BRANNA’S OFFER

***************************************RECENSIE*************************************************

 

BRANNA’S OFFER

Ik heb het heerlijk boek ‘Branna’s Offer uitgelezen. Dit boek  is geschreven door Gaby Raaijmakers en uitgegeven door 1 van mijn favoriete uitgevers Zilverbron.

 

OVER DE SCHRIJFSTER

 

Gaby Raaijmakers werd geboren op dierendag in 1985. Ze verhuisde op haar negende naar een oud huis in België, waar genoeg inspiratie voor vele verhalen te vinden was.
Na een zoektocht in studies, waaronder een jaar schrijversvakschool, kwam ze uiteindelijk op de pabo terecht.
In Zilverbron heeft ze een partner gevonden die haar de kans geeft haar schrijversdromen waar te maken.

***************************************************************************************************

 

20161210_184223.jpg

 

BESCHRIJVING

 

Branna is niet gelukkig als ze wordt uitgehuwelijkt aan de Mazumundische keizerszoon Memindel. Ze kent alleen de verhalen over machtige en uiterst gevaarlijke magiërs en de krijgers zonder angst, waarmee Yo-To-Mae Tsahinar al vele buurlanden heeft veroverd. Dankzij het strenge kastenstelsel op basis van oogkleur – en onder het toeziend oog van de Goden – is het al lange tijd een groots en welvarend rijk. Hoe kan ze zich thuis voelen in een keizerrijk waar de kleur van je ogen bepaalt wie je bent? Hoe kan ze leven op een plek waar je hele leven bij geboorte al wordt vastgelegd? Hoe moet ze, naast de vele gevaren die haar prille regime als jonge keizersbruid bedreigen, ook nog een band met haar echtgenoot Memindel opbouwen, van wie ze zo verschilt? De Mazumundische magiërs zijn evenmin blij met het huwelijk. Ze halen Séman, een jonge magiër, naar de hoofdstad om de prinses in de gaten te houden. De vraag is waar de loyaliteit van Séman uiteindelijk ligt en of zijn eigen bedoelingen met Branna wel zo zuiver zijn. Uiteindelijk zal Branna offers moeten brengen en keuzes moeten maken, in het belang van haarzelf, haar geliefden en haar volk…

 

PRIJS BOEK    €18,95

 

*******************************************************************************************************

 

Ik was op Elfia [ een fantasie evenement] en kwam bij de stand van Zilverbron Gaby Raaijmakers tegen. Ik heb gezellig met Gaby een gesprek gehad en ze kwam over als een hele lieve vrouw met een passie voor schrijven. Ze heeft verteld over haar boek en na aanleiding van haar beschrijving over Branna’s Offer heb ik het boek gekocht. Een mooi boek voor bij me verzameling. Gaby heeft het boek voor me gesigneerd en is oom met mij op de foto geweest.

20161210_133709.jpg

20160924_164210.jpg

*****************************************************************************************************

 

MENING

 

Het boek gaat over een meisje genaamd Branna en ze word uitgehuwd aan de zoon Memindel van keizer Markalmundo . Branna is hier echt niet blij mee vooral niet zichzelf mag blijven. Aan de kleur van de ogen zijn de bewoners van Mazumun  ingedeeld in een kastenstelsel. Branna’s ogen voldoen niet aan de klasse waar haar toekomstige man leeft dus moeten ze worden aangepast door magiërs. Gelukkig heeft Branna haar kat Pishkeen bij zich om dit gedwongen avontuur aan te gaan. Op deze reis leert ze de jonge magiër Seman kennen die het leven  wat makkelijker maakt voor haar. Zal Branna haar eigen kunnen aanpassen aan heer nieuwe levenspartner? Groeit er meer uit haar vriendschap met Seman? Zal ze haar magie onder controle kunnen houden?

Een boek met spanning en magie leugens en bedrog.

Het verhaal is fijn, duidelijk en niet te ingewikkeld geschreven. De karakters zijn ook goed beschreven, ik had alleen op wat meer actie willen zien in het boek. Het boek zelf ziet er erg mooi uit en past bij het verhaal. De hoofdstukken zijn ook niet te lang dus leest het lekker weg. Het boek heeft een mooie aantal van  308 bladzijden  maar daar ben je zo doorheen.

Ik kijk erg uit naar meer werk van deze schrijfster en het vervolg op dit boek.

Ik zal dit boek aanraden onder de Young Adult lezers en de jonge Fantasie lezers.

 

STERREN

Ik geef het boek ☆☆☆

 

BOOKLOVERSAPHIRA

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s