DE DEADLINE TRILOGIE EEN AANRADER

*******************************************RECENSIE*********************************************

 

DE DEADLINE TRILOGIE

 

De Deadline trilogie is geschreven door de Engelse schrijfster Rachel Ward. Ik zal haar even aan jullie voorstellen.

 

RACHEL WARD

20170531_132734

Rachel Ward is opgegroeid in Bookham, Surrey. Na school studeerde ze geografie aan de universiteit van Durham en combineerde ze een aantal lokale overheden bij het opwekken van een familie. Ze begon te schrijven in haar 30’s, beginnend met korte verhalen. Een van deze korte verhalen vormde het eerste hoofdstuk van NUMBERS (DEADLINE), dat is gepubliceerd in 26 landen en was de winnaar van verschillende prijzen, waaronder de Vlaamse Kinder- en Jeugd Literatuurprijs 2011, Angus Book Awards 2010 en de Salisbury Schools Book Award 2012 Als shortlisted voor de Waterstones Children’s Book Prize 2009, de Branford Boase Award 2010 en de Deutscher Jugendliteraturepreis 2011.
Het vervolg op NUMBERS 2: THE CHAOS (DE CHAOS) is uitgebracht in juni 2010 en het derde en laatste boek in de serie, NUMBERS 3: INFINITY ( ONEINDIG) is uitgegeven in juni 2011.
The DROWNING (VERDRONKEN), het eerste boek in een nieuwe serie zachte, paranormale thrillers, werd in mei gepubliceerd.
Zowel NUMBERS als THE DROWNING zijn door filmbedrijven gekozen.
Rachel woont in Bath, Somerset met haar man, twee kinderen, hond en vier kippen.

 

***************************************************************************************************************

 

DE DEADLINE TRILOGIE

 

IMG_20170531_132927_499

BESCHRIJVING VAN DE BOEKEN

**DEADLINE**

Sinds de dood van haar moeder heeft de 15-jarige Jem een ​​geheim gehouden. Als haar ogen elkaar ontmoeten, verschijnt er een nummer in haar hoofd – de datum waarop ze zullen sterven. Weten dat niets voor altijd duurt, vermijdt Jem relaties, maar als ze een jongen genaamd Spider ontmoet, en ze plannen samen een dag uit, neemt haar leven een nieuwe draai en draait.

PRIJS BOEK € 17,95

 

**DE CHAOS**

Net als zijn moeder ziet Adam in de ogen van de persoon die hij aankijkt de datum waarop die persoon zal sterven. Bij steeds meer mensen ziet Adam dezelfde dag en hij krijgt er beelden bij van brandende gebouwen en voelt een verstikkende pijn.

Op school ontmoet hij Sarah die schrikt van zijn verschijning. Hij is de jongen met het verbrande gezicht uit haar steeds terugkerende nachtmerrie. Ze ontwijkt hem echter tot ze zich realiseert dat Adam en zij misschien iets kunnen doen tegen het naderende onheil. Maar wat staat hen eigenlijk te wachten?

PRIJS BOEK € 17,95

 

**ONEINDIG**
Na Deadline en De chaos vraagt iedereen zich af hoe het zal aflopen met Aidan, Mia en Sarah. De wereld weet inmiddels dat zij in staat zijn om te zien wanneer iemand zal sterven. Ze wonen samen en proberen zich te beschermen tegen iedereen die iets van hen wil.

Maar dan wordt bekend dat Mia haar sterfdatum met die van iemand anders heeft weten te ruilen. Dat geeft haar een macht die iedereen wel wil hebben: de mogelijkheid om eeuwig te leven. Een adembenemende jacht begint.

PRIJS BOEK  € 17,95

 

******************************************************************************************************************

MENING

Ik heb deze trilogie met veel plezier gelezen. Een heerlijke jeugd thriller. Toen ik begon aan deze boeken had ik niet verwacht dat ik deze boeken zou verslinden. Wat een lekker schrijfstijl heeft deze schrijfster. Alles komt goed en duidelijk over en alle delen sluiten netjes op elkaar aan. Elk boek heeft andere hoofdkarakters, maar zijn wel allemaal  met elkaar verbonden. Een verhaal met romantiek, spanning en wantrouwen.

De boeken zelf zien er mooi uit en passen ook echt bij het verhaal. Ik heb de hardcover versie. Het eerste en derde boek zijn niet erg dik hebben nog geen 300 bladzijden en het tweede deel heeft er 338 bladzijden. Persoonlijk vind ik dit een mooi aantal wat past bij de  jeugdthriller.

Dit boek zal ik zeker aanraden onder de Young Adult lezers, maar ook voor volwassenen.

Ik ben zeer benieuwd naar meer werk van deze schrijfster.

 

STERREN

Ik geef deze trilogie 4 sterren

 

BOOKLOVERSAPHIRA

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s