ITHANA, EEN GEWELDIG FANTASY DEBUUT

*********************************RECENSIE**********************************

 

ITHANA

 

‘Ithana’  is het eerste deel van ‘Het Patroon’ boeken reeks. Deze reeks is  geschreven door Dianne Arentsen. Dit is haar eerste fantasy verhaal. Ik heb dit boek als recensie exemplaar mogen ontvangen  samen met een mooie boekenlegger en ze heeft het boek ook nog eens gesigneerd. Echt super leuk. Ik zal haar even aan jullie voorstellen.

 

                                                                 DIANNE ARENTSEN

dianne-arentsen

Dianne Arentsen (1985) houdt van lezen, films, series, dagdromen, bord- en kaartspellen, squash, sporten die zorgen voor een flinke toevoer adrenaline en schrijven.

Op een warme zomeravond geniet ze ervan om buiten te zitten bij een vuurtje en samen met haar man over onbekende werelden te fantaseren, het liefst met een glaasje wijn erbij. Daar ontstaan rassen, monsters, plaatsen, personages en avonturen.

De douche is ook een goede inspiratiebron. Gerimpeld en met een jeukende huid, want het water moet natuurlijk wel heet zijn, vliegt ze na afloop naar de laptop om maar niets kwijt te raken van haar nieuwe ideeën.

Ze is moeder van drie kinderen en schrijft voornamelijk als zij naar school zijn. Het komt regelmatig voor dat de ontbijtborden nog op tafel staan als de kinderen ’s middags weer thuiskomen. Haar favoriete schrijfplek is de bank. Benen gestrekt, deken over de voeten, koptelefoon in de oren met epische muziek en om het af te maken nog een kop koffie en een schaaltje m&m’s erbij.

 

***********************************************************************************

                                                           

                                                                       ITHANA

20170911_123310

 

                                               BESCHRIJVING VAN HET BOEK

 

Wat als je nergens veilig bent? Als elke beweging die je maakt in de gaten wordt gehouden? Als er een vijand is die meer weet over je weet dan jijzelf?

Herinneringen van vroeger heeft Ithana niet. Ze woont in een kamp, afgescheiden van de rest van de wereld door een muur van vuur. Daar wordt ze getraind, heeft ze een dak boven haar hoofd en genoeg voedsel. Toch gaat ze zich steeds meer een gevangene voelen.

Op een glansrijk moment glipt ze er tussenuit. Onmiddellijk verschijnt er een teken op haar hand van een blauwe ijskraag, waarna ze wordt gesnapt door een kampgenoot. Hij belooft niets tegen de meester te zeggen als ze hem helpt bij zijn missie. Ze stemt toe en merkt dat iets naar haar op zoek is. Iets duisters. Een wezen dat een gevaar vormt voor heel Sondar.

Chaos breekt uit en de jacht op haar wordt ingezet.

 

PRIJS VAN HET BOEK   € 22,95

 

********************************************************************************

 

MENING

Wat een heerlijk fantasie verhaal was dit. Een verhaal vol spanning en avontuur. Het verhaal gaat over een meisje genaamd Ithana. Ze weet niet waarom, maar ze word overal achterna gezeten. Ze gaat op de vlucht. Onder weg leert ze Skay kennen. Samen met Skay gaat ze op onderzoek uit naar antwoorden. Met deze reis leert ze nog meer vrienden kennen en hebben ze een goed reisgenootschap, maar is iedereen wel te vertrouwen? Is iedereen wel wie hij zeg dat hij is?

Een goed, duidelijk en vlot geschreven verhaal, waar je gelijk goed in zit en direct wilt uitlezen.  Het verhaal is mooi opbouwend en er vallen steeds meer puzzelstukjes op zijn plek, maar er komen ook weer vragen bij. De Karakters in het boek groeien goed mee met het verhaal en zijn ook echt leuk bedacht. Het verhaal is een reis met spanning, avontuur, romantiek en wantrouwen.  

De cover ziet er echt fantastisch uit, groen met  geel wat er goed uitspringt. Het past ook echt bij het verhaal. De beschrijving van het verhaal laat het boek mysterieus en spannend overkomen. Het boek is lekker dik en heeft een hoeveelheid van 390 bladzijden een mooi aantal.

Ik heb dit boek met veel plezier gelezen en ben heel erg benieuwd naar het vervolg. Kan gewoon niet wachten.

Dit boek is een echte aanrader voor de Young adult lezers, maar ook de volwassene Fantasy lezers zullen dit boek waarderen.

STERREN

 

Ik geef dit boek 4 sterren.

 

Ik heb de schrijfster nog persoonlijk ontmoet op Elfia Arcen 2017. Ze kwam als een leuk en spontane dame over. Gelukkig ben ook nog gezellig met haar op de foto geweest.

20170923_105740

 

BOOKLOVERSAPHIRA

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s