‘VONNIS’ Eerste deel van Bloedwetten

*********************************************RECENSIE*******************************************************

 

Hoi allemaal

Ik heb mee gedaan aan een verloting om proeflezer te mogen zijn van het boek ‘Vonnis’. ‘Vonnis’ is het eerste deel van de ‘Bloedwetten’ boeken van Sophia Drenth. Ik zal haar even aan jullie voorstellen.

 

DE SCHRIJFSTER

20170419_131942

SOPHIA DRENTH

Middenin Amsterdam waar ik ben geboren en getogen droom ik, Sophia Drenth, mijn verhalen bij elkaar. Creativiteit vormt de rode draad door mijn bestaan.
Begin 2014 keerde mijn oude passie voor schrijven van de ene op de andere nacht terug. Sindsdien schrijf ik elke dag en ga ik nergens naartoe zonder mijn aantekeningenboek. Nu, meer dan een jaar later staat mijn roman op het punt om geboren te worden.
Naast schrijven heb ik een bedrijfje in handgemaakte sieraden en accessoires, Gnoom Artful Things. Daarmee kan je me onder andere op fantasy fairs vinden. Ik maak voornamelijk door de natuur geïnspireerde stukken. Keramiek, steen en echte eikeltjes zijn een paar van mijn favoriete materialen.

 

**********************************************************************************************

 

IMG_20170419_082329_368

 

Beschrijving van het boek.

Elke wet heeft zijn prijs De opmars van gemaakten lijkt onstuitbaar in de vrijgevochten Neerlanden van de Stalen Eeuw. Volksvertegenwoordiger Roan Storm gaat over lijken om het gevaar van gemaakt bloed af te wenden. Een man die alles verloor wat hij liefhad en de dood niet langer vreest. Door een gemaakt monster in de raadszaal te laten executeren ondertekent hij zijn lotsbestemming. Maar de gemaakten geven hem niet de dood waarnaar hij verlangt: ze veroordelen hem tot een leven als een van hen. Voortdurend in strijd met de wetten van zijn nieuwe bestaan probeert hij de zin van het leven terug te vinden. Kan hij zijn geloofwaardigheid als mens en raadsheer behouden of geeft hij toe aan de bloedlust in zijn aderen en wordt hij het monster waartegen hij vecht? Dat de verschillen tussen menselijk en gemaakt bloed groot zijn, blijkt wanneer er een nieuw wondermiddel door de straten waart. Is bloedpulver de remedie tegen bloedroof, of heeft het nog desastreuzere gevolgen dan de bloeddorst van de gemaakten zelf? Bloedwetten is een roman over transformatie, vrije wil, innerlijke kracht en trouw blijven aan jezelf.

Prijs van het boek      € 19.95
Prijs van het e-book   € 9.95

 

**************************************************************************************

 

MENING

Ik heb het boek in een paar dagen uitgelezen. Een bijzonder en een beetje apart verhaal.

Het verhaal gaat over een jager genaamd Roan. Hij heeft een wet opgezet waar de gemaakte ( bloed drinkers) en mensen zich aan moeten houden. Door omstandigheden wordt hij zelf gebeten en word een gemaakte. Hij komt er achter dat de wet moet worden aangepast. Dit word een zware strijd en moeilijke strijd. Hij leer haat en liefde kennen op een manier dat hij als mens nooit had gekend. Gaat dit Roan lukken?

Ik moest even in het verhaal komen want er zijn verschillende personage en ik kan ze niet uit elkaar houden. Later in het boek had ik er geen last meer van. Alles is duidelijk en goed beschreven waardoor ik mijn eigen goed in het verhaal en karakter kon plaatsen. De schrijfster laat het verhaal begin 19 de eeuw afspelen en haar schrijfstijl past daar ook echt bij. Het is een verhaal met een vleugje horror, fantasie, romantiek, politiek en vertrouwen.  

Ik weet hoe de kaft van het boek er uit ziet en die kwam bij mij als er spannend over. De beschrijving voegt daar ook nog een beetje mysterie aan toe. He boek heeft de mooie hoeveelheid van 304 ( e-book) bladzijden en leest heerlijk weg. Prijs is mooi alleen e-book zou van mij wel wat lager gemogen.

Ik kijk erg uit naar het vervolg van dit boek en naar meer werk van deze lieve schrijfster.

Ik zal dit boek aanraden onder de roman lezers die wel tegen een beetje horror kunnen en natuurlijk voor de fantasy lezers.

 

STERREN 

Ik geef dit boek  3,5 sterren.

 

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s