*************************************RECENSIE*********************************

 

HYDRHAGA

 

Ik heb in mijn boeken groep een Kim ten Tusscher maand lopen. Hier zullen we al haar boeken lezen en bespreken. Ik ben begonnen met haar eerste boek van ‘Hydrhaga’ . Dit was echt een super debuut van haar. Voor mij een heerlijke leeservaring en weer een mooi boek voor bij mijn zilverbron/spoor verzameling. Ik zal haar eerst even aan jullie voorstellen. 

 

KIM TEN TUSSCHER

IMG_9441

Kim ten Tusscher,  1979. Ze is geboren in Twente en hier woont ze nog steeds samen met haar man/ vriend Bjorn in een huis uit 1902.  Kim heeft een passie voor geschiedenis, reizen, avontuur en schrijven. Ze vind het fijn om te trekken, wandelen en fietsen met haar man (of alleen), langs de westkust van Engeland naar de oostkust, langs Hadrian’s Wall, met een tentje achterop de fiets of alleen op reis naar de Lakota Indianen, wandelen in Madeira of een weekend overleven op de Veluwe.

Verhalen schrijven is haar passie en fantasy een geweldig
middel om de wereld om me heen te onderzoeken. Kim schuwt
geen heftige onderwerpen, omdat die haar uitdagen om onbe-
vooroordeeld na te denken over wat er allemaal om haar heen
speelt. Het is niet voor niets dat haar verhalen bekend staan
om de overtuigende personages en een wereld die niet zwart-
wit is. Kim houd juist van verhalen die spelen in het grijze
schemergebied tussen goed en kwaad.

Kim is meer dan schrijfster. Zoals je op haar website kunt ontdekken, houd ze ook erg van films. Voor diverse projecten heeft ze de kostuums en/of styling gedaan en ze is  bijzonder trots op Hunter’s Prey. De band Seven Waters schreef dit nummer naar aanleiding van Jager&Prooi en na een succesvolle
crowdfunding maakten we de epische videoclip.

 

***********************************************************************************

 

HYDRHAGA

 

FB_IMG_1511694139177.jpg

BESCHRIJVING VAN HET BOEK

Hydrhaga is een spannende fantasyroman met technologische trekjes over twee elfen die op verschillende wijze hun ras een nieuwe toekomst willen bieden.
De hoofdpersoon is echter de jonge menselijke vrouw Lumea. Terwijl ze probeert de beperkingen die haar thuisland haar oplegt te ontvluchten, raakt ze steeds meer verstrikt in het mysterie van de legendarische stad Hydrhaga. Door een speling van het lot raakt haar zoektocht naar vrijheid, acceptatie en wasdom verwikkeld in de plannen van de stugge, enigmatische elf Elion en zijn jonge vriend Siard.
Terwijl ze vluchten voor hun leven, moeten zij en haar twee metgezellen keuzes maken over waar zij staan in het conflict dat gaat uitbarsten, en welke prijs zij willen betalen daarvoor.

Hydrhaga is een verhaal over contrasterende visies, vriendschap en de prijs van haat. Daarnaast is het ook het verhaal van Lumea die zich voor vele morele dilemma’s geplaatst ziet. Door haar keuzes en visie vindt zij uiteindelijk haar plaats in de wereld. Maar tegen welke prijs?

PRIJS VAN HET BOEK  €16,95

Nu ook in het Engels te verkrijgen.

*******************************************************************************

 

MENING

 

Wat een fantastisch debuut is deze heerlijk fantasy. Je word vanaf de eerste bladzijde opgeslokt in dit avontuurlijke en spannende verhaal. Het verhaal heeft wel een langzame opbouw , maar als je eenmaal in het verhaal zit wil je het boek niet meer wegleggen.

In dit boek word je meegenomen op een reis met vriendschappen en moeilijke keuzes. De hoofdkarakters Lumea, Elion en  Siard zijn sterk en goed inleefbaar neergezet, een echte pluspunt voor dit boek. Kim heeft een heerlijke vlotte en duidelijke schrijfstijl, waardoor het boek erg fijn weg leest voor jong en oud.

Het verhaal is had iets meer mogen worden uitgewerkt. Het is wel een klein beetje voorspelbaar, persoonlijk vond ik dit niet storend. Ik vond het soms een beetje verwarrend dat het verhaal zich in een in een oude tijd (middeleeuws) afspeelt, maar dan werd er ineens moderne gadgets gebruikt. Ik hoop  dat de schrijfster ergens toch een manier kan vinden om verder te gaan met dit verhaal of in deze wereld. Ik heb er zo van genoten dat ik er graag meer over zou willen lezen.

Het boek zelf heeft een mooie indrukwekkende cover wat zeer goed bij het verhaal past, maar ook een aantrekkingskracht heeft om gelezen te worden. De hoeveelheid van 234 bladzijden, vindt ik persoonlijk een beetje aan de lage kant voor dit geweldige verhaal.

Ik kijk er naar uit om meer schrijfwerk van deze fantastische schrijfster te mogen lezen.

 

 

STERREN

 

Ik geef dit boek 4.5 sterren.

 

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s