GEESTVERWANTEN een heerlijk YA boek.

********************************RECENSIE*******************************************************************

In de maand januari heb ik de eer gehad om Hilda Spruit de schrijfster van het boek  ‘Geestverwanten’ te mogen interviewen. Bij deze geweldige dag heb ik een exemplaar van ‘Geestverwanten’ mogen ontvangen. Deze heeft Hilda ook gesigneerd. Ik zal haar even aan jullie voorstellen.

 

OVER DE SCHRIJFSTER HILDA SPRUIT

fb_img_1486062116860.jpg

 

Hilda is geboren in Bleiswijk als dochter van een middenstander. Ze woont samen met haar partner Ruud en heeft twee dochters en vier kleinkinderen. Met haar voorliefde voor schrijven en de Nederlandse taal koesterde ze vanaf het moment dat ze een pen kon vasthouden maar één grote wens: schrijver worden. Als meisje van tien kroop ze achter de oude typemachine van haar vader en op haar twaalfde was haar eerste manuscript een feit. Toen ze zestien was, zette ze een punt achter het laatste woord van het tweede script. Helaas zijn beide manuscripten zoekgeraakt in een verhuizing, samen met vele gedichten van haar hand. Wegens gebrek aan tijd heeft ze daarna vele jaren niet meer kunnen schrijven.
Toen in 2004 haar eerste kleinkind werd geboren, heeft ze het verhalen schrijven weer opgepakt met de bedoeling iets blijvends voor de kleinkinderen achter te laten. Maar dit bleef niet alleen bij kinderverhalen en -gedichten, ook verhalen en gedichten voor volwassenen rolden uit haar pen.
Ze heeft onder andere korte verhalen geschreven voor Borre Leesclub en de Bobo.
In 2010 heeft ze op verzoek van Bureau Thuisfrontzaken Koninklijke Landmacht ‘Het verhaal van Famke’ geschreven. Dit boekje is speciaal geschreven ter ondersteuning van jonge kinderen (vier tot zeven jaar) van militairen die door defensie worden uitgezonden.
Haar Young Adult debuutroman Geestverwanten won in 2016 de Jonge Jury Debuutprijs.

 

***********************************************************************************************************************

fb_img_1483955079939.jpg

BESCHRIJVING VAN HET BOEK

 

Merthe krijgt iets te horen wat haar leven compleet op zijn kop zet. In één klap wordt het beeld dat ze van haar ouders en zichzelf had, genadeloos onderuitgehaald. Wat rest, zijn vragen. Vragen waar niemand het antwoord op heeft. Op zoek naar de waarheid gaat ze samen met haar vriendinnen glaasje draaien, in de hoop dat de geesten haar kunnen helpen. Maar de antwoorden die ze tijdens het spel krijgt, leiden enkel tot nóg meer vragen. Als de drie tienervriendinnen besluiten om het mysterie zelf op te lossen, wordt hun vriendschap flink onder druk gezet. Ze belanden in een spannend, niet te stuiten, spiritueel avontuur, dat niet alleen hún leven, maar ook dat van anderen drastisch zal veranderen. Was het wel zo verstandig om die duistere wereld te raadplegen?

Prijs van het boek €16.95

 

**********************************************************************************************************

 

MENING

Ik heb dit boek mogen ontvangen toen ik een interview afnam bij deze bijzondere en lieve schrijfster. Na veel mooie recensie gelezen te hebben over dit boek, kon ik niet meer wachten om te beginnen. 

Het verhaal gaat over Merthe die te horen krijgt dat ze adopteert is. Hierdoor krijgt ze veel vragen hoe en wat. Haar vriendinnen pushen haar om met hun glaasje te draaien om zo antwoorden te krijgen. Helaas is glaasje draaien geen spelletje en brengt dit Merthe en haar vriendinnen op een spannend avontuur.

Een echt Young Adult boek waar een verborgen les in zit. Het verhaal is mooi en goed geschreven en je kan echt merken dat de schrijfster haar huiswerk heeft gedaan. 
Het verhaal is lekker vlot en duidelijk geschreven, waardoor het boek heerlijk weg leest. Ik zat gelijk goed in het verhaal, waarom, omdat gelijk spannend is en je wilt weten hoe het gaat aflopen.

Mijn eerste indruk van het boek was dat hij fijn en stevig aanvoelt, maar wel aan de dunne kant. Het boek heeft een prachtige kaft en de beschrijving klinken en zien er spannend uit. Hierdoor was ik gelijk aangetrokken naar dit boek. De karakters zijn ook duidelijk beschreven en ik kon mijn eigen goed in hun plaatsen. Het verhaal is netjes afgesloten. Gewoon een heerlijk boek wat van begin tot eind spannend blijft. Het boek heeft de hoeveelheid van 223 bladzijden wat precies genoeg is voor dit verhaal.

 Ik zal dit boek ook echt aanraden bij de Young Adult lezers en ik kijk erg uit maar meer werk van deze fantastische schrijfster.

STERREN 

Ik geef dit boek 4,5 sterren.

 

BOOKLOVERSAPHIRA

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s