MARA, EEN FANTASTISCHE THRILLER

************************************RECENSIE ************************************

 

                                                                     MARA

 

Ik was totaal niet bekent met deze Belgische schrijfster. Nu heb ik haar eerste boek gelezen en ben zeer positief verrast. ‘Mara’ is het 1ste deel van de Rani Diaz thriller reeks geschreven door Sterre Carron. Ik zal haar even aan jullie voorstellen.

 

 

Afbeeldingsresultaat

STERRE CARRON

 

Sterre Carron is woonachtig in België waar zij tropische geneeskunde aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen studeerde. Zij werkte gedurende enkele jaren in Rwanda en Zaïre voor Artsen zonder Grenzen. De auteur heeft belangstelling voor forensische geneeskunde en is gespecialiseerd in oosterse spiritualiteit. Voor het schrijven van ´Mara´ heeft zij twee autopsies bijgewoond. `Ik combineer de menselijke verzuchtingen en de menselijke tragiek in deze thriller. Mijn protagonisten hebben zowel hartstocht als wraakgevoelens in zich. ´Mara´is de eerste in de Rani Diaz thrillerreeks.

 

 

 

 

******************************************************************************

 

MARA

Mara

 

BESCHRIJVING VAN HET BOEK

Moord, verminking, dubbellevens, het vernietigende middel antrax, een lang bewaard geheim, zoete wraak en een gevaarlijke sekte in Zwitserland zijn de ingrediënten van de meeslepende thriller ´Mara´. Op een herfstdag wordt het rustige leven van de inwoners van Mechelen opgeschrikt door een moord op een jonge vrouw in een hotel op de Vismarkt. Rani Diaz, de temperamentvolle hoofdinspecteur moordzaken, en haar team worden op de zaak gezet. Het bewijsmateriaal wijst al snel in de richting van een minnaar. Enkele dagen later wordt Kathirah Al Saadi door haar vriendin Sierra Capaldi gruwelijk verminkt aangetroffen. Sierra draagt al zestien jaar een geheim met zich mee, waarvan ze niet had gedacht dat iemand ervan op de hoogte was. Als er al een bindende factor tussen de slachtoffers is, wat probeert de moordenaar dan duidelijk te maken? En wie speelt er een duivels spel en verleidt mensen om zich over te geven aan hun driften?

PRIJS VAN HET BOEK       €19,95

PRIJS VAN HET E-BOOK   € 9.95

 

*********************************************************************************

 

MENING

Er wordt een jonge vrouw dood gevonden in een hotel. Rani Diaz (inspecteur) en haar team van moordzaken krijgen deze zaak toegewezen. Ze gaan op onderzoek uit en al gauw is er weer een vrouw gevonden en ook vermoord. Het slachtoffer is een vriendin van het eerste slachtoffer. Wat is de link tussen deze 2 moorden en wie is de dader? Rani en  haar team staan voor een echte uitdaging.

Het boek heeft een vernieuwde kaft, persoonlijk een voortgang vergeleken met de eerste versie. Met deze versie spreek het boek meer aan en zou ik hem eerder pakken in de winkel. Het boek heeft 288 bladzijden , een beetje aan de lage kant.

Het verhaal zelf begint gelijk spannend en houd deze spanning aan door het gehele boek. Een boek waar je gelijk goed in het verhaal zit en daardoor hem niet meer wilt wegleggen. Het plot word netjes opgebouwd en heeft een verrassend eind. Soms een beetje voorspelbaar, maar dat is zeker niet storend.

Sterre heeft een vlotte en duidelijke schrijfstijl waardoor het boek fijn leest. Je kan ook goed merken dat de schrijfster haar huiswerk heeft gedaan, waardoor het verhaal als echt overkomt.

De hoofdkarakters zijn netjes uitgewerkt en groen mooi mee met het verhaal. Vooral  inspecteur Rani kon ik me goed in plaatsen, waardoor verhaal het extra spannend wordt.

Ik heb dit boek met plezier gelezen en ben door dit boek nieuwsgierig geworden naar haar andere werk.

Dit boek is een echte aanrader onder de thriller liefhebbers .

 

STERREN

 

Ik geef dit boek 4 sterren

 

 

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s