HET VERBODEN BOEK, EEN SPANNEND VERVOLG.

*********************************RECENSIE***************************************

 

HET VERBODEN BOEK

 

‘Het verboden boek’ is het vervolg op ‘Het vervloekte graf’ van de trilogie van Christian Jacq. Ik zal jullie even aan hem voorstellen.

CHRISTIAN JACQ

Afbeeldingsresultaat voor christian jacq wiki

Christian Jacq ( Geboren Parijs, 28 april 1947) is een Frans schrijver en egyptoloog.

Op jonge leeftijd raakte hij gefascineerd door het Oude Egypte. Hij las het boek History of Ancient Egyptian Civilization van Jacques Pirenne en besloot egyptoloog te worden. Ook wilde hij graag schrijven over Egypte. Op zijn achttiende had hij al acht boeken geschreven.

Samen met zijn vrouw richtte hij het Institut Ramses op. Dit instituut wil alle historisch waardevolle sites in Egypte fotografisch vastleggen, zodat die voor het nageslacht bewaard blijven, terwijl ze anders voorgoed verloren zouden gaan.

Christian Jacq heeft een doctoraat in egyptologie aan de Sorbonne.

In Nederland is Christian Jacq bekend van de vijfdelige¬†Ramses-serie. Hierin wordt, sterk ge√Įdealiseerd overigens, het leven van¬†farao¬†Ramses II¬†geportretteerd in romanvorm. De boeken van Jacq worden uitgegeven bij¬†Luitingh-Sijthoff. Ook bekend is de trilogie¬†De Rechter van Egypte¬†en de vierdelige serie¬†De Lichtsteen. In het¬†Nederlands¬†is ook het boek¬†De Zwarte Farao¬†uitgegeven. Via Element uitgevers verschenen¬†De levende wijsheid van het oude Egypte¬†(1999),¬†Uit liefde voor Philae(2000) en¬†De Zaak¬†Toetanchamon¬†(2001). Eveneens in 2001 verscheen bij uitgeverij Fintage Book Publishing¬†Ontdekkingsreis door het oude Egypte.

Verder heeft hij ook verscheidene politieromans geschreven, maar deze werden verkocht onder de pseudoniemen J.B. Livingstone, Christopher Carter en Célestin Valois.

 

************************************************************************************

 

HET VERBODEN BOEK                                     DEEL 2

Het verboden boek

BESCHRIJVING VAN HET BOEK

Is Ramses bereid om Setne te ontvangen, zal hij het vervloekte graf voor hem ontsluiten en hem de waarheid toevertrouwen over de verzegelde vaas van Osiris? Waar kan Sekhet zich verschuilen, en zal ze de kracht weten te gebruiken die ze heeft verworven bij haar inwijding in de mysteri√ęn van de leeuwingodin? Ze hebben elkaar eeuwige en onverwoestbare liefde beloofd, maar zullen Setne en Sekhet elkaar ooit terugzien? Kekou, de zwarte magi√ęr, vader van Sekhet, dief van de vaas van Osiris, gaat voort op de weg van het Kwaad. Welk obstakel is sterk genoeg
om hem tegen te houden, is dat echt alleen het Boek van Thoth?

 

PRIJS VAN HET BOEK¬† ¬† ¬†‚ā¨ 15,-

PRIJS VAN HET E-BOOK¬† ‚ā¨ 6,99

 

************************************************************************************

 

MENING

Ook dit tweede deel van de Setne trilogie was weer een fantastisch. De avontuurlijke reis van Setne en Sekhet gaat verder. Alleen is de reis nu zwaarder dan hiervoor. de vaas die zijn vader kan vernietigen is niet te actieveren zonder het verborgen boek. Setne moet dit boek zo snel mogelijk in handen zien te krijgen. Alleen als hij het boek in handen heeft kan hij de koning beschermen. Samen met Sekhet gaan ze op zoek naar dit boek wat niet zo makkelijk te vinden is, want ze zijn niet de enigste die naar het boek opzoek zijn. Zal het Setne lukken het boek te vinden? Weet Sekhet meer dan ze wil zeggen? Of zal de zwarte magier zijn zin  krijgen?

Dit boek zit vol met spanning, avontuur, magie en romantiek. Ook in dit deel weet de schrijver je mee te nemen naar het oude Egypte. Het verhaal sluit netjes aan op het eerste deel en de schrijfstijl is vlot en duidelijk, waardoor het heerlijk weg leest en ik mijn eigen er helemaal weer in kon plaatsen. De karakters groeien goed mee met het verhaal en ontwikkelen zich steeds beter. De schrijver heeft weer een erg mooi verhaal neergezet en je kan goed merken dat hij weet waar hij over schrijf.

Het boek heeft een mooie cover wat goed aansluit op het vorige deel.  Helaas heeft dit deel maar 218 bladzijden, persoonlijk had het van mij dikker gemogen.

Ik ben zeer benieuwd naar het vervolg van deze trilogie.

Dit boek is een echte aanrader voor onze avontuur lezers.

 

STERREN

 

Ik geef dit boek 4.5 sterren

 

BOOKLOVERSAPHIRA

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s