KARTAALMON, EEN HEERLIJK VERVOLG

****************************************RECENSIE*********************************

 

KARTAALMON

 

Kartaalmon is het tweede en laatste deel van ‘De Krakenvorst’ boeken. Dit heerlijke fantasierijke en avontuurlijke boek is geschreven door Johan Klein Haneveld. Ik zal hem even aan jullie voorstellen.

 

JOHAN KLEIN HANEVELD

 

Johan Klein Haneveld

Johan is al van jongs af aan een fanatiek lezer, fan van SF en fantasy, en sinds enige tijd ook schrijver. Johan is een schrijver in hart en nieren. Er zijn momenteel zeven boeken van hem verschenen en hij heeft de Trek Sagaeprijs van 2014 gewonnen.
‘Ik geloof dat we met onze verbeelding soms iets kunnen oppikken van de
betekenis van onze werkelijkheid, die we met onze ogen niet kunnen zien. Neptunus (2001), De Derde Macht (2013) en De Krakenvorst (verschijnt die reeds is verschenen 2016). Hij heeft ook de Trek-Sagae 2014 gewonnen. Hij is daarnaast dichter, filmkijker en aquariumliefhebber. Werkt als eindredacteur bij het Tijdschrift voor Diergeneeskunde en woont in Delft.

 

******************************************************************************

 

KARTAALMON

 

De Krakenvorst 2 - Kartaalmon

BESCHRIJVING VAN HET BOEK

De Wurg, beter bekend als de ‘zwarte rovers’, zijn Kartaalmon binnengevallen. Tegelijk zijn uit het buurland Taris de legers de zee overgestoken. Samen dreigen ze het hele schiereiland aan zich te onderwerpen. 
In het Noorden maken de Hirita zich op ten strijde te trekken. Ondertussen is Frelik hersteld van zijn verwondingen. Hij wil terugkeren over de bergen om te proberen Miran te bevrijden van de Krakenvorst. En in een verborgen grot ontwaakt Alecia uit haar koortsachtige dromen. Ze wordt verpleegd door een groep volgelingen van de Almachtige. Eigenlijk wil ze helemaal niets meer met dat geloof te maken hebben …

PRIJS VAN HET BOEK     € 19,95

 

****************************************************************************

 

MENING

Ooo, wat was ik weer blij dat Johan mij weer benaderd heeft om het tweede deel van ‘De Krakenvorst’ te mogen recenseren. Ik heb dit boek ook echt weer met veel plezier gelezen.

Het avontuurlijke verhaal van  Frelik , Miran en Alicia gaat verder. Hun reis  gaat door wanneer de rest van het land  zich klaar maakt voor de oorlogen die zullen uitbreken nu De Wurg, Taris  en Hirita zich overal plaatsen en binnenvallen. Het wordt er niet makkelijker op om  voor iedereen hun doel te bereiken. Veel slecht en onbetrouwbaar volk komen ze tegen, meerdere gevechten breken uit en wie is er nog te vertrouwen? Zal het lukken om Miran te redden? en Alecia kan ze uit handen blijven van de almachtige?

Het boek sluit zich mooi aan op het eerste deel.  De vlotte schrijfwijze is ook doorgezet, waardoor het boek heerlijk weg leest.  Je kan goed merken dat de schrijver is gegroeid, hij heeft meer details en actie aan het boek toegevoegd. Dit vindt ik zelf een pluspunt en het is fijn om te lezen. De karakters zijn ook beter uitgewerkt hierdoor kon ik mijn eigen goed in hun plaatsen.

Het boek zelf heeft een mooie cover wat goed bij het eerste deel past. Hij bevat de mooie aantal van 366 bladzijden en de prijs is ook nog goed voor zo een leuk boek.

Ik zal dit boek aanraden aan onze fantasy lezers en Young Adults onder ons.

Ik heb erg genoten van dit boek en ik zal zeker meer gaan lezen van deze schrijver.

 

Sterren

 

Ik geef dit boek 4 sterren.

 

BOOKLOVERSAPHIRA

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s