De 100 trilogie

****************************************RECENSIE****************************************************

De  100 trilogie

Na aanleiding van de bekende tv serie ‘de 100’ ben ik begonnen in deze trilogie.De boeken zijn geschreven door Kass Morgen. Ik zal haar even voorstellen..

Over de schrijfster

Kass Morgan is een Amerikaanse schrijfster. Haar debuut The 100 (De 100) verscheen in 2013 en vormt het eerste deel van een nieuwe post-apocaliptische YA-reeks. Het boek was zo’n succes dat het meteen werd bewerkt tot een televisieserie. Het vervolg ,Day 21 ( Dag 21), is verschijnen in 2014.  Homecoming ( Thuis), werd uitgebracht op 26 februari 2015  Een vierde roman, Rebellion ( Opstand), werd uitgebracht op 6 december 2016. Dit boek is nog niet vertaald naar het Nederlands.  Morgan schrijft vooral in haar vrije tijd, in het dagelijks leven is ze werkzaam bij een uitgeverij.

 

*******************************************************************************************************

img_20170216_154816_119.jpg

BESCHRIJVING

Door een kernramp is de aarde onleefbaar geworden. De mensheid heeft zichzelf weten te redden en leeft nu in een ruimteschip dat rond de aarde zweeft. Niemand weet wanneer (of zelfs maar óf) de aarde weer leefbaar zal worden. Maar door de groeiende populatie en het opraken van de voorraden, moet er een beslissing genomen worden voordat het te laat is… De oplossing lijkt onmenselijk: 100 jeugdgevangenen worden naar de aarde gestuurd om deze te verkennen. Samen moeten ze proberen te overleven, maar wie kun je vertrouwen als je weet dat al je lotgenoten hier zitten omdat ze een crimineel verleden hebben?

 

PRIJS BOEK HARDCOVER     € 10,-

PRIJS E-BOOK                          €9.99

 

********************************************************************************************************

 

img_20170312_184544_297.jpg

BESCHRIJVING

 

De 100 jeugdgevangenen zijn inmiddels 21 dagen op de Aarde, maar hun nieuwe leven is allesbehalve gemakkelijk. De voorraad eten en medicijnen raakt op, net nu een aantal van hen mysterieuze ziekteverschijnselen begint te vertonen. Daarbij lijkt er een verrader in hun midden te zijn, terwijl ze juist zouden moeten samenwerken om zich te verdedigen tegen de nieuwe, onbekende vijand… Dag 21 is het tweede en laatste boek van de gelijknamige tv-serie. In dit super spannende vervolg op De 100 worden geheimen onthuld, relaties en vriendschappen op de proef gesteld en wordt alles waar de lezer in geloofde op zijn kop gezet. De ex-gedetineerden moeten proberen te overleven op de enige manier die ze kunnen bedenken: samen.

PRIJS BOEK HARDCOVER   € 10,-

PRIJS E-BOOK                        €9,99

************************************************************************************************

img_20170313_150716_427.jpg

BESCHRIJVING

 

De honderd beginnen langzaam te wennen aan het leven op aarde. Maar alles wat ze zo zorgvuldig hebben opgebouwd, dreigt geruïneerd te worden als de rest van de Kolonie terugkeert uit de ruimte.

Als de transportschepen neerstorten op de Aarde, leidt Clarke een grote reddingsoperatie. Ze weet dat haar medische kennis hard nodig is, maar wil eigenlijk ook op zoek naar haar ouders. Bellamy moet kiezen: vechten voor zijn nieuwe leven of vluchten voor de leiders van de Kolonie, die vastbesloten is hem alsnog te straffen. Wells was de natuurlijke leider van de honderd, maar is nu gedwongen te luisteren naar vice-kanselier Rhodes.

Na de terugkeer van de Kolonie lijkt het leven op Aarde een kopie te worden van het leven in het ruimteschip, en zullen de honderd moeten vechten voor hun vrijheid of het risico lopen alles te verliezen.

