RAGDOLL OVERHYPED OF NIET?

************************************RECENSIE*****************************

 

RAGDOLL

 

‘Ragdoll’ is het thriller debuut van de Britse schrijver Daniel Cole.

 

OVER DE SCHRIJVER

 

20170311_193258.png

 

De Britse Daniel Cole (1983) werkte als ambulancebroeder. Ragdoll is zijn debuutthriller. Ragdoll maakte van Cole een overnight success story. De rechten werden inmiddels aan meer dan 30 landen verkocht en het zal worden verfilmd voor tv.

 

*****************************************************************************

 

img_20170310_215345_584.jpg

 

BESCHRIJVING

 

Voor liefhebbers van Samuel Bj√łrk komt nu het ijzingwekkende debuut Ragdoll van Daniel Cole. Laat je meenemen in dit razend spannende verhaal. Maar pas op voor de wolf in schaapskleren‚Ķ
Een lichaam van zes verschillende aan elkaar genaaide lichaamsdelen wordt in het appartement tegenover dat van rechercheur Wolf gevonden. Wie heeft deze gruwelijke lappenpop gecre√ęerd?
Terwijl Wolf samen met zijn collega’s Baxter en Edmunds achter de identiteiten van de zes slachtoffers probeert te komen, krijgt Wolfs ex-vrouw een lijst toegestuurd met zes namen en de zes data waarop deze mensen zullen worden vermoord. En Wolfs naam staat erop, als laatste. De Lappenpopmoordenaar heeft het vonnis bepaald. Wolf zal sterven op 14 juli. Zullen de rechercheurs Wolfs leven kunnen redden?

 

PRIJS ¬† BOEK ¬† ¬† ¬†‚ā¨17,50

PRIJS E-BOOK ¬† ‚ā¨9,99

 

********************************************************************************************

 

MENING

 

Overal waar je kijk kom je het boek ‘Ragdoll’ tegen. In elke boeken groep of pagina zie je dit boek wel voorbijkomen. Omdat ik er zo veel goeds overhoor wou ik dit boek ook echt heel erg graag lezen.

Het verhaal gaat over rechercheur Wolf ( William Layton- Fowels) die flipt wanneer er een moordenaar word vrijgesproken en hij hem aanvalt in het gerechtshof. 4 jaar later wordt Wolf naar een crime scene geroepen met een bijzondere moord. Hij komt ter plaatsen en ziet een lichaam wat uit 6 delen bestaat die niet van één persoon zijn maar zes. Wolf word samen met een team van Metro Police op de zaak gezet. Het zoeken naar de moordenaar een begint steeds meer een persoonlijke wending te krijgen. Zal Wolf deze zo genoemde lappenpopmoordenaar op tijd vinden? Is iedereen wel wie hij zegt dat hij is?

Dit boek was weer een lekker spannend boek. Zeker niet de slechtste, maar ook echt niet zo fantastisch als iedereen beweert. Ik heb echt wel betere boeken gelezen, dus een echte pageturner kan ik het niet noemen. Ik ben zelfs half verwegen het boek overnieuw begonnen, omdat ik mij niet in het verhaal kon plaatsen. Het verhaal is wel goed en duidelijk geschreven en leest ook echt wel lekker weg, maar ik miste echt het op mijn puntje van stoel gevoel. De personages zijn leuk ze hadden wel iets meer beschreven mogen worden. Het einde had wel een kleine verassing maar verder vond ik het verhaal een beetje voorspelbaar.

Het boek zelf ziet er wel gaaf uit vooral de rug is super. Hij is van een soort plastic met een rode draad erdoor gestikt. De kaft met name de rug past erg goed bij het verhaal. Het boek heeft de geweldige hoeveelheid van 399 bladzijden en de prijs is ook een pluspunt.

Ik kijk wel uit naar vervolg boeken van deze schrijver en zal dit boek ook wel aanraden onder de thriller lezers.

 

STERREN

 

Ik geef dit boek 3,5 sterren.

 

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s