WAANIDEE WAANZINNIG GOED OF SLECHT?

************************************RECENSIE**************************************

                                                                 WAANIDEE

Ik mag via ThrillZone het boek  ‘Waanidee’  van  Karin Hazendonk recenseren. Ik ben niet bekent met de schrijfster, maar de beschrijving van het boek klonk goed en ik heb dit boek spannende met plezier gelezen. Ik zal de schrijfster even aan jullie voorstellen.

KARIN HAZENDONK

Profielfoto van Karin Hazendonk

Ik ben geboren in Utrecht (1961) en groeide als enig kind op in Waddinxveen, toen het nog een klein dorpje in de Zuid-Hollandse polder was. Ik studeerde financiële en commerciële administratie, trouwde, kreeg kinderen en werkte vijfentwintig jaar in de financiële sector. Mijn grootste passie: schrijven werd al die tijd in de ijskast gezet. In 2013 kwam er een ommekeer in mijn leven. Cijfers, maandsluitingen en jaarrekeningen hebben het afgelopen jaar plaats gemaakt voor mijn eerste stappen in de wereld van het schrijven. Mijn tweede thriller Handelswaar is op 2 november 2014 uitgekomen.

Karin heeft nog meerder boeken en verhalen bundels geschreven waaronder deze.

 

************************************************************************************

                                                      WAANIDEE

IMG_20170903_160929_081

BESCHRIJVING VAN HET BOEK

Als Victor Bronckhorst op elfjarige leeftijd zijn ouders verliest, wordt hij door zijn grootouders in huis genomen. Ondanks het leeftijdsverschil en de sadistische karaktertrekken die zijn opa blijkt te hebben, ontstaat er een hechte band tussen de twee.
Opa noemt hem de uitverkorene die een belangrijke taak heeft te vervullen.

Bronckhorst ontplooit zich tot een succesvol zakenman, maar de band met zijn grootvader blijft ook na diens dood bestaan. De gesprekken tussen beiden gaan door en ook geeft opa nog regelmatig advies, al speelt dit alles zich nu nog slechts in Victors hoofd af …
Victor ontwikkelt een idee waarmee hij de door opa gegeven taak kan volbrengen. Hij verzamelt een kleine groep mensen om zich heen die hem met hun specifieke kennis van dienst kunnen en zullen zijn.

Twee jaar later wordt het land in de greep gehouden door een golf van onverklaarbare sterfgevallen. De chaos is compleet en het land verandert in een puinhoop met overal mensen die op de vlucht slaan. De geschiedenis lijkt zich te herhalen.

PRIJS BOEK       € 17,50

PRIJS E-BOOK    € 5,99

*****************************************************************************

MENING

Ik heb dit boek mogen lezen via Thrillzone. Het boek kwam als een spannend maar ook iets geheimzinnigs over en wou hem daardoor erg graag lezen. Hier heb ik ook echt geen spijt van. 

Het verhaal gaat over Viktor een jongen, dat door het overlijden van zijn ouders, die opgroeide bij zijn opa en oma. Viktor heeft een hele speciale band met zijn opa en hij geloofd alles wat opa verteld omdat hij de speciale jongen is, maar de denkwijze van opa klopt niet helemaal.  Nu is Viktor volwassen en bepaalde dingen die opa vertelde zijn nu mogelijk met door de technologie van  tegenwoordig. Hierdoor gaat Viktor zijn opa’s idee uitwerken met alle gevolgen van dien.

Het verhaal zelf leest lekker weg. Het was een klein beetje voorspelbaar, maar dat was zeker niet storend. De schrijfster heeft een vlotte en duidelijk schrijfstijl wat mij goed in het verhaal kon plaatsen. Door de karakters kon ik mijn eigen iets beter inleven in het verhaal. De karakters zelf zijn goed beschreven alleen groeien niet echt goed mee met het verhaal. Vooral Viktor had van mij krachtiger gemogen. De verhaallijn in het boek speelt zich af vroeger en nu dit was duidelijk beschreven en niet verwarrend. Alles was netjes aangeduid.

Het boek zelf heeft een mooie spannende cover wat bij het verhaal past. De hoeveelheid van 222 bladzijden (epub) is een beetje aan de lage kant. Het had van mij meer gemogen. 

Conclusie

Een lekker spannend boek en met een beetje een verknipt verhaal. Met een onderwerp wat eigenlijk gewoon zou kunnen gebeuren. Een echte aanrader voor onze thriller lezers.

Ik was niet bekend met de schrijfster en vond het erg fijn om een boek van haar via deze weg te mogen lezen. Hierdoor ben ik wel nieuwsgierig geworden naar haar andere werk en zou deze ook graag willen lezen.

STERREN

Ik geef dit boek 4 sterren

BOOKLOVERSAPHIRA

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s