HET VERVLOEKT GRAF, EEN GEWELDIG BOEK

*********************************RECENSIE***************************************

 

HET VERVLOEKTE GRAF

 

‘Het vervloekte graf’ is het eerste deel van de nieuwe trilogie van Christian Jacq. Ik zal jullie even aan hem voorstellen.

CHRISTIAN JACQ

Afbeeldingsresultaat voor christian jacq

Christian Jacq ( Geboren Parijs, 28 april 1947) is een Frans schrijver en egyptoloog.

Op jonge leeftijd raakte hij gefascineerd door het Oude Egypte. Hij las het boek History of Ancient Egyptian Civilization van Jacques Pirenne en besloot egyptoloog te worden. Ook wilde hij graag schrijven over Egypte. Op zijn achttiende had hij al acht boeken geschreven.

Samen met zijn vrouw richtte hij het Institut Ramses op. Dit instituut wil alle historisch waardevolle sites in Egypte fotografisch vastleggen, zodat die voor het nageslacht bewaard blijven, terwijl ze anders voorgoed verloren zouden gaan.

Christian Jacq heeft een doctoraat in egyptologie aan de Sorbonne.

In Nederland is Christian Jacq bekend van de vijfdelige¬†Ramses-serie. Hierin wordt, sterk ge√Įdealiseerd overigens, het leven van¬†farao¬†Ramses II¬†geportretteerd in romanvorm. De boeken van Jacq worden uitgegeven bij¬†Luitingh-Sijthoff. Ook bekend is de trilogie¬†De Rechter van Egypte¬†en de vierdelige serie¬†De Lichtsteen. In het¬†Nederlands¬†is ook het boek¬†De Zwarte Farao¬†uitgegeven. Via Element uitgevers verschenen¬†De levende wijsheid van het oude Egypte¬†(1999),¬†Uit liefde voor Philae(2000) en¬†De Zaak¬†Toetanchamon¬†(2001). Eveneens in 2001 verscheen bij uitgeverij Fintage Book Publishing¬†Ontdekkingsreis door het oude Egypte.

Verder heeft hij ook verscheidene politieromans geschreven, maar deze werden verkocht onder de pseudoniemen J.B. Livingstone, Christopher Carter en Célestin Valois.

 

*************************************************************************************

 

HET VERVLOEKTE GRAF                            DEEL 1

Setne 1 - Het vervloekte graf

BESCHRIJVING VAN HET BOEK

Laat je meevoeren naar het Egypte van de farao’s, magi√ęrs en graftombes In de nieuwe Setne-serie van Christian Jacq maken we kennis met de jongste zoon van Ramses II, Setne. Als briljant magi√ęr is hij de aangewezen persoon om te vechten tegen het kwaad. Een zwarte magi√ęr heeft namelijk een kostbare schat in de graftombe van Osiris vervloekt en wil hem inzetten als machtig wapen tegen Ramses de Grote. Setne is vastbesloten de vloek op te heffen. Samen met de getalenteerde en aantrekkelijke Sekhet zet Setne alles op alles om zijn doel te bereiken. Kunnen ze samen het koninkrijk van de ondergang redden? En kan hun liefde zelfs het allerergste kwaad overwinnen?

 

PRIJS VAN HET BOEK ‚ā¨ 15 , –¬†

PRIJS VAN HET E-BOOK¬† ¬†‚ā¨ 7,99

 

***********************************************************************************

 

MENING 

Ik ben vroeger op vakantie geweest naar Egypte en dat heeft altijd een enorme indruk op mij achter gelaten, daarom ben ik aan deze trilogie begonnen.  Ook ben ik totaal niet bekent met deze schrijver, dus was het een gok om aan deze boeken te beginnen. Wat ben ik blij dat ik dit boek heb gelezen, heb erg geen seconde spijt van.

Het verhaal gaat over een prins Setne. Hij is een zoon van koning Ramses 2. Setne is anders dan zijn broer Ramese 3, hij houd van schrijven en lezen en is een briljante magi√ęr. Op een dag is er een grafroof geweest waarbij een speciaal object is gestolen. Dit object kan,¬† in verkeerde handen, Ramses de Grote¬† vernietigen. Setne zet alles op alles om dit object terug te veroveren. Hij krijgt hulp van Sekhet, een mooie bijzondere genezers.¬† Zal het Setne lukken op het object in handen te krijgen? En Sekhet, is zij alleen een helper of betekend ze veel meer voor Setne?

Een mooi bijzonder en magisch verhaal vol spanning, magie en romantiek. Wat een geweldige schrijver is deze man. Vanaf de eerste bladzijde had Christian Jacq mij in zijn greep. Hij neemt je mee op een magische reis in het leven van het oude Egypte. Ik heb het boek verslonden. Het verhaal heeft een vlotte schrijfwijze en niet te ingewikkeld. Je kan echt merken dat de schrijver weet waar hij over schrijft en dat veel dingen gewoon echt gebeurd zijn en ze ook in het echt zo leefde. De karakters zijn goed uitgewerkt en ik kan mijn eigen erg goed plaatsen in hun,  wat het verhaal nog mooier maakte.

De cover past perfect bij het verhaal. Het boek zelf heeft 232 bladzijden. Persoonlijk een beetje aan de lage kant, maar past wel goed bij dit verhaal.

Dit boek is een echte aanrader voor alle lezers die van  avontuur, romantiek, magie en spanning houden.

Ik kijk erg uit naar het vervolg op dit boek.

 

STERREN 

 

Ik geeft dit boek 4,5 sterren.

 

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s