HET 2 DE DEEL VAN DE VINDIESEL COMPANY BETER DAN HET EERSTE?

**************************************RECENSIE************************************

 

DE FIANDRE BROEDERSCHAP

 

Ik heb het boek ‘De Fiandre Broederschap’ mogen ontvangen als recensie exemplaar van de schrijver Dirk Vanderlinden.  Dit boek is het tweede deel  van ‘De Vandiesel Company’ boeken reeks. Een boeken reeks met veel actie, avontuur, spanning en een vleugje humor. Ik zal hem even aan jullie voorstellen.

 

DIRK VANDERLINDEN

FB_IMG_1499146668686

Dirk Vanderlinden (Vlaming 1962) werkte jarenlang bij luchtvaartmaatschappij Sabena, tot die failliet ging. Voor zijn werk moest hij niet alleen veel schrijven, maar ook enorm veel reizen. Die bagage kwam goed van pas wanneer hij aan de thrillerreeks rond The Vandiesel Company begon. Daarvan verscheen in 2013 het eerste deel, ‘Het Geheim van Stolzenfels’. In 2014 verscheen deel twee, ‘Het Fiandre Broederschap’.

 

 

************************************************************************************

DE FIANDRE BROEDERSCHAP

IMG_20170822_143409_494

 

BESCHRIJVING VAN HET BOEK

 

In Brussel sterft een priester door een val vanuit zijn appartement op de dertiende verdieping. Uit de eerste vaststellingen door de politie blijkt dat hij door het raam is geduwd. Wanneer de katholieke kerk de zaak in de doofpot probeert te stoppen, besluiten de autoriteiten de Vandiesel Company in te schakelen. 
Al gauw blijkt dat het verleden van de priester in kwestie stinkt als een beerput. Seksueel misbruik, pedofilie en hypocrisie zijn maar een paar sleutelwoorden die deze complexe zaak typeren. De Vandiesel Company komt terecht in een bloedstollend complot dat begint bij een paar gezinnen die in de Brusselse rand wonen. Het spoor leidt naar Firenze, Genève, Chaumard, Castiglione del Lage en uiteindelijk tot in het hart van het Vaticaan waar twaalf gezworenen een broederschap vormen dat verschrikkelijke geheimen moet verbergen.
Na ‘Het Geheim van Stolzenfels’ een tweede uitgave in de reeks rond de Vandiesel Company

 

PRIJS BOEK   € 22.95

 

********************************************************************************

 

MENING

Dit boek heb ik met plezier gelezen. Dit deel van ‘De Vandiesel Company’ vindt ik zelfs beter dan het eerste. Het verhaal gaat over een moord op een Priester met vele geheimen. De Vandiesel Company word op deze zaak gezet om deze ingewikkelde zaak discreet op te lossen. Dit gaat niet altijd even makkelijk, vooral niet omdat de Priester erg veel op zijn kerfstok heeft staan. Zal het team deze zaak kunnen oplossen? Of word het toch in de doofpot gestopt?

Dit boek begint gelijk weer spannend en het verhaal bouwt zich goed op, waardoor ik hem snel wou uitlezen. Het verhaal is beter geschreven dan het eerste boek. Waarom? dit verhaal bouwt zich wat rustiger op waardoor je beter in het verhaal zit. Het verhaal is ook beter uitgewerkt en de schrijver laat de hoofdkarakters mooi meegroeien met de boeken.  Je merkt ook echt dat de schrijver is gegroeid. De schrijfstijl is lekker vlot en leest fijn. Er word redelijk vaak de Vlaamse taal gebruikt wat ik een beetje rottig vond om te lezen ( dyslexie ) , maar naar veel oefen lukte het wel. Een nadeel aan het boek is dat da karakters vaak lekker eten en dat ik er honger van kreeg.

De cover van het boek past bij het verhaal en sluit mooi aan op het eerste deel. Het boek heeft de mooie hoeveelheid van 318 bladzijden een pluspunt.

Een boek met een mooi spannend verhaal en een goede dosis spanning en actie. Een echte aanrader voor onze thriller lezers.

Ik ben zelf erg benieuwd naar het  derde deel en zal die ook spoedig lezen.

 

STERREN

 

Ik geef dit boek 4 sterren.

 

 

BOOKLOVERSAPHIRA

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s