TRIFLA, HET VIERDE DEEL EN NET ZO GOED ALS DE REST?

**********************************RECENSIE************************************

 

TRIFLA

 

Trifla is het 4de deel van de spannende Rani Diaz boekenreeks van Sterre Carron. Ook dit boek was weer een topper.  Ik zal jullie eerst even voorstellen aan deze geweldige Vlaamse schrijfster.

 

                                                       STERRE CARRON

 

Afbeeldingsresultaat voor sterre carron trifla

Sterre Carron is woonachtig in België waar zij tropische geneeskunde aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen studeerde. Zij werkte gedurende enkele jaren in Rwanda en Zaïre voor Artsen zonder Grenzen. De auteur heeft belangstelling voor forensische geneeskunde en is gespecialiseerd in oosterse spiritualiteit. Voor het schrijven van ´Mara´ heeft zij twee autopsies bijgewoond. `Ik combineer de menselijke verzuchtingen en de menselijke tragiek in deze thriller. Mijn protagonisten hebben zowel hartstocht als wraakgevoelens in zich. ´Trifla´is het vervolg op ‘Matsya’ , ‘Tirtha’ en ‘Mara’ in de Rani Diaz thriller reeks.

 

************************************************************************************

 

                                                                    TRIFLA

Trifla

 

                                                    BESCHRIJVING VAN HET BOEK

 

Op een zomeravond gaat Marie Teugels joggen met haar hond. Even later komt de hond alleen terug naar huis, maar waar is Marie?
Hoofdinspecteur Rani Diaz, net terug aan het werk na haar bevallingsverlof, wordt met haar team belast met deze verdwijningszaak. Er is geen enkel aanknopingspunt, geen enkele tip of bruikbaar spoor. De temperamentvolle hoofdinspecteur moordzaken tast volledig in het duister…
Twee maanden later verdwijnt een tweede vrouw, de onderwijzeres Zieta Hofman, kort nadat zij de school heeft verlaten. Er sluipt toch niet weer een monster rond zeker, dat jonge vrouwen kidnapt ‘voor eigen plezier?’ De verdwijningen zorgen voor een collectieve psychose. Kan er dan niemand instaan voor onze veiligheid? Houdt het hiermee op of verdwijnen er nog mensen?
Zal Rani niet ten onder gaan aan de immense druk? En hoe redt ze zich wanneer ze ook nog een vriend verliest? Rani beseft dat ze dringend haar onderzoeksterrein moet verleggen, maar hoe precies?
‘Trifla’ is een ijzersterke psychologische thriller, van een van de beste thrillerschrijfsters van dit moment.

 

PRIJS VAN HET BOEK  €19,95

 

***********************************************************************************

MENING

 

Ook dit vierde deel doet niet onder aan de vorige drie delen. Wat een geweldig verhaal was dit weer. Het verhaal gaat over een vrouw dat word vermist. Rani en haar team worden op de zaak gezet alleen lukt het ze niet om genoeg bewijzen of aanwijzingen te vinden, dus loopt de zaak steeds vaster. Na twee maanden is er weer een verdwijning, maar helaas is met deze zaak en de gene van 2 maanden geleden geen aanknopingspunt te vinden. Rani en haar team geven niet op. Ze zullen de monster vinden die hier verantwoordelijk voor is. Was dit het laatste slachtoffer? Zullen er meer verdwijnen? Gaat het Rani en haar team lukken om de dader te vinden?

Wat een heerlijk spannend verhaal met een vlotte schrijfstijl. Het leest ook weer erg lekker weg en ik kan mijn eigen goed in de karakters plaatsen. Je merkt ook dat de hoofdkarakters met het verhaal meegroeien. De verhaallijn is goed opbouwend en het plot was een heel klein beetje voorspelbaar, maar zeker niet storend. Ook was dit boek weer erg moeilijk weg te leggen, wou zo graag weten wie, hoe en wat.

De cover van het boek past mooi bij het verhaal. Het boek zelf heeft de mooie hoeveelheid van 384 bladzijden een echt pluspunt.

Ik ben zeer benieuwd naar het volgende deel van de Rani Diaz boeken reeks. Tot nu toe een erg goede reeks.

Dit boek is ook echt een aanrader voor alle thriller lezers onder ons.

 

STERREN 

 

Ik geef dit boek vier sterren.

 

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s