DE PRINSES

****************************************RECENSIE***********************************************

 

DE PRINSES

 

Ik heb dit vierde deel van ‘De Selectie reeks’van Kiera Cass uitgelezen.

 

OVER DE SCHRIJFSTER

 

Kiera Cass is een Amerikaanse schrijfster van Young Adult boeken. Ze startte verschillende studies, waaronder geschiedenis, communictie, theater en muziek, om vervolgens tot de conclusie te komen dat ze allen draaien om het vertellen van verhalen. In 2009 verscheen haar eerste boek The Siren door middel van self-publishing. In 2012 maakte ze haar officiële debuut met het eerste deel uit de Selection-trilogie. Inmiddels is de gehele reeks verschenen en heeft Kiera Cass de twee vervolgdelen, die zich twintig jaar later afspelen, ook uitgebracht.

 

**********************************************************************************************

 

wp-1478272068277.png

 

Beschrijving

 

Na het enorme succes van De selectie, De elite en De one schreef bestsellerauteur Kiera Cass dit spannende vervolgverhaal. Twintig jaar geleden deed America Singer mee aan de Selectie en wist ze prins Maxons hart te veroveren. Nu is het de beurt aan prinses Eadlyn om haar eigen Selectie te houden. Eadlyn verwacht niet dat het voor haar even sprookjesachtig zal zijn als het liefdesverhaal van haar ouders. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze altijd dacht.

 

PRIJS BOEK         €15.-

PRIJS EBOOK      €9.99

 

**************************************************************************************************

 

MENING

 

Het verhaal van ‘De selectie’ gaat verder. Nu gaan we 20 jaar verder in de tijd en bekijken we het leven door de ogen van Eadlyn. Eadlyn is de dochter van America en Maxon en houd zich niet zo bezig met het liefdes leven. Helaas gaat het niet goed met het rijkdom Illea en er zijn veel spanningen bij het volk. Eadlyn word gedwongen om een selectie te houden in de hoop dat de bevolking van Illea tot rust zal komen. Deze verplichting, wat bij het koningschap hoort, vind ze helemaal niet leuk en wie zou nou haar hart kunnen stelen?

Dit boek was ook weer erg fijn om te lezen. Het sluit goed aan op de eerste drie delen. Dit boek had ik ook zo uit gelezen. De schrijfstijl is niet te ingewikkeld en leest heerlijk weg. Het was wel een beetje voorspelbaar maar ik vond het niet storend. De nieuwe karakters zijn leuk en passen ook goed bij het verhaal.

Het boek zelf heeft ook weer een mooie kaft wat goed aansluit op de eerdere delen van deze reeks. De hoofdstukken zijn net als in de vorige delen niet te lange en het leest heerlijk weg. Het boek zelf heeft 288 bladzijden persoonlijk had ik het boek dikker gezien.

Ik kijk uit naar de volgende deel van deze reeks, want het boek eindige wel heel erg spannend.

 

Ik zal dit boek aanraden bij de Young Adult lezers onder ons en vooral bij de selectie lezers.

 

STERREN

 
Ik geef dit boek ☆☆☆☆

 

BOOKLOVERSAPHIRA

2 reacties op ‘DE PRINSES

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s