HET GEHEIM VAN STOLZENFELS

**********************************RECENSIE****************************************

 

HET GEHEIM VAN STOLZENFELS

 

Ik heb het boek ‘Het Geheim van Stolzenfels mogen ontvangen als recensie exemplaar van de schrijver Dirk Vanderlinden.  Dit boek is het eerste deel  van ‘De Vandiesel Company’ boeken reeks. Ik zal hem even aan jullie voorstellen.

 

DIRK VANDERLINDEN

FB_IMG_1499146668686

Dirk Vanderlinden (Vlaming 1962) werkte jarenlang bij luchtvaartmaatschappij Sabena, tot die failliet ging. Voor zijn werk moest hij niet alleen veel schrijven, maar ook enorm veel reizen. Die bagage kwam goed van pas wanneer hij aan de thrillerreeks rond The Vandiesel Company begon. Daarvan verscheen in 2013 het eerste deel, ‘Het Geheim van Stolzenfels’. In 2014 verscheen deel twee, ‘Het Fiandre Broederschap’.

 

*************************************************************************************

 

HET GEHEIM VAN STOLZENFELS

 

IMG_20170715_230901_728

 

BESCHRIJVING VAN HET BOEK

 

HET GEHEIM VAN STOLZENFELS is het verhaal van de moord op de voorzitter van de Europese Centrale Bank, een verhaal van samenzwering en geheime verbonden, van flitsende actie in verschillende landen en van een groep opwindende mannen en vrouwen met soms bovenmenselijke krachten. Zij vormen samen de Vandiesel Company en ontdekken dat vijf captains of industry vanuit het kasteel van Stolzenfels een vermetel plan in gang gezet hebben om de controle over Europa te verwerven. Vanaf dan worden alle mogelijke middelen, ook ijskoud geweld, ingezet om het plan van de samenzweerders te breken. Dirk Vanderlinden is 50 en werkte jarenlang in de luchtvaartsector. Hij creëerde voor een reeks actiethrillers een concept waarbij een team van acht personen – de Vandiesel Company in de meest ongelooflijke avonturen terecht komt. * Thriller vol actie, geweld en ongelofelijke avonturen * Verhaal van samenzwering om de macht in Europa

 

PRIJS VAN HET BOEK   € 21,95

 

*************************************************************************************

 

MENING

Ik ben met een open mind begonnen aan dit boek. Ik heb nog nooit niets gelezen van spionage boeken. Gelukkig ben ik positief verrast. Het verhaal gaat over een Moord wat gepleegd is op de voorzitter van de Europese Bank.  Het team De Vindiesel company word op deze zaak gezet. Dit team heeft 5 leden die op de eerste pagina’s gelijk goed worden voorgesteld. Persoonlijk vond ik dit erg fijn, want ik kon dan gelijk goed in de karakters plaatsen. De zoektocht naar wie, wat en waarom neemt het hele team mee op een reis door heel Europa wat mooi gedetailleerd word beschreven. Er is genoeg actie in de boeken en er komen mooie auto’s voorbij. Met zijn schrijfstijl alles word duidelijk en vlot beschreven, soms zelf een beetje te veel detail en dat maakte het voor mijn af en toe een beetje verwarrend.De karakters zijn alle 5 sterk en krachtig geschreven wat erg goed pas bij dit verhaal.  Je kan goed merken dat het verhaal geschreven is door een Vlaming, dit kan je merken door de details van België die met trots geschreven zijn. Niet alleen genoeg actie zit er in het verhaal maar en komt ook een leuke vleug humor tussendoor. Het plot van het verhaal is een klein beetje voorspelbaar maar zeker niet storend want er gebeurd nog genoeg in het verhaal.

Het boek zelf heeft een verschillende groene tinten. Best kleurrijk waardoor je zou enken dat het een Young Adult boek is., maar dat is het echt niet. Hij bevat een mooie hoeveelheid van 304 bladzijden.

Dit boek leest lekker vlot weg een echte aanrader voor onze thriller spionage lezers.

ik kijk uit naar het volgende deel.

 

STERREN

 

Ik geef dit boek 3,5 sterren

 

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s