GOED OF SLECHT WELKE KANT ZAL ZE ZIJN?

********************************************RECENSIE**************************************

 

GOED OF SLECHT

 

Goed of Slecht Het thriller debuut van Ali Land. Ik zal haar aan jullie voorstellen.

 

Ali Land

20170615_143712

 

Ali Land werkte tien jaar lang met kinderen en tieners met ernstige psychische problemen. Inmiddels is ze fulltime schrijver, en woont en werkt ze in Londen. Goed of slecht is haar debuut. Het verschijnt in meer dan twintig landen.

 

**************************************************************************************************************************

 

Goed of Slecht 

20170615_143731

 

BESCHRIJVING VAN HET BOEK.

De vijftienjarige Milly is zwaar getraumatiseerd opgenomen in een pleeggezin. Een nieuwe identiteit moet alle sporen naar haar verleden wissen, want de moeder van Milly is een seriemoordenaar en wacht in de gevangenis op haar rechtszaak. Milly worstelt met een groot schuldgevoel: door haar hulp heeft de politie haar moeder kunnen aanhouden. Van haar pleeggezin krijgt ze weinig steun. Integendeel, Phoebe, de oudste dochter, haat Milly vanaf het eerste moment dat ze haar zag intens en probeert op alle mogelijke manieren Milly’s leven zo ellendig mogelijk te maken. En daarmee maakt ze iets los bij Milly, een kant van zichzelf die ze liever niet wil kennen; ze is tenslotte de dochter van haar moeder, de seriemoordenaar.

Vergeef me als ik je vertel dat ik het was.
Dat ik het was die het heeft verraden.
Aan de rechercheur. Een aardige man, dikke, ronde buik. Eerst ongeloof. Dan de vuile tuinbroeken die ik uit mijn tas haalde. Klein.
De teddybeer, aan de voorkant rood bespikkeld met bloed. Ik had meer kunnen meenemen, meer dan genoeg keus. Ze wist niet dat ik ze bewaarde.
Hij verschoof op zijn stoel. Ze gingen rechtop zitten, hij en zijn pens.
Zijn hand, ik zag dat die een beetje trilde toen hij de telefoon pakte. Je moet nu komen, zei hij. Dit moet je horen. De stilte tijdens het wachten op zijn chef. Voor mij te dragen. Voor hem niet zo. Talloze vragen schoten door zijn hoofd. Is het waar wat ze zegt? Kan niet. Zoveel? Dood? Onmogelijk.
Ik vertelde het verhaal opnieuw. En weer. Steeds hetzelfde verhaal. Andere gezichten die naar me keken, andere oren die luisterden. Ik vertelde ze alles.
Nou ja.
Bijna alles.

PRIJS BOEK        €  19,99
PRIJS E-BOOK    €   4,99
************************************************************************************************************************

MENING

Ooo wat een heerlijk verrassend en spannend boek was dit. Ik heb het boek gelezen zonder de beschrijving te lezen. Soms vindt ik het fijn om mijn eigen niets wetend in een boek te storten.
Het verhaal gaat over een meisje genaamd Milly. Zij is tijdelijk ondergebracht in een opvanggezin waar ze voorbereid word om tegen haar moeder te getuigen. Het opvanggezin heeft een dochter die niet zo blij is met haar komst en zal alles doen om het Milly zo moeilijk mogelijk te maken. Milly weet niet echt hoe ze er mee om moet gaan en besluit het te negeren , want haar eigen gedachten zijn al moeilijk genoeg. Wat is goed en wat is slecht. Is Milly zo als haar moeder en wat verbergt ze? Zal het Milly lukken om te getuigen tegen haar moeder?
Een goed spannend verhaal bijzonder verhaal met een vlotte en duidelijke schrijfwijze. Milly en haar gedachten zijn echt goed beschreven waardoor ik mijn eigen erg goed in haar kon plaatsen. Dat de schrijfster ervaring heeft met kinderen en tieners met ernstige psychische problemen, is goed uit haar verhaal te merken. Het is een goed spannend en emotioneel boek en ik had moeite om te stoppen met het boek.
Het boek zelf heeft 352 bladzijden wat een mooi aantal is voor dit verhaal. De cover zelf geeft de twijfel gedachte mooi weer.
Dit boek is een echte aanrader voor de thriller lezers onder ons, maar zou het iedereen eigenlijk aanraden om dit boek te lezen.
Een echt mooi en goed debuut van Ali Land en ik kijk uit naar meer schrijfwerk van deze schrijfster.

STERREN

Ik geeft dit boek 4,5 sterren

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s