KLIKSPAAN HELEN GRACE DEEL 4

**********************************************RECENSIE****************************************************************

 

KLIKSPAAN

‘Klikspaan is het vierde boek in de Helen Grace boekenreeks, geschreven door M. J. Arlidge. Ik zal hem aan jullie voorstellen.

 

20170520_224546

 

OVER DE SCHRIJVER

M.J. Arlidge is een Engelse schrijver die als schrijft sinds het begin van dit millennium voor verschillende Britse crimeseries. Momenteel werkt hij aan het scenario voor een nieuwe verfilming van De laatste der Mohikanen  voor de BBC. IENE MIENE MUTTE is zijn debuut als thrillerauteur. PIEP ZEI DE MUIS en PLUK EEN ROOS en KLIKSPAAN zijn delen twee, drie en vier in de reeks rond inspecteur Helen Grace. Sinds kort zijn deel vijf ( Little Boy Blue), en zes (Hide and Seek) in het Engels gepubliceerd en deze moeten nog vertaald worden naar Nederlands. Deel 5 zal 08-06-2017 in het Nederlands verschijnen.

 

*********************************************************************************************

IMG_20170519_162406_215

 

BESCHRIJVING VAN HET BOEK

 

Inspecteur Helen Grace heeft zoiets nog niet eerder meegemaakt: zes branden in vierentwintig uur, met twee doden en meerdere gewonden als gevolg. Dit moet opzet zijn, en het lijkt erop dat iemand de stad tot de grond toe wil laten afbranden. Grace doet met haar team onderzoek in de rokende puinhopen van de stad. Waar is de pyromaan die dit op zijn geweten heeft? Waarom maakt hij juist deze slachtoffers? Iedereen kan zijn volgende doelwit zijn. Éen fout kan het einde Helens carrière betekenen, en in steeds meer gebouwen breekt brand uit. Ondertussen moet Helen ook haar eigen demonen zien te verslaan…

 

PRIJS BOEK      € 19,99

PRIJS E-BOOK  € 7,99

 

*************************************************************************************************************

 

MENING 

Ook dit deel is weer een mooie aansluiter bij de Helen Grace boeken. Het verhaal gaat deze keer over een pyromaan. Er zijn diverse branden ontstaan met slachtoffers. Helen en haar team zetten alles op alles op deze psychopaat te vangen, maar wat is de reden waarom hij dit doe en werkt hij alleen? Zal het Helen lukken om deze Pyromaan te vangen en haar privé leven gescheiden te houden?

Ik vond dit deel iets minder spannend dan de eerste drie delen. Ik had ook moeite om in het verhaal te komen en heb het boek zelfs weggelegd voor een paar maanden. Toen ik overnieuw begon zat ik beter in het verhaal maar nog niet super. Het verhaal begint spannend, maar zwakte daarna af. De hoofdstukken waren erg kort wat mij een beetje begon te irriteren, waardoor ik me niet goed in de karakters kon plaatsen. Het verhaal is echt niet slecht, alleen minder spannend. Het hoofdkarakter groeit wel mooi mee met de boeken en blijft een interessant persoon. Ik kijk wel uit naar het volgende deel van deze reeks.

Het boek zelf ziet er gaaf uit en de cover past netjes bij het verhaal en de vorige delen. De hoeveelheid van 448 bladzijden is een pluspunt.

Ik al dit boek wel aanraden aan de thriller lezers en de Helen Grace lezers.

 

STERREN

 

Ik geef dit boek 3,5 sterren.

 

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s