SPAANS BLOED

**************************************RECENSIE*****************************************************

 

SPAANS BLOED

 

Ik heb via Samenlezenisleuker en Uitgeverij De Kring dit boek mogen proeflezen. Het boek ‘Spaans Bloed’Is te verkrijgen vanaf 9 maart 2017.

 

OVER DE SCHRIJFSTER

Felicita Vos werd geboren in Arnhem als dochter van een vader met Roma wortels en een Nederlandse moeder. Ze studeerde op haar zesentwintigste af aan de Hogeschool van  Arnhem en  Nijmegen in Culturele en Maatschappelijke Vorming en studeerde Communicatie in Nijmegen. Ze werkte onder andere voor Osmose, een adviesbureau voor multiculturele vraagstukken.

In 2002 debuteerde ze met haar dichtbundel Liefde in de schaduw van de Amalfische kust, een bundel liefdesgedichten die ze schreef tijdens haar verblijf in het zuiden van Italië.

Vijf jaar later verscheen de bundel Hoezo Tolerant? waarin zij en anderen met bekende Nederlanders spreekt over tolerantie in de multiculturele samenleving. Tot de geïnterviewden behoorden Marion Bloem, Freek de Jonge en Hans Dijkstal.

In 2008 schreef Vos het non-fictieboek Blauwe haren, zwarte ogen, over de vaak onderbelichte, rijke kant van de Roma-cultuur en de moeite die het succesvolle Roma heeft gekost om zich te ontworstelen aan vooroordelen en stereotype beelden.

In 2014 debuteerde Vos als fictie-auteur met de historische roman Duivelsklauw, waarin de botsing tussen de Roma en Nederlandse cultuur wordt beschreven door middel van een bijzondere familiegeschiedenis.

In Addergebroed uit 2014 onderzoekt Vos taboes en gaat ze de confrontatie aan met heersende opvattingen. Zo dook ze onder in de wereld van vrouwenhandel en darkrooms.

 

**********************************************************************************************

 

img_1487328585350.jpg

BESCHRIJVING

 

Sommige familieschandalen kunnen beter geheim blijven…

Livia is net partner geworden van een prestigieus architectenbureau als een raadselachtig telefoontje uit Madrid haar zorgvuldig opgebouwde leven ontwricht. Haar tante Pilar, die ze al jaren dood waande, is ernstig ziek en wil haar laatste dagen met Livia doorbrengen. Ze had zich heilig voorgenomen geen voet meer op Spaanse bodem te zetten, maar besluit nu toch na achttien jaar terug te gaan naar haar kleurrijke familie.
Vanaf dat moment neemt Livia’s leven een wending die ze niet had kunnen voorzien. In het huis van haar jeugd doet ze schokkende ontdekkingen over het verleden. Ogenschijnlijk onschuldige familieleden lijken een rol te spelen in een kwaadaardig complot. Maar de onthutsende waarheid die uiteindelijk aan het licht komt, overstijgt alles.
Spaans bloed is een aangrijpende, magische roman over een meisje dat ten prooi viel aan ultiem verraad en zich daar bewonderenswaardig aan ontworstelde.

PRIJS BOEK  € 18,99

 

***********************************************************************************************

 

MENING

 

Ik heb mijn eigen aangemeld als proeflezer voor dit boek omdat het verhaal mij erg aansprak.

Het verhaal gaat over een jongedame genaamd Livia Jagersma. Dit is niet haar echte naam, want ze is geadopteerd. Livia komt oorspronkelijk uit Spanje, maar is op jonge leeftijd naar Nederland verhuist. Ze heeft alle connecties met haar verleden afgesloten met een reden. Op een dag krijgt ze een telefoontje uit Spanje. Het is een pastoor die verteld dat haar tante Pilar niet lang meer heeft te leven en haar nog graag zou willen zien. Livia is in shock want ze dacht, voor de afgelopen 16 jaar, dat haar tante was gestorven. Livia besluit om naar Spanje te gaan en daar begint een rollercoaster aan emotie, familie drama, liefde en de vragen over haar verleden waarom ze nooit meer wat heb laten horen van haar eigen aan de rest van de familie.

Het is een mooi, maar ook interessant en spannend verhaal wat ik moeilijk vond om weg te leggen. Ik zat er vanaf de eerste bladzijde goed in het verhaal en  wou zo graag weten hoe het zat met haar verleden dat het boek ook erg snel uit was. Het verhaal is duidelijk en vlot geschreven. De omgeving in het verhaal is ook mooi beschreven, waardoor ik het gevoel kreeg dat ik ook echt in Spanje was. De karakters zijn sterk en goed uitgewerkt. Het verhaal is mooi opbouwend geschreven en had ook niet verwacht dat het die kant zou uitgaan.

Het boek zelf heeft een mooie kaft wat goed pas bij het verhaal. De hoeveelheid van  288 bladzijden is een mooi aantal wat goed past bij dit verhaal. Ik kijk uit naar meer werk van deze schrijfster.

Ik heb dit boek met plezier verslonden en vindt het een echte aanrader onder de roman lezers.

 

STERREN

 

Ik geef dit boek ☆☆☆

 

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s