IN HET DUISTER

*******************************RECENSIE*************************************************************

 

Ik heb het spannende derde boek van de ‘Smoky Barrett’ boeken reeks uitgelezen.

Deze reeks is geschreven  door Cody McFadyen.

 

OVER DE SCHRIJVER

20170709_130931

Cody MacFadyen (Texas, 1968) is een Amerikaanse thrillerauteur. Voordat hij zich definitief op het schrijven ging richten, was hij webdesigner voor zijn beroep.In 2005 debuteerde hij met het boek Shadow man, dat direct een internationaal succes werd. Het verscheen in Nederlandse vertaling als De stilte van de hel  en was de start van een serie met de jonge maar ervaren FBI-agente Smoky Barret in de hoofdrol. De navolgende delen werden ook in Nederland uitgebracht. MacFadyen schreef het vierde deel Abandoned  (Tijd om te sterven) in 2009.MacFadyens thrillers zijn van het hardboiled genre en confronteren de lezer met het ultieme kwaad. Vooral in Duitsland geniet de auteur een grote populariteit.

 

*******************************************************************************************************

 

img_1486780276905.jpg

 

BESCHRIJVING

 

Een leugen, een minnaar lang geleden, een stil en duister verlangen… Iedere vrouw heeft wel een diep geheim dat ze aan niemand durft te vertellen. Niemand weet dat beter dan FBI-agente Smoky Barrett. Maar welk geheim had de jonge vrouw die hoog in de lucht in een passagiersvliegtuig werd vermoord zonder dat iemand het in de gaten had? En wat is de betekenis van het kruis dat de dader in het lichaam van zijn slachtoffer heeft achtergelaten? Smoky en haar team openen de jacht op een seriemoordenaar die de diepste geheimen van zijn slachtoffers gebruikt om hen te vermoorden. Als de media lucht van de zaak krijgen, slaat de paniek toe. Niemands geheim is meer veilig. Dus ook dat van Smoky niet…

 

PRIJS E-BOOK   € 7,99

 

****************************************************************************************************

 

MENING

 

Omdat het eerste en tweede deel van de ‘Smoky Barrett’ reeks zo spannend waren moest ik gelijk beginnen aan het derde deel.

Het verhaal van het boek ‘In Het Duister’ was ook weer spannend. Deze keer worden er moorden gepleegd waar de slachtoffers een jezus kruisje verstop hebben in hun zijde. De hulp van Smoky en haar team word ingeroepen om deze zieke moordenaar te vinden. Ze komen er achter dat al de slachtoffers hun zonde moesten opbiechten voor ze werden vermoord. De zoektoch brengt veel paniek onder het publiek en onrust in het katholieke geloof. Gaat het Smoky en haar team lukken om ook deze moordenaar te vinden? 

Ook dit boek heb ik met plezier gelezen, maar ik vond hem wel minder spannend en goed als de eerste twee delen. Het verhaal was soms een beetje langdradig en de moorden waren niet zo veel aanwezig als in de andere boeken. Ook was de spanning veel minder, maar dat maakte het boek zeker niet slecht.

De karakters groeien mooi met de boeken mee en blijven interessant. Het plot is spannend maar ook een beetje voorspelbaar. Verder leest ook dit  boek weer heerlijk weg en het heeft de mooie aantal van 343 bladzijden. Het verhaal sluit mooi aan op de eerdere boeken en en kaftten passen ook goed bij elkaar..

Ik kijk erg uit naar het vierde deel van deze reeks en ik zal hier ook zeker snel aan beginnen.

Dit boek is zeker aan te reden bij de thriller lezers onder ons.

 

STERREN

Ik geef dit  boek  ☆☆☆☆

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s