DE EERSTE WERELD

***************************************RECENSIE****************************************************

 

DE EERSTE WERELD

 

Ik heb het avontuurlijke boek ‘De Eerste Wereld’  van Marc Lommert met plezier uitgelezen. Dit boek is het eerste deel van de ‘Drie Werelden’boeken reeks.

 

OVER DE SCHRIJVER

 

Marc Lommert (1984) studeert na de havo in 2008 af aan de Sporthogeschool in Tilburg. Samen met zijn vriendin Rimalda vertrekt hij op een wereldreis en vindt in Nieuw-Zeeland de inspiratie voor een fantasyverhaal. Het verhaal groeit in de daaropvolgende jaren uit tot een epische reeks; Drie Werelden. In december 2014 wordt deel 1 in een gelimiteerde uitgave in eigen beheer gepubliceerd. Het boek is een succes en wordt in 2016 heruitgegeven door Godijn Publishing. Van zijn grote voorbeeld – Tolkien – heeft Marc 500 boeken in zijn kast staan.

 

*****************************************************************************************************

 

img_20170115_212031_102.jpg

 

BESCHRIJVING

 

Per ongeluk stuiten de vrienden Eroc en Tarú op een geheime Alchemisten-schat, waardoor zij halsoverkop hun dorp moeten verlaten. Aan de zijde van enkele begaafde Magiërs reizen zij hun wereld over in een poging de schat en de daarin verscholen boodschap in veiligheid te brengen, maar kunnen niet voorkomen dat de Schim uit het Zwarte Woud hen achterhaalt. De vrienden vluchten het land uit, maar met welk doel? De personen die zij zoeken zijn onvindbaar, de doelen die zij nastreven onhaalbaar en de vijanden die zij ontvluchten onherkenbaar. Bovendien blijken de personen die zij vertrouwen niet allemaal eerlijk. Het dwingt Eroc en Tarú moeilijke beslissingen te nemen, zeker wanneer duidelijk wordt dat de Schim zijn doelen heeft bijgesteld..

 

PRIJS BOEK   € 19,95

 

**********************************************************************************************************

 

MENING

 

Ik kwam in contact met Marc via Facebook en hij vertelde me over zijn boeken en ik had gelijk interesse en heb ze gelijk besteld bij hem. Het was een goede koop, want ik heb het boek met plezier gelezen en  kijkuit naar het tweede deel.

Het boek gaat over twee jonge mannen genaamd Eroc en Taru, zij zijn al heel hun leven beste vrienden. Op een dag vinden ze  boven aan een berg een glazen bol. Ze weten niet wat het is en besluiten het mee naar huis te nemen. Ze gaan langs de Smid en die verteld hun dat de bol een ‘Sayaddin’ is en behoort bij de Alchemisten uit Mranji. Het is een hele speciale bol, hij zit vol magie en zal zich alleen openbaren aan de gene die weet hoe hij hem moet gebruiken. De Sayaddin is erg belangrijk en mag niet in verkeerde handen vallen. De kwaadaardig Schim heeft er weet van gekregen dat de bol in handen is van de twee jonge mannen en hij zal alles doen om de Sayaddin in handen te krijgen. Eroc en Taru besluiten,op advies van de Smid, de bol naar Prins Kudam te brengen. Dit brengt hun op een avontuurlijke reis.  Zullen Eroc en Taru de Sayaddin veilig kunnen brengen naar de prins? Is iedereen wel wie hij zeg dat hij is? Een reis vol met spanning, wantrouwen, verdriet en avontuur.

De schrijfstijl is vlot en leest fijn weg. De omgevingen zijn gedetailleerd beschreven , wat ik een plus punt vind, want ik kon mijn eigen heel erg goed in het verhaal en omgeving plaatsen. De hoofdkarakters zijn leuk en duidelijk en ik kon me ook goed in hun inleven. Er komen later in het verhaal meerdere verhaallijnen en die lopen ook goed en overzichtelijk en zijn niet verwarrend. De hoofdstukken zijn niet heel te lang en kon zo goed tussen pauzes houden.

Het boek ziet er mysterieus uit. Ik heb het boek met de oude cover [ de blauwe]. Het boek is namelijk opnieuw uitgebracht met een eigen getekende cover van Marc Lommert. Het boek ligt zwaar in de hand en is niet dik. Het heeft wel de mooie hoeveelheid van 374 bladzijden. Ook zit er in het boek een leuke plattegrond waar je duidelijk kan zien waar Eroc en Taru zich bevinden.

Ik heb het geluk gehad dat Marc mijn exemplaar ook nog wou signeren.

20170115_211617.jpg

Dit boek heeft een heerlijk avontuurlijk fantasie verhaal, wat een echte aanrader is voor de fantasie lezers maar ook voor de avonturen liefhebbers.

 

STERREN

 

Ik geef dit boek ☆☆☆☆

 

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s