KERUGA, DE KRAKENVORST DEEL 1

*************************************RECENSIE*************************************

KERUGA

Ik ben benaderd door de schrijver Johan Klein Haneveld als ik zijn nieuwste boek wou lezen en er een recensie over wou schrijven. Natuurlijk heb ik ja gezegd en ben gelijk begonnen aan dit fantastische boek.

‘Keruga’ is het eerste deel van ‘De Krakenvorst’  boeken.

 

OVER DE SCHRIJVER

Johan Klein Haneveld

Johan is al van jongs af aan een fanatiek lezer, fan van SF en fantasy, en sinds enige tijd ook schrijver. Er zijn onder andere vijf boeken van hem verschenen,  Neptunus (2001), De Derde Macht (2013) en De Krakenvorst (verschijnt die reeds is verschenen 2016). Hij heeft ook de Trek-Sagae 2014 gewonnen. Hij is daarnaast dichter, filmkijker en aquariumliefhebber. Werkt als eindredacteur bij het Tijdschrift voor Diergeneeskunde en woont in Delft.

 

************************************************************************************
20161228_131423.jpg
BESCHRIJVING
Na tweeduizend jaar vrede brengt de priesteres in opleiding Alecia de nacht door bij de Spiegel der Dromen. Wat ze ziet jaagt haar angst aan: een enorme inktvis stort zich op de wereld. Tegelijkertijd reist Tarid, half mens en half Hirita, af naar het land Kartaalmon om daar zijn geboorterecht op te eisen; de troon waar zijn grootvader ooit van verstoten is. De moeilijkheden die hij tegenkomt zijn groter dan hij verwacht had. En dan is er nog de Krakenvorst, een mysterieuze tiran die het volk met harde hand in toom houdt. De belastingen worden alsmaar hoger en dwingen sommige mensen tot wanhopige maatregelen.
PRIJS  BOEK   € 19,95
************************************************************************************
MENING
Ik kwam thuis van vakantie en op de mat lag het boek van Johan Klein Harneveld  ‘Keruga’ dit was net voor oud en nieuw. Ik heb me voorgenomen om geen recensies te lezen over dit boek en ook niet de beschrijving. Het enigste wat ik wist is dat dit boek een fantasie is en het eerste deel van ‘De Krakenvorst’ boeken reeks.
Ik ben zo snel mogelijk begonnen en ben positief verrast.
Het verhaal bestaat uit drie verhaallijnen.
Het begint met Alecia, zij is een priesteres in opleiding die via de Spiegel van Dromen een boodschap doorkrijgt die ze moet overbrengen naar de koning.  Haar reis zal niet makkelijk zijn en staat vol uitdagingen om haar woord over te brengen. 
Het tweede verhaallijn gaat over Frelik en zijn vriend Darnan. Deze twee jongens zijn schapenherders voor Motir, maar wanneer de soldaten van De Krakenvorst een deel van de schapen komen opeisen, houden ze de schapen verborgen. Helaas heeft dit geen succes en hun plan loopt niet goed af. Frelik besluit te vluchten en beleeft een reis vol avontuur.
Het derde verhaallijn gaat over Tarid. Zijn oom is verstoten van de troon en Tarid besluit samen met, zijn Hirita vriend, Peritar zijn geboorte recht op te eisen. Op zijn reis maakt hij veel mee en gaat geen gevecht aan de kant.
Zal Alecia haar boodschap kunnen overbrengen? Zal het goed aflopen met Frelik en zijn vriend Darnan? Zal Tarid zijn troon krijgen?
Een heerlijk verhaal met avontuur, spanning, schuld, bedrog, liefde en twijfels.
Het verhaal is duidelijk en overzichtelijk geschreven.Het verhaal bouwt zich langzaam op,maar is niet storend. De hoofdkarakters in het verhaal zijn sterk en goed beschreven, ik kon mijn eigen daardoor goed in hun plaatsen.
De hoofdstukken zijn niet te lang en de verhaallijnen zijn niet verwarrend.
Het boek heeft het mooie aantal van 370 bladzijden en een mooie kaart in het begin van het boek en een mooie kaft wat goed bij het verhaal past.
Ik heb het boek echt met plezier gelezen en kijk heel erg uit naar het volgende deel van ‘De Krakenvorst’ die eind dit jaar zal verschijnen.
De schrijver heeft het boek ook nog voor me gesigneerd.
20161228_131315.jpg
STERREN
Ik geef dit boek ☆☆☆☆
Het boek is een aanrader voor de fantasie en de  avonturen lezers.
BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s