DE KROON

****************************************RECENSIE*************************************************

 

DE KROON

 

IK heb het vijfde en laatste deel van ‘De Selectie’ reeks gelezen. Deze boeken reeks is geschreven door Kiera Cass.

 

OVER DE SCHRIJFSTER

Kiera Cass is een Amerikaanse schrijfster van Young Adult boeken. Ze startte verschillende studies, waaronder geschiedenis, communictie, theater en muziek, om vervolgens tot de conclusie te komen dat ze allen draaien om het vertellen van verhalen. In 2009 verscheen haar eerste boek The Siren door middel van self-publishing. In 2012 maakte ze haar officiële debuut met het eerste deel uit de Selection-trilogie. Inmiddels is de gehele reeks verschenen en heeft Kiera Cass de twee vervolgdelen, die zich twintig jaar later afspelen, ook uitgebracht.

 

**********************************************************************************************

 

wp-1478464959101.jpg

HET VIJFDE DEEL

 

DE KROON

 

BESCHRIJVING

 

Het vijfde en laatste deel van de Selection-serie!

Twintig jaar zijn verstreken sinds America Singer en prins Maxon verliefd werden. Nu is hun dochter Eadlyn de eerste prinses die haar eigen Selectie houdt.

Eadlyn had niet gedacht dat ze een partner zou vinden tussen de 35 kandidaten, laat staan haar ware liefde. Maar soms word je verrast door je eigen hart, en nu moet Eadlyn een nog moeilijker en belangrijker keuze maken dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

 

PRIJS BOEK       €15,-

PRIJS EBOOK    €9,95

 

**************************************************************************************************

 

MENING

Dit laatste deel van ‘De Selectie ‘ is een mooie afsluiter van deze reeks. Ook dit deel heb ik met plezier gelezen. Een boek wat je in één dag uit wilt lezen en dat heb ik ook gedaan.

Het verhaal van Eadlyn gaat verder. Wie zal ze kiezen? Wat zal het volk van haar denken ? Zou ze een goede koningin worden en haar moeder, America, zal die opknappen? Weer een verhaal vol romantiek spanning en emotie. Eadlyn staat voor veel moelijke keuzes. Ze twijfelt veel aan haar zelf, als ze wel de goede keuzes maakt, zal ze haar ware gevoel moeten volgen of wat het volk van haar verlangt. Gelukkig krijgt ze steun van haar vader en moeder.

Dit deel sloot goed aan op de vorige delen. Ik vindt dit deel wel erg voorspellend, meer dan de andere delen. De karakters hun verhalen worden mooi afgesloten met dit boek, evenals de heel reeks. Er zijn nog 2 tussen boeken die ik ook zeker een keer wil gaan lezen.

Het boek ziet er net zo mooi uit als de voorgaande delen va deze reeks en past goed bij het verhaal. Ook in dit boek is het verhaal duidelijk geschreven en niet te ingewikkeld waardoor het makkelijk en fijn weg leest. De hoofdstukken zijn niet te lang, pluspunt, alleen  heeft het boek 240 bladzijden, persoonlijk aan de weinige kant.

Ik zal dit boek en deze reeks aanraden onder de Young Adult lezers

 

STERREN

 

Ik geef dit laatste deel ☆☆☆☆

 

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s