EVENWICHT EEN THRILLER DEBUUT

*********************************************RECENSIE*********************************************

 

EVENWICHT

 

Ik heb mee gedaan aan de leesclub van het boek ‘Evenwicht’ bij ThrillZone. Wat een leuke ervaring was dit en ik hoop dat ik vaker mee mag doen.

‘Evenwicht’ is het thriller debuut van de schrijfster Jacqueline Copper. Ik zal haar even aan jullie voorstellen.

 

JACQUELINE COPPERS

20170618_140136

Jacqueline begon al vroeg met schrijven. Op de basisschool legde ze een eigen poëzieschriftje aan en schreef gedurende een aantal jaren haar gedachten in dichtvorm op. Op latere leeftijd begon ze met het schrijven van columns en korte verhalen. Hiermee won ze diverse schrijfwedstrijden en publiceerde in verschillende verhalenbundels en op (literaire) websites. Van jongs af aan leest ze al graag misdaadromans en het is daarom niet verwonderlijk dat ze haar eerste boek in dat genre heeft geschreven.
Haar thriller Evenwicht behoorde tot de laatste drie kanshebbers voor de Coffee Company Book Award, een literaire prijs voor het beste manuscript van niet eerder gepubliceerde schrijvers.

Jacqueline komt uit het bibliotheekvak en in haar laatste functie was ze hoofd van het medisch informatiecentrum in een ziekenhuis. Tegenwoordig heeft ze een eigen tekstbureau, is thrillerrecensent voor Hebban.nl/Crimezone en redacteur spanning bij de Boekenkrant. Jacqueline woont in Hardenberg met haar man en hun twee lieve katten, Bean en Maisy

 

************************************************************************************

 

EVENWICHT

 

IMG_20170615_081320_707

BESCHRIJVING VAN HET BOEK

Na een moeilijke jeugd heeft Marli haar leven weer op orde en wil eindelijk iets aan haar overgewicht doen.
In het Oostland ziekenhuis, waar ze op de medische registratie werkt, worden sinds enige tijd maagverkleiningen uitgevoerd door dokter Van de Boom, een alom geprezen chirurg.
Marli wil meer weten over deze ingreep en duikt wat dieper in de patiëntendossiers, maar komt dan tot een schokkende ontdekking.
Als ze meerdere bedreigingen ontvangt, beseft ze dat iemand niet zo blij is met haar gesnuffel. Moet ze de waarheid naar buiten brengen en tegen welke prijs? Wie kan ze nog vertrouwen?

Evenwicht behoorde tot de laatste drie kanshebbers voor de Coffee Company Book Award, een literaire prijs voor het beste manuscript van niet eerder gepubliceerde schrijvers.

 

PRIJS BOEK         € 19.95

*****************************************************************************************************

 

MENING

 

Ik mocht mee doen met een leesclub, bij ThrillZone, over het boek Evenwicht.

Mijn eerste indruk van het boek en schrijfster. Is dat het boek is een tussenmaat wat wel gelijk aandacht trekt. Niet alleen omdat het een tussenmaat boek is, maar ook om de cover. De cover is zwart met een bed die lijkt op een oud bed van een psychiatrische instelling of oud ziekenhuis. op de voorkant staat de titel met rode letters valt een beetje op had iets feller of groter gemogen om het er meer uit te laten springen. Het boek zelf ligt lekker in de hand en heeft een mooie hoeveelheid van 388 bladzijden. De beschrijving van het boek klinkt kort krachtig en spannend.

Ik ben met een openmind in het boek begonnen, omdat ik nog niet bekent ben met de schrijfster en laat me graag verrassen.

Het verhaal heeft een fijne schrijfstijl en leest daarom fijn en vlot. Het verhaal is opbouwend en  ontwikkelt zich wat langzaam in het begin. Er zou meer spanning in het begin mogen. Halverwege het boek is er wel meer spanning en die blijft tot aan het einde van het verhaal aanwezig. Het boek is een medische thriller, gelukkig zijn de medische thermen  niet te ingewikkeld. Het hoofdkarakter is goed en duidelijk beschreven en je zie haar groeien in het verhaal van een sterke dame naar een onzeker bang meisje. Het verhaal heeft een mooi en spannend eind wel een klein beetje voorspelbaar.

Dit is de debuutthriller van Jacqueline Coppens en ik zou graag meer werk willen lezen van deze schrijfster.

Een aanrader onder onze thriller lezers.

 

STERREN

 

Ik geef dit boek 3.5 sterren.

 

BOOKLOVERSAPHIRA

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s