Terrasje pakken met de schrijver Michiel Everts.

*************************************************************************************

 

Ik heb pasgeleden een hele leuke ontmoeting gehad met de schrijver Michiel Everts. Hij heeft het mooie boek ‘De Ontdekking van het Wezenland’ geschreven. Ik zal hem even aan jullie voorstellen.

 

MICHIEL EVERTS

FB_IMG_1499167095246De ontdekking van het Wezenland is mijn debuut roman. Na meerdere niet gepubliceerde korte verhalen, ben ik eind vorige eeuw gestart met een groot verhaal. Dat is uiteindelijk dit boek geworden.

Ik vind het prettig om verhalen te vertellen. Door er nu een boek van te maken, kan iedereen mijn verhaal lezen. Dat is wat het voor mij zo prettig maakt.

Mijn vrouw en ik hebben twee volwassen dochters. Tijdens hun jeugd heb ik mijn boek geschreven. Door hen ben ik de wereld anders gaan bekijken. Hun jeugdige ontdekkingstocht heeft me ge√Įnspireerd. Het resultaat is deze spirituele reis door de tijd, met verschillende relaties en in deze wereld vol prachtige wezens.

Begin 2016 ben ik gestart met de opleiding tot Regressie- en Re√Įncarnatietherapeut. Mede door mijn jaren lange fascinatie met dit onderwerp en mijn boek heb ik deze stap gezet.Ik heb geleerd hoeveel invloed een traumatische gebeurtenis in een vorig leven heeft op dit leven. Met dit boek wil ik praktische voorbeelden geven waardoor je snapt hoe het kan doorwerken. Ik hoop dat het verhaal je antwoorden geeft op gevoelens of last die je misschien zelf in je leven ervaart. Naast mijn werk ik als beginnend therapeut, ben ik ook communicatie trainer en persoonlijk coach. Het is mijn doel om inzicht en vooral verlichting bieden. Zo wil ik een wezenlijke bijdragen leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Daarbij werk ik eraan om alle cli√ęnten de vrijheid in hun leven terug te geven. Ik gun iedereen de mogelijkheid om los van trauma, een authentiek leven te leiden.

 

######################################################################

 

*DE ONTMOETING.

 

Ik was weer lekker zenuwachtig om Michiel Everts te mogen ontmoeten. ( wat helemaal niet nodig was). We hebben elkaar ontmoet bij mij thuis in Yerseke en we zijn bij ons op het dorp een terrasje wezen pakken. We zijn beland bij een mooie gelegenheid bij onze mooie oesterputten. Waar we onder een genot van een drankje en geratineerde mossels een heerlijk middag hebben zitten babbelen.

 

*HOE KWAM HIJ OVER. 

 

Michiel kwam over als een rustig gepassioneerd persoon die zijn hart op een goed plekje heeft en verder denkt dan het hier en nu. Een man waar je lekker een discussie mee kan hebben en gedachten mee kan delen. Dit hebben we ook gezellig gedaan. Ik voelde mijn eigen erg op mijn gemak bij hem en dat ben ik niet snel.

 

*OVER ZIJN BOEK.

Michiel heeft echt een passie voor het schrijven van zijn boek. Als je er dingen over vraagt zie je hem opbloeien tot een gids in zijn wereld. Hij vertelde mij dat hij zijn boek al een jaar klaar had liggen. Hij wilde wachten met zijn boek om zeker te weten dat wat ik schrijf ook klopt met wat er in de offici√ęle¬†opleiding tot re√Įncarnatietherapie¬†wordt verteld. Het was duidelijk dat alles wat ik mijn boek schrijf klopt en daarom is het boek in 2017 in eigen beheer uitgegeven bij S2 Uitgevers.

