DE STILTE VAN DE HEL

**************************************RECENSIE****************************************************

 

DE STILTE VAN DE HEL

 

Ik heb het super spannende boek ‘De Stilte van de Hel’  uitgelezen. Dit boek is het eerste deel van de ‘Smokey Barrett’ reeks geschreven door Cody McFadyen.

 

OVER DE SCHRIJVER

 

Cody MacFadyen is geboren in 1968 te Texas. Hij is een Amerikaanse thrillerauteur. Voordat hij zich definitief op het schrijven ging richten, was hij webdesigner voor zijn beroep.

In 2005 debuteerde hij met het boek Shadow man, dat direct een internationaal succes werd. Het verscheen in Nederlandse vertaling als De stilte van de hel  en was de start van een serie met de jonge maar ervaren FBI-agente Smoky Barret in de hoofdrol. De navolgende delen werden ook in Nederland uitgebracht. MacFadyen schreef het vierde deel Abandoned  (Tijd om te sterven) in 2009.

MacFadyens thrillers zijn van het hardboiled genre en confronteren de lezer met het ultieme kwaad. Vooral in Duitsland geniet de auteur een grote populariteit.

 

***************************************************************************************************

edited_1483739018102.jpg

BESCHRIJVING

 

Smoky Barrett is een jonge, maar ervaren FBI/agente die de leiding heeft over CASMIRC, een speciale eenheid die zich bezighoudt met onderzoek naar seriemoordenaars. Ze is tijdelijk met verlof nadat haar man en dochtertje zijn vermoord door de man achter wie zij aanzat. Met behulp van een psychiater probeert Smoky dit trauma te verwerken, maar ze heeft nog een lange weg te gaan.
Dan wordt het ontzielde lichaam gevonden van Annie, Smoky´s beste vriendin van vroeger. Smoky neemt de moordzaak op zich en ontfermt zich tegelijkertijd over Annies tienjarige dochter Bonnie. Wanneer de moordenaar contact met Smoky opneemt wordt de zaak nog persoonlijker.

 

PRIJS BOEK         €11,-

PRIJS E-BOOK    €7,99

 

*****************************************************************************************

 

MENING

 

Ik heb dit hele spannende boek in één ruk uitgelezen. Ik kreeg de tip om in deze boeken reeks te gaan beginnen en daar heb ik geen spijt van. Wat een fantastische schrijver is dit.

Het verhaal gaat over een FBI agent Smoky Barrett. Ze is een mooie vrouw met een zwaar verleden. Ze is wel de beste in haar vak, maar ze heeft het niet makkelijk. Haar man en dochter zijn om het leven gebracht door een seriemoordenaar. Ze heeft nu verlof, alleen dat word ruw verstoord door een nieuwe seriemoordenaar. Deze persoon heeft Smoky’s oude vriendin vermoord en gelooft dat hij familie is van Jack The Ripper. Niet alleen laat hij Smoky achter met het kleine slachtoffertje Bonnie, maar hij heeft veel informatie over Smoky’s privé. Dit brengt haar veel spanning en ze probeert haarzelf goed te houden.

Een zenuwslopende thriller. Heerlijk verhaal wat goed in elkaar zit en een goed plot heeft. De schrijfstijl is fijn om te lezen en laat je helemaal meeleven in het verhaal. De karakters zijn krachtig en mooi beschreven. Ik kon mijn eigen goed in Smoky plaatsen. Sommige stukken zijn wel heftig, dus geen boek voor de tedere zieltjes.

De cover is indrukwekkend en past bij het verhaal. Het boek heeft de mooie hoeveelheid van 360 bladzijden.Hoofdstukken zijn duidelijk en overzichtelijk.

Ik kijk heel erg uit naar het volgende deel van deze boeken reeks.

Dit is een echte aanrader onder de thriller en horror liefhebbers. Waarom horror, omdat sommige stukken wel erg goed zijn beschreven.

 

STERREN

 

Ik geef dit boek ☆☆☆☆

 

BOOKLOVERSAPHIRA

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s