Tweedehands Vleugels, een Engelachtige Young Adult

*************************************RECENSIE************************************

 

TWEEDEHANDS VLEUGELS

 

Via het Streetteam van Dutch Venture Publishing heb ik het fantastische boek ‘Tweedehands Vleugels’ mogen lezen. Wat een heerlijke Young Adult was dit weer. Het boek is geschreven door de schrijfster Vanessa Gerrits. Tweedehands Vleugels is het eerste deel van ‘De Vleugels Trilogie’

Ik zal haar even aan jullie voorstellen.

 

                                                           VANESSA GERRITS

 

Vanessa Gerrits (11/12/1989) werd geboren en woont nog steeds in de Belgisch-Limburgse appelhoofdstad Sint-Truiden.

In 2010 behaalde ze haar Professionele Bachelor Journalistiek, waarna ze al snel besefte dat schrijven over feiten toch niet helemaal haar ding was. Fictie en fantasie daarentegen, zitten haar in het jonge bloed.
Sindsdien schrijft en publiceert ze fantasyverhalen voor young adults: een vleugje volwassen worden, met een stevige portie jeugdige verbeeldingskracht. Momenteel heeft ze twee YA-boeken op haar naam staan: Tweedehands Vleugels (2013) en Zilveren Vleugels (2014).

Wanneer ze niet aan haar eindeloze stapel manuscripten werkt, runt Vanessa de boekenblog ‘Mijn B.I.E.B.’ en is ze professioneel actief in de marketing- en communicatiesector als copywriter.

 

************************************************************************************

 

                                                      TWEEDEHANDS VLEUGELS

 

Liefde kan je vleugels geven … of nemen.

Max heeft nieuwe vleugels nodig. En als Kraai – een wezen dat deels mens, deels monster en deels machine is – kan dat alleen maar door ze te stelen van een ander gevleugeld wezen.
Een Beschermengel bijvoorbeeld.

Iemand zoals Lucy.

Lucy verliest alles met haar vleugels: haar vrijheid, haar carrière en mogelijk zelfs de ziel van haar Bestemmeling. Maar één veer blijkt genoeg om haar leven terug in handen te krijgen …

Elk met een verborgen agenda, sluiten de Engel en de Kraai een ongewone alliantie. Er staan levens, harten en vleugels op het spel.
Maar wat win je als je verliest? En is het het waard?

Tweedehands Vleugels is een romantisch Young Adult-verhaal dat zich afspeelt op Nieuw-Anvers, een fictief eiland waar Engelen en Kraaien over het luchtruim heersen. Fantasy, steampunk en een (on)mogelijke liefde vloeien samen dit eerste deel van de Vleugels Trilogie door Vanessa Gerrits.

 

PRIJS VAN HET BOEK        €17,95 

PRIJS VAN HET E-BOOK    € 3,99

 

*************************************************************************************

 

MENING 

Dit boek heb ik met plezier gelezen. Ik heb er bewust voor gekozen om de beschrijving niet gelezen, omdat ik mijn eigen weer een wou laten verrassen. En dat is gelukt. Wat een leuk, maar zeker ook een mooie Young Adult was dit. Het verhaal gaat over een engel genaamd Lucy. Een engel met een erg zorgzaam maar ook dwars karakter. Op een avond word ze aangevallen door een groep Kraaien en ze nemen haar vleugels af. Dit breek Lucy, maar gelukkig heeft ze nog 1 veer kunnen vasthouden. Dit geeft een onverwachtse wending, als ze er achter komt dat ze met die veer een soort van controle over haar gestolen vleugels heeft en dus ook de kraai jongen. Dit brengt haar op een moeilijke, romantische en gevaarlijke reis.

Dit verhaal heeft een heerlijke vlotte en simpele schrijfstijl. Ik zat gelijk goed in het boek en had moeite hem weg te leggen. Niet alleen leest het verhaal vlot, maar ook de karakters zijn zo beschreven dat ik mijn eigen er goed in kon plaatsen.  Gewoon een heerlijk boek. Wat goed past bij zijn genre.

Het boek zelf heeft een hele mooie cover wat goed bij het verhaal past. De mooie hoeveelheid van 350 bladzijden is ook een plus punt.

Ik zal dit boek zeker aanraden aan de Young Adult lezers en zelf kijk ik erg uit naar het volgende deel.

 

STERREN

 

Ik geef dit boek 4 sterren

 

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s