Het boek ‘De Ontdekking van het Wezenland’ is een erg leuk Young Adult boek wat je ook een les mee geeft dat er meer is dan alleen dit leven. Nee geen zweverig boek, maar een boek met een boodschap. Michiel wilt met dit boek de jongeren ( maar ook zeker volwassenen) bereiken om verder te denken dan alleen hier. Door zijn opleiding¬†Regressie- en Re√Įncarnatietherapeut is ook zijn boek tot stand gekomen. De cover van het boek is erg kleurrijk, deze heeft hij laten ontwerpen door zijn dochter, maar als je het boek leest komt hij helemaal tot zijn recht.¬†

 

IMG_20170704_070638_001

*BESCHRIJVING VAN ZIJN BOEK

Als de zestienjarige Michelle met haar beste vriend Jeremy in het bos naar een begraven tijdcapsule zoekt, gebeurt er iets vreselijks. Michelle overleeft het, maar ze doet een wonderbaarlijke ontdekking. Uit het niets verschijnt een vrouw, Sarah, die zegt dat ze Michelles ‘geleide gids’ is. Iedereen heeft een geleide gids, zo vertelt Sarah. Sinds het ongeluk ziet Michelle ook dat alles wat leeft een aura heeft, en ze ontdekt dat de wereld veel groter is dan ze dacht. Michelle probeert het aan Jeremy uit te leggen, maar zelfs haar beste vriend heeft moeite om haar te geloven. Nadat Michelle en Jeremy samen een dramatisch ongeluk meemaken, gaat het helemaal mis met Jeremy. Hij sluit zich steeds meer van Michelle af en kort daarop is hij opeens verdwenen. Om Jeremy’s besluit te begrijpen, gaat Michelle onder hypnose om zo het ongeluk opnieuw te beleven. Maar dat loopt anders dan voorzien: Michelle reist terug naar een vorig leven en merkt dat zij veel hechter aan Jeremy is verbonden dan ze ooit had kunnen denken. Ze gaat dan ook tot het uiterste om haar vriend te redden uit de handen van de dwingende kracht die hem in zijn macht heeft gekregen. Daarbij kan ze alle hulp goed gebruiken, maar is het voldoende om Jeremy terug te vinden?

 

*WIE IS ZIJN INSPIRATIE EN/OF FAVORIETE SCHRIJVER EN HOE ZIET ZIJN BOEKENKAST ER UIT?

√Č√©n van mijn favoriete schrijvers is: ¬† Maarten Toonder: Hij was de meester in het combineren van diepgaande verhalen met prachtige tekeningen. Door Tom Poes en Ollie B. Bommel ben ik destijds echt gaan lezen!¬†

Ook de schrijver Jo Nesbö behoort tot mijn favorieten:  Hij is een spannende detective schrijver. Heb alle boeken van hem in de kast staan, alleen heb ik alleen de eerste nog maar gelezen. De rest komt wanneer ik de tijd ervoor voor neem om ze allemaal achter elkaar te kunnen lezen. Dat moment komt snel dichterbij!

                                                             MIJN BOEKENKASTreceived_10213969367098551
Nog één van mijn favoriete schrijvers is Lee Child:  Zijn boeken lezen lekker weg en heeft altijd een nieuw thema in een bekend concept opzet. Leuke weetjes over de Amerikaanse militairen en steden.

Ook echt √©√©n favoriete en inspiratie boek is: ¬†‘De Celectijnse Belofte’ van James Redfiel. Waarom, de combinatie van spirituele en levensinzichten is deze hele boekenreeks van 4 boeken, heeft hem gegrepen en nooit meer losgemaakt. Hij verwerkt vele spirituele inzichten in mooie verhalen. Hij heeft mij ge√Įnspireerd om mijn boek vol inzichten te gaan schrijven. Het is de inspiratie bron waardoor ik heb besloten om mijn spiritueel roman te schrijven; De ontdekking van het Wezenland.

 

*KOMT ER NOG EEN TWEEDE BOEK?

