‘LEK’ EEN ECHT GOEDE THRILLER .

***********************************RECENSIE****************************************

 

LEK

 

Ik mag via Harper Collins Holland dit boek spannende boek recenseren. Ik was niet bekend met de schrijver maar hij heeft mij positief verrast. Ik zal hem even aan jullie voorstellen

 

DON WINSLOW

 

Don Winslow (2015)

Don Winslow werd in 1953 geboren in New York, maar groeide op in Perryville, een kustdorpje in South Kingstown (Washington County (Rhode Island)). Zijn moeder was een bibliothecaris en zijn vader was een onderofficier van de United States Navy.

Winslow studeerde af in de richting Afrikaanse Geschiedenis aan de Universiteit van Nebraska. Alvorens hij een schrijver werd, had hij verschillende baantjes. Eind jaren 1970 verhuisde hij terug naar New York, waar hij werkzaam was als de manager van een bioscoopketen en als privédetective. Nadien ging hij terug naar school en behaalde hij een Masterdiploma in de richting Militaire Geschiedenis. Hij leidde ook safari’s in Kenia en ondernam grote wandeltochten in de Chinese provincie Sichuan.

In 1991 werd zijn debuutroman A Cool Breeze on the Underground uitgebracht. Het was tevens zijn eerste boek over het hoofdpersonage Neal Carey, een jonge, New Yorkse boekenwurm en privédetective.

Midden jaren 1990 verhuisde Winslow met zijn gezin naar Californië. In 1997 bracht hij de roman The Death and Life of Bobby Z uit. Het boek werd een groot succes, hetgeen hem toeliet om voltijds schrijver te worden.[1] Tien jaar later werd het boek verfilmd door regisseur John Herzfeld.

In 2010 schreef Winslow de misdaadroman Savages. Het boek, over twee Amerikaanse drugsdealers die ruzie krijgen met een Mexicaans drugskartel, werd twee jaar later verfilmd door Oliver Stone. Winslow zelf schreef het scenario voor de verfilming.

 Lek is in 2017 gepubliceerd

 

*******************************************************************************

 

LEK

IMG_20170909_140944_934

 

BESCHRIJVING VAN HET BOEK

 

Denny Malone werkt niet bij de politie van New York, hij ís de politie en hij ís New York. De straten – en hun bewoners – zijn van hem. Hij is de koning, de alleenheerser. En hij bepaalt wat er gebeurt. Dat hij vaak de grenzen van de wet overschrijdt, spreekt vanzelf: alleen een heilige gelooft dat de orde op een andere manier gehandhaafd kan worden.

Dan wordt hij door de FBI gepakt en blijkt al snel dat ze daar heel anders over de wet denken – het bewijs dat ze tegen hem hebben liegt er niet om. Ze bieden hem een deal waarmee hij gevangenisstraf kan ontlopen. Alleen moet hij dan worden wat hij het meest haat en veracht: een rat, een verrader…

 

PRIJS VAN HET BOEK         €19.99

PRIJS VAN HET E-BOOK     €13.99

 

**********************************************************************************

 

MENING

Wat een heerlijk goed en spannend boek was dit. Ik heb dit boek verslonden.  Het verhaal gaat over een agent genaamd Denny Malone die zijn werk als politie agent en heeft zijn gedeelte erg goed onder controle. Hij heeft manieren die niet helemaal via het boekje gaan om alles in gareel te houden. Helaas krijgt de fbi hier lucht van en start een onderzoek? Zou hij zijn Collega’s er bij lappen of niet? en wat voor inpakt heeft dit op iedereen?

Dit boek heeft een schrijfstijl waar ik even aan moest wennen. Eenmaal gewent leest het verhaal vlot weg dat ik zo goed in het verhaal dat ik het boek niet kon weg leggen. De schrijver schrijf met een duidelijke taal die ze in het echt ook gebruiken, dit vindt ik een groot pluspunt. Het verhaal zelf bouwt zich goed en duidelijk op, waardoor ik mijn eigen zeer goed in de karakters kon plaatsen. De karakters groeien goed mee met het boek. Een mooi spannend en realistisch verhaal wat je duidelijk maakt hoe het er echt aan toe gaat in de politie wereld. 

De cover van het boek past erg goed bij het verhaal en de titel popt er goed uit. Een boek wat ik gelijk zou oppakken in de winkel. Het boek heeft ook de hele mooie aantal van 464 bladzijden.

Dit boek is een echte aanrader onder onze thriller lezers en de liefhebbers van agenten en corruptie.

Graag zal ik de andere boeken van deze goede schrijver willen lezen,

 

STERREN

 

Ik geef dit boek 4,5 sterren

 

BOOKLOVERSAPHIRA

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s