PRIJS BOEK HARDCOVER  € 10,-

PRIJS E-BOOK                       €9,99

 

*******************************************************************************************************

 

 

MENING

 

De 100

Het verhaal gaat over een bevolking wat overleeft in de ruimte, omdat hun thuis planeet ‘De Aarde’niet meer leefbaar is door een kernramp. Na  jaren gaat het ook niet meer goed op het ruimteschip waar ze nu verblijven. Er zijn teveel mensen te weinig voedsel en zuurstof dus wordt er een groep criminelen (100 mensen) naar de aarde gestuurd om te kijken als de planeet weer leefbaar is. Dit word een zware taak voor de groep criminelen om te overleven op een planeet wat ze alleen maar kennen uit de boeken. Gaat dit ze lukken? Kunnen ze elkaar wel vertrouwen? En zijn ze wel echt de enigste op de planeet?

Dag 21

In dit boek gaat het over Wells, Clarke en Bellamy die nu al 3 weken op aarde zijn. Bellamy probeert zijn zusje te vinden die ontvoerd is door De Anderen. Wells en Clarke gaan op onderzoek uit waarom er zoveel ziek worden en  hoe ze aan meer voedsel moeten komen. Clark probeert er ook achter te komen waar de eerdere groep mensen die naar aarde zijn gestuurd, zijn en wat er met hun is gebeurt. Onderweg komen ze De Andere tegen. Wat moeten ze van hun verwachten vriend of vijand? Hebben hun de antwoorden waar ze naar zoeken? Op het ruimte schip met alle andere overlevende gaat het met de minuut slechter. Zuurstof raakt op en  het schip word in tweeën gedeeld. Glass probeert met Luke naar het goede schip te gaan waar de meeste overlevingskansen zijn. Gaat het ze lukken om de goede kant te bereiken? Ik hun liefde voor elkaar nog wel sterk genoeg?

Thuis

‘Thuis’ is het laatste deel van ‘De 100’trilogie. In dit deel komt de rest van de Kolonie uit de ruimte naar aarde. Helaas brengt dit niet alleen vreugde mee maar ook veel onrust. De Vicekanselier van de kolonie wilt gelijk de macht en gaat verder met de regels die ze hadden in de ruimte. Bellamy die zich van begin af aan over de groep heeft ontfermt word gelijk belast met zijn oude daden. Wells die een soort leider is voor de 100 heeft erg veel moeite met dit machtsvertoon en zal alles doen wat hem het beste lijkt dit zorgt voor veel onrust en ruzies. Gaat de overlevende dit conflict kunnen oplossen?

 

Een heerlijke Young Adult trilogie wat simpel geschreven is en daardoor makkelijk weg leest. De karakters zijn ook duidelijk en goed beschreven elk karakter heeft een eigen hoofdstuk en daardoor zijn ze goed uit elkaar te houden, alleen jammer dat er karakters weglaten zijn in de tv serie.De verhaallijnen komen mooi samen op het einde van het boek. In het tweede boek gebeurde niet echt veel daar had van mij wat meer actie in gemogen, maar het derde deel maakte daar wel weer veel van goed. Het einde van de boeken vond ik een beetje tegenvallen had beter uitgewerkt mogen worden.

Persoonlijk vindt ik het boek beter dan de tv serie omdat het echt zo anders is. De hoofdlijnen uit het verhaal worden wel gebruikt maar dat was het ook echt.

De kaften van de boeken passen erg goed bij elkaar en zijn alle 3 hardcovers. Een echt Pluspunt. De afbeeldingen op de kaften geven het verhaal goed weer. Alle boeken hebben een mooie hoeveelheid van minimaal 300 bladzijden en de prijs is natuurlijk ook geweldig.

 

Ik zal het boek ook echt aan raden onder de Young Adult lezers en ook aan de mensen die de serie kijken. Waarom, omdat het echt anders is.

 

Sterren

 

Ik geef het boek ☆☆☆

 

BOOKLOVERSAHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s