 

“Ja zeker” antwoorden Michiel gelijk. Ik ben zelfs al bezig met het volgende het verhaal. ¬†Het nieuwe boek gaat over Michelle, 12 jaar later. In dit verhaal zal creatie, groei en onzekerheid centraal staan. Ook nu zal er weer een oude bekende uit het verleden in het verhaal verschijnen. Alleen leid dit verhaal Michelle en Jeremy weer naar een heel ander vorig leven.

 

*OVER SARAH

De verdere uitleg over de wijze lessen van Sarah in het boek verteld, is Michiel blogs aan het schrijven. Hierin zal hij verdere uitleg en verdieping van de onderwerpen geven. Zo kan hij nog meer uit het boek halen. De Blog heeft de naam ‘In gesprek met Sarah’. Hij zal de aankomende maanden elke 2 weken een nieuwe blog schrijven. Zo blijf je in gesprek met Sarah.

https://spark.adobe.com/page/FT6lkW6bMbnEA/?w=0_7769

 

 

*DE VIJF TIPS DIE MICHIEL AAN ONS WILT MEEGEVEN

 

  • 1. Zoek naar de menselijke onderdelen in het verhaal. Ieder goed verhaal bevat emotie, verwarring en inzicht. Allemaal prachtige menselijke kwaliteiten.

 

  • 2. Vraag jezelf af, wanneer je een oplossing denkt te hebben voor een probleem; ‚ÄėWat zou ik nog meer kunnen bedenken?‚Äô Hiermee daag je jezelf uit om verder te denken dan de oplossing die je waarschijnlijk (te) snel hebt bedacht.

 

  • 3. Wanneer je een gedachte over iets hebt, leer jezelf om ook een gevoel daarover te krijgen. En als je dat gevoel hebt, welke emotie zit daar dan aan. Waar voel je die emotie het duidelijkst in je lichaam. Hiermee, kom je volledig in het moment. Met je gedachten, gevoel en je lichaam. Probeer het een paar keer. Ik ben benieuwd hoe je dat ervaart.

 

  • 4. Alles in wat je in deze Wereld ziet of meemaakt, geef je onbewust een waardering. Die waardering kan soms jaren lang op iets blijven bestaan, terwijl de omstandigheden wel veranderen. Zorg er daarom voor om regelmatig oude idee√ęn of mening opnieuw te controleren. Misschien mogen ze hernieuwd worden.¬†

 

  • 5. Vraag jezelf eens af hoe het voor jou zou zijn, wanneer je ervan uit mag gaan dat jouw bestaan niet eindigt met de dood? Mocht je dat gevoel/idee al hebben, stel dan de vraag: ‚ÄėWie ben ik dan hiervoor geweest?‚Äô En daarvoor? Een daar weer voor? Wanneer je daarop focust, kan er een gevoel, beeld of gedachte in je opkomen. Analyseer dat en waarschijnlijk heb je even een kijkje gekregen in jouw vorige leven. Ik hoop dat je dan ook niet meer bang bent om dood te gaan. Dat heb je vaak genoeg al gedaan. Door die angst te verliezen, wordt je leven een stuk rustiger. Dat is mijn ervaring…

 

 

* OOK DEZE KOMT TOT EEN EINDE

Ik heb een heerlijke gezellige middag gehad. Kwa gesprekken was deze middag veel te kort. Hij heeft nog een paar gesigneerde exemplaren van zijn boeken gegeven aan mij voor winacties in mijn facebook groep en op mijn facebook pagina. Echt een super lief van hem. Natuurlijk ben ik ook nog even met hem op de foto geweest. 

IMG_20170812_140359_499 

Michiel ik wil u bedanken voor deze erg leuke en gezellig dag. Ook hartelijk dank dat ik nu mee kan kijken met een andere kijk op deze wereld en de fijne kennismaking over het vorig leven. Ik hoop dat we dit nog eens een keer gaan doen, want er viel nog zo veel te bespreken. 

 

 

GROETJES BOOKLOVERSAPHIRA

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s