Een Seconde Later

*************************************RECENSIE*************************************

 

EEN SECONDE LATER

 

Ik heb het heerlijke boek ‘Een Seconde Later’ uitgelezen. Dit boek is het eerste deel van de EMP trilogie van William R Forstchen. Ik zal hem aan even aan jullie voorstellen.

 

WILLIAM R FORSTCHEN

William R. Forstchen

William R. Forstchen heeft een Ph.D.Van Purdue University met specialisaties in de militaire geschiedenis en de geschiedenis van technologie. Hij is een Faculteitsgenoot en professor in de geschiedenis van Montreat College. Hij is de auteur van vijftig boeken, waaronder de New York Times bestsellersreeks One Second After, de Lost Regiment-serie en de bekroonde jonge volwassen roman, We Look Like Men of War. Hij heeft ook vele korte verhalen en artikelen over militaire geschiedenis en militaire technologie geschreven. 

Dr. Forstchen’s belangen zijn onder meer de Burgeroorlog, archeologisch onderzoek naar locaties in Mongoli√ę en het potentieel van ruimteverkenning.¬†Als piloot bezit hij en vliegt een originele Tweede Wereldoorlog ‘recon bird’.¬†Dr. Forstchen woont in de buurt van Asheville, North Carolina met zijn vrouw Robin.

 

***********************************************************************************

 

EEN SECONDE LATER

EMP-serie 1 - Een seconde later

Een electromagnetic pulse (EMP) vaagt in een klap de totale elektrische infrastructuur weg waardoor niets meer werkt: verwarming, airco, computers, banken, ziekenhuizen, auto’s, vliegtuigen en alle andere apparaten en voertuigen waar elektronica in zitten.

Een thriller met een bijzonder realistisch scenario. Nog voor verschijnen is het scenario uit dit boek als re√ęle dreiging besproken in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Een seconde later is het eerste deel in een trilogie.

Geschiedenisprofessor John Matherson woont in Black Mountain, North Carolina. Terwijl hij bezig is om een barbecue voor zijn kinderen voor te bereiden, valt opeens alle elektriciteit uit. Aanvankelijk lijkt het een stroomstoring, maar dan merkt hij dat hij het constante lawaai van de snelweg naast zijn huis ook niet meer hoort. Van het ene moment op het andere is het oorverdovend stil en zal het leven van John en zijn kinderen voor altijd ingrijpend anders zijn.

De oorlog barstte los voordat iemand er maar erg in had en duurde welgeteld één seconde. Plotseling worden de Verenigde Staten teruggeworpen naar het stenen tijdperk en stort de samenleving in hoog tempo ineen. Een electromagnetic pulse (EMP) vaagt in één klap de totale elektrische infrastructuur weg waardoor niets meer werkt.

Maar wat doe je als je geen boodschappen meer kunt doen omdat de kassa niet werkt? Wat is contant geld dan nog waard? En hoe kom je van A naar B zonder andere vervoersmiddelen dan je eigen twee benen? Weet je de weg in je eigen huis in het donker? Maar de meest zorgwekkende vraag is:

Hoe ver gaan anderen om te overleven?

 

PRIJS VAN HET BOEK ¬† ¬† ¬† ¬† ‚ā¨ 19,95

PRIJS VAN HET ¬†E-BOOK ¬† ¬†‚ā¨ 7,25

 

***********************************************************************************

MENING

‘Een Seconde Later’ wat een spannend, mooi en realistisch boek is dit. Een boek met een verhaal wat je echt aan het denken zet als je hem uit hebt gelezen. Het zou zomaar echt kunnen ¬†gebeuren. Het boek begint met een stroom uitval dat zich langzaam opbouwt naar een overlevingsgevecht om voedsel water en medicatie. Alle belangrijke punten komen naar voren in het verhaal, waardoor het echt realistisch leest. De schrijver heeft de karakters in het boek duidelijk beschreven, waardoor ik mijn eigen erg goed in het verhaal kon plaatsen. Ik had moeite om het boek weg te leggen en had hem hierdoor ook snel uit.

Het boek zelf heeft een mooie cover wat het verhaal goed weergeeft. De schrijfstijl is vlot en leest lekker weg. Het boek heeft de mooie aantal van 352 bladzijden.

Ik heb dit boek met plezier gelezen en kijk erg uit naar de volgende delen van deze trilogie.

Dit boek is een echte aanrader voor alle lezers, waarom het boek zet je aan het denken. 

 

STERREN 

 

Ik geef dit boek 4.5 sterren

 

BOOKLOVERSAPHIRA 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s