CARTA, IS DIT BOEK NET ZO SPANNEND ALS DE REST?

**************************************RECENSIE***********************************

 

CARTA

 

‘Carta’ is het vervolg op ‘Gotcha’ het 8ste deel van de Rani Diaz boekenreeks. Deze fantastische boeken zijn geschreven door de Vlaamse schrijfster Sterre Carron. Ik zal haar even aan jullie voorstellen.

 

                                                                STERRE CARRON

 

Afbeeldingsresultaat voor STERRE CARRON

Sterre Carron is woonachtig in België waar zij tropische geneeskunde aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen studeerde. Zij werkte gedurende enkele jaren in Rwanda en Zaïre voor Artsen zonder Grenzen. De auteur heeft belangstelling voor forensische geneeskunde en is gespecialiseerd in oosterse spiritualiteit. Voor het schrijven van ´Mara´ heeft zij twee autopsies bijgewoond. `Ik combineer de menselijke verzuchtingen en de menselijke tragiek in deze thriller. Mijn protagonisten hebben zowel hartstocht als wraakgevoelens in zich. ‘Carta”  is het vervolg op  ‘Indra’, ‘Indigo’  ´Trifla´,  ‘Matsya’ , ‘Tirtha’ en ‘Mara’ in de Rani Diaz thriller reeks.

 

********************************************************************

 

                                                                     CARTA

 

Rani Diaz - Carta

                                                  BESCHRIJVING VAN HET BOEK

Wanneer een storm over het land trekt, wordt Saskia opgeschrikt door angstaanjagend gedreun tegen het raam. In paniek rukt ze de overgordijnen open en staat oog in oog met het bengelende lijk van haar vriendin Ytsje. Zelfmoord!
De politie komt echter met een ander verdict. Moord!
Wat wil de dader duidelijk maken met de speelkaart die hij achterliet op het lijk? En wat betekent de cijfercombinatie die op de kaart geschreven werd? De Mechelse recherche zit met de handen in het haar. Van de moordenaar ontbreekt ieder spoor en het hek is helemaal van de dam wanneer er, kort nadien, een tweede slachtoffer valt…
Rani Diaz’ gevoel dat dit weleens het begin van een gruwelijke nachtmerrie zou kunnen zijn, lijkt uit te komen…

 

PRIJS VAN HET BOEK        € 19,95

PRIJS VAN HET E-BOOK    €  9.99

 

********************************************************************

 

MENING

 

Dit boek is het achtste deel van de Rani Diaz boekenreeks en ik heb dit boek met plezier gelezen. Het verhaal gaat over verschillende moorden, waar een speelkaarten bij of op de slachtoffer word gevonden. De dader is echter zo goed, dat hij geen enkel spoor achterlaat. Niet alleen dat er geen sporen zijn maar ook de connectie tussen de slachtoffers kunnen ze niet vinden. Hierdoor is het bijna onmogelijk is om hem te vinden. Rani en haar team hebben hun handen er aan vol. Zal het ze lukken om deze moordenaar te vinden? En hoe gaat het met de thuis situatie van Rani?

Ook dit boek heeft een goede en vlotte schrijfwijze. Het leest lekker weg alleen vindt ik dit boek minder dan de rest. Ik kon niet echt in het verhaal komen en ik vond het ook minder spannend. Dit betekend niet dat het verhaal slecht is of het plot voorspelbaar is, zeker niet. De hoofdkarakters groeien mee met het verhaal en het verhaal is goed en opbouwend. De schrijfster heeft weer een goed boek neergezet.

De cover van het boek past mooi bij het verhaal en nog een pluspunt het boek  bevat een mooie aantal van 336 bladzijden.

Ik kijk erg uit naar het volgende deel van deze boekenreeks ‘Puta’. 

Dit boek is een echte aanrader onder onze thrillers lezers.

 

STERREN

 

Ik geef dit boek 4 sterren

 

 

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s