ALLERZIELEN

***************************************RECENSIE**************************************************

 

ALLERZIELEN

 

Ik kreeg de tip van iemand die zei dat ik moet beginnen in de ‘Allerzielen’trilogie. Deze trilogie is geschreven door Deborah Harkness.

Dit heb ik gedaan en heb nu het eerste deel ‘Allerzielen ‘van deze trilogie uitgelezen.

 

OVER DE SCHRIJFSTER

 

Harkness groeide op nabij Philadelphia Pennsylvania. Ze was de dochter van een Amerikaanse vader en een moeder van Britse afkomst en studeerde aan het Mount Holyoke College, de Northwestern University en de University of California at Davis. Harkness doceert geschiedenis aan de University of Southern California. In 2011 publiceerde ze haar eerste werk van fictie getiteld A Discovery of Witches (vertaald als Aller Zielen), dat werd vertaald in 34 verschillende landen. Het boek is het eerste in een trilogie en is bestemd voor volwassenen.

 

**************************************************************************************************

edited_1480510054286.jpg

 

BESCHRIJVING

Wanneer historicus Diana Bishop in de Bodleian-bibliotheek in Oxford per toeval een betoverd alchemistisch manuscript opent, dringt er ongewild magie binnen in haar zorgvuldig alledaags gehouden leven. Hoewel ze van een oud heksengeslacht afstamt, wil ze met die familie-erfenis absoluut niets te maken hebben. Maar Diana merkt dat ze de wereld van magie niet meer op afstand kan houden. Verschillende wezens geloven dat het manuscript belangrijke aanwijzingen bevat over verleden en toekomst, en ze willen weten hoe Diana de hand heeft weten te leggen op het ongrijpbare boekwerk. Onder hen bevindt zich Matthew Clairmont, een geneticus én vampier met een passie voor Darwin. Diana en Matthew beginnen samen aan een zoektocht om de geheimen van het manuscript te ontrafelen. Maar de relatie die zich tussen de eeuwenoude vampier en de ontwakende heks ontwikkelt, dreigt te knagen aan de fragiele vrede die al zo lang tussen bovennatuurlijke wezens en mensen bestaat, en zet ook Diana’s wereld op zijn kop.

PRIJS BOEK       €12.50

PRIJS EBOOK    €9,99

 

**********************************************************************************************************

 

MENING

Ik kreeg van iemand uit mijn boekengroep de tip om te binnen aan deze trilogie. Ik heb dit gedaan en heb er geen spijt van, ik kijk zelf uit naar het tweede en derde deel.

Het boek gaat over een jonge dame Diana die per ongeluk op een verborgen manuscript stuit. Diana is van komaf heks en kon daardoor het manuscript lezen wat niemand anders is gelukt. Dit manuscript bevat belangrijke informatie voor de demonen, heksen en vampieren. Diana is zelf niet bekent met de belangrijke informatie wat dit script bevat. Nu breekt er een strijd los tussen  demonen, heksen en vampieren om dit manuscript in handen te krijgen. Haar innerlijke heksen gaven komen steeds meer naar boven wanneer er meer gevaren komen en ze krijgt hulp uit onverwachte hoek. Ze krijgt hulp en adviezen van Vampier Matthew en er ontstaat iets meer dan vrienden.

Ik heb dit boek met plezier gelezen. Het was wel even inkomen, want ik moest erg wennen dat het verhaal zo uitgebreid is geschreven en er zo veel informatie word gegeven. Dit heeft het  nadeel dat het boek erg langzaam op gang komt. Als je er eenmaal goed in het boek zit wil je ook echt verder lezen. Het boek is een soort kruising van ‘ de Twilight’ boeken van Stephenie Meijer en de’ Wicca’ reeks van Cate Tiernan.

Het verhaal is niet te ingewikkeld en met veel informatie geschreven. De hoofdstukken zijn soms wat aan de te lange kant. Het boek kost €12,50 voor een mooi uitziend hardcover boek. Een koopje in mijn ogen vooral omdat het boek ook nog eens lekker dik is met een 656 pagina’s. Ik kijk erg uit naar de vervolg delen van deze trilogie.

Ik zal dit boek aanraden aan de ya lezers onder ons, maar ook zeker aan de volwassene fantasy, roman en avonturen  liefhebbers.

 

STERREN

Ik geef dit boek  ☆☆☆☆

 

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s