BITTER ZOET

*****************************************RECENSIE**************************************************

 

BITTER ZOET

 

Ik heb de young Adult thriller van Simone de Jong uitgelezen.

 

OVER DE SCHRIJFSTER

 

Simone de Jong is auteur van Mr & Mr Jones (2011), dat ze baseerde op het scenario van de gelijknamige film van regisseur Paul Ruven. Bitterzoet (2011) was haar officiële debuut waarin ze in een eigentijds verhaal alle registers van het spannende genre opentrok. In 2012 volgde de YA-thriller Vals beschuldigd. De Jong woont en werkt in Zuid-Afrika, waar ze zich fulltime toelegt op het schrijven.

 

****************************************************************************************************

20161221_154243.jpg

 

BESCHRIJVING

 

Maya vindt een mailtje in de spambox van haar Hotmailaccount met de tekst: Are you a trusted person? Het komt van een Nigeriaan die haar bijna vier miljoen euro belooft als ze hem wil helpen. Het is oplichterij, dat weet Maya. Die miljoenen krijgt ze natuurlijk nooit. Voor de grap stuurt ze een mailtje terug. Ze ondertekent het met de naam van een medestudent: Merijn van der Pas.
Wat Maya niet weet, is dat Merijn haar Hotmailaccount heeft gehackt. Zonder dat ze het doorheeft, zet hij de zaken naar zijn hand. Tenminste, dat denkt hij.
Want internetfraudeurs laten zich niet zomaar bedriegen en zijn dichterbij dan je denkt. Voor Maya en Merijn het weten, belanden ze in de gevaarlijke wereld van spamcriminelen…

 

PRIJS BOEK         € 12,95

PRIJS E-BOOK    €6,49

 

*************************************************************************************************************

 

MENING

Ik heb deze Young Adult thriller  in een middagje uitgelezen.

Het verhaal gaat over een meisje genaamd Maya die een rare email ontvangt in het Engels. Iemand beloofd haar 4 miljoen euro als zij hem helpt. Ze gelooft er niets van en stuurt een email terug voor de grap. Ze gebruikt hiervoor de naam van een ander. Ze weet niet dat die persoon haar mail-account heeft gehackt en hierdoor beginnen de problemen.

Een leuk verhaal en zit goed in elkaar. Ik vond de spanning in het verhaal tegenvallen. Het was alleen het einde van het boek een beetje spannend. Verder zijn de karakters goed en leest het boek erg fijn weg. Hoofdstukken zijn niet te lang en het verhaal is vlot geschreven.

Het boek zelf ziet er goed uit, heeft een mooie kaft en het is een hardcover. Helaas is het geen dik boek heeft maar 128 bladzijden.

Ik zal dit boek wel aan de Young Adult lezers aanraden.

 

STERREN

 

Ik geef dit boek ☆☆☆

 